Lezersvraag: Scooter in Thailand kopen en op naam zetten

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
28 december 2020

Beste lezers,

Omstreeks maart zal ik naar Thailand reizen en vrijwel direct na aankomst wil ik een nieuwe scooter kopen op mijn naam. Ik heb dit 2 keer eerder gedaan wat jaren geleden en moest ik toen een aantal documenten laten zien. Ik ben even kwijt welke documenten dat waren?

Heeft iemand recent dit nog gedaan?

Bedankt en groet,

Paul


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 1 vote.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Scooter in Thailand kopen en op naam zetten”

 1. Sake zegt op

  Hallo Paul.
  Wat je nodig hebt is
  Een geldig visum en een verklaring van het immigratie kantoor.
  That’s all.
  Daarmee naar transportoffice. De eigenaar en jij.
  Formuliertjes invullen en klaar is Kees (Paul bedoel ik).

  Suc6

 2. rob zegt op

  Paul
  Waarom ga je niet over op een Electrische scooter ?

  Je hebt geen rijbewijs nodig ,maar wel een verzekering .

  Voordeel is dat je geruisloos rijd en zeer weinig aan kosten kwijt bent .
  Nadeel je topsnelheid is vaak niet hoger dan 50 km per uur .
  Mist je dat niet erg vind .!!

  De aanschaf prijs is ongeveer het zelfde als die van een gewone brommer.

  ik heb zelf een Electrische step cq scooter uitgebouwd ,met zitje .
  niks nodig aan papieren en geen controle op de weg .
  Kosten voor het opladen zijn minimaal .
  Voor een lege accu opladen naar vol 5 bath x 365 dagen is 1780 bath = plus minus 50€ PER JAAR !
  afstand met de scooter (in mijn geval) 40 km per dag.

  Iets om over na te denken .
  Ik woon in Jomtien en er zijn inmiddels genoeg fietsenzaken die er een verkopen ,en anders kijken bij
  LAZADA
  Binnen 4 dagen in huis.

  veel succes en rij plezier !!

  Gr Rob

  • Patrick zegt op

   Recentelijk, begin deze maand een nieuwe Honda-click voor mijn partner gekocht, maar zag de elektrische scooters waren niet goedkoop, namelijk 100.000 baht.

  • herman buts zegt op

   Perfect voor korte verplaatsingen op vlak terrein. die elektrische scooter geraakt geen deftige berg op dus in het noorden onbruibaar.Ik tank meestal 1 keer in de week ,soms minder en ben dan ongeveer 100 bht kwijt , dat is 5000 bht per jaar ,dat is dus best betaalbaar, ik ken er die op een avondje stappen meer opdoen 🙂

 3. Katrien zegt op

  Als je een nieuwe koopt, doe je een aanbetaling, maakt niet uit hoeveel. Met dit bewijs van aanbetaling en kopie huurcontract en kopieen van je hele paspoort en 2 pasfotos ga je naar de immigratie. Daar vraag je voor een “certificate of residence”. Je zal dan een formulier ontvangen om in te vullen, ik dacht tm 30. Vervolgens geef je dit pakketje papieren aan het juiste loket af en meestal na een uurtje is dit “certificate of residence” klaar. Dit formulier geef je aan de verkoper in de motorshop en deze zaak zorgt er dan voor dat de motorbike op jouw naam komt (groen boekje). Jij hoeft hier verder niets meer voor te doen.

  • laksi zegt op

   Effe bij vermelden.

   De scooterzaak zorg ook voor het nummerbord.

  • Bob, Jomtien zegt op

   Zeker niet tm30 want die dien direct na aankomst aan te melden bij immigratie. Het eerste jaar meestal gratis verzekerd, is in de aankoop prijs inbegrepen. Maar let op na dat jaar dient u er zelf voor te zorgen. Een cumpolsary alleen geeft niet voldoende beschreming. Als een Thai u aanrijdt is er meestal geen verzekering en dus geen verhaal. Google eens op AA insurance, hebben 4 vestgingen en u kunt in het nederlands terecht.

 4. Han zegt op

  Als je een geel huisboekje hebt met je paspoort is dat voldoende, zo heb ik mijn scooter en auto ook op mijn naam gezet. Als je dat biet hebt zul je een “ residence certificate” bij immigratie moeten halen.

 5. RobHH zegt op

  Álles wat je nodig hebt is inderdaad een ‘certificaten of residency’. Te halen bij (de grotere) immigratie kantoren. (ik zeg ‘grotere kantoren’ want bijvoorbeeld in Hua Hin kun je daarvoor niet bij de dependance in Bluport terecht)

  Alles wat je nodig hebt is je paspoort en iets van een huurcontract waarop het adres staat van waar je verblijft. Slaap je ergens particulier dan moet je (huisbaas, vriendin, eigenaar van het pand) toch al aangifte doen bij immigratie. In dat geval krijg hè een verklaring achterin je paspoort vastgeniet met het adres erop. Ook dat volstaat.

  De verklaring van immigratie kost ongeveer duizend Baht.

  Tenaamstelling van de nieuwe scooter doet de dealer voor je. Let op, want het duurt minimaal een maand voor het groene boek en de definitieve kentekenplaat gemaakt zijn.

  • Cornelis zegt op

   Eigenlijk kost die verklaring niets, maar elk immigratiekantoor heeft er wel een prijs aan gehangen. In Chiang Rai, bij voorbeeld, is dat 300 baht. Ik meen hier op dit blog ooit eens de ervaringen te hebben gelezen van iemand die niet de gevraagde prijs wilde betalen maar het gewoon kosteloos wilde krijgen. Dat bleek, na aandringen, inderdaad te kunnen maar dan was het certificaat pas een maand of langer later af te halen…….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website