Lezersvraag: Schengenvisum voor Belgie afgewezen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 februari 2020

Beste lezers,

Schengenvisum type c met het oog op wettelijk samenwonen voor Belgie geweigerd omdat er niet genoeg foto’s bij zaten van onze chatgeschiedenis.

In de brief die mijn vriendin heeft gekregen staat: het doel en de omstandigheden van het beoogde verblijf waren niet voldoende bewezen.

Nu is mijn vraag:beroep aantekenen of terug visumaanvraag doen?

Groet,

Eddy

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Schengenvisum voor Belgie afgewezen”

 1. th nl zegt op

  Beste Eddy,

  Ik heb ook zoiets bij de hand gehad. Ben er achteraan gegaan wat de reden was, die kreeg ik niet alleen je kunt een nieuwe aanvraag doen maar dat werdt ook afgewezen.
  Mijn personelijke ervaaring is als ze een reden vinden wat in hun ogen niet klopt zeer moeilijk wordt het te krijgen.

  succes.

  • Eddy Van overstraeten zegt op

   Beste th nl,

   Voor de rest was ons dossier in orde,(weet ik via derden).
   Dus ga ik de volgende keer meer foto’s van onze regelmatige chat geschiedenis er bij voegen en hopen op een goede afloop.

 2. B.Elg zegt op

  Hallo Eddy,

  Mijn ervaring is 23 jaar oud en dus niet meer relevant.
  Maar toch: mijn thaise echtgenote, toen nog mijn vriendin, kreeg geen toeristenvisum voor België. Een franstalige ambtenaar in Brussel zei toen -na lang aandringen- “établissement a craindre” (= “vestigingsgevaar”).
  Aanvraag herhaald, familieleden zich garant gesteld enz., maar ze mocht absoluut niet naar België komen.
  Ik ben toen naar Nederland verhuisd. Mijn vrouw kreeg toen onmiddellijk, zonder problemen, een toeristenvisum van 3 maanden. Na een paar toeristenvisa werd het een permanente verblijfsvergunning voor NL.
  Ik begrijp dat het niet voor elke Vlaming vanzelfsprekend is om naar Nederland te verhuizen, maar dankzij deze omweg zijn mijn vrouw en ik al lang samen.
  Ik wens jullie veel geluk!

  • Eddy zegt op

   Ze al een toeristenvisum gekregen in 2018

 3. chipper zegt op

  Is ze al eens in Belgie geweest?

  • Eddy zegt op

   Ja in september/oktober 2018.
   Haar visum was op 3 weken in orde,geen problemen gehad met de aanvraag en ze is binnen haar termijn terug naar Thailand gegaan.
   We kennen elkaar ondertussen bijna 3 jaar.

   • Eddy zegt op

    Met een toeristenvisum.

 4. Prewo zegt op

  Ik begrijp dat u en uw partner beogen jullie permanent in België te vestigen.
  Als een huwelijk uiteindelijk geen probleem is (i.p.v. dat wettelijk samenwoonst) dan zou ik overwegen in Thailand te trouwen en uw dan echtgenote een visum voor Nederland aan te laten vragen. Om u te vergezellen op uw a.s. vakantie in Nederland.
  Tijdens die vakantie kunnen jullie dan besluiten in Nederland te gaan wonen (zoals th nl hierboven deed) dan wel naar België te gaan en uw vrouw daar bij uw gemeente haar vestigingsaanvraag in te laten dienen. Zal wel even duren voordat het rond is maar dan zijn jullie in ieder geval samen.

  U zou ook een advocaat in de arm kunnen nemen om de huidige visumafwijzing aan te vechten.

  Een nieuwe betere aanvraag indienen heeft niet per definitie kans van slagen. Zeker als de motivering van de afwijzing was dat aan de duurzaamheid van de relatie wordt getwijfeld.

  • th nl zegt op

   Beste Prewo,

   Ik kan in mijn ingezonden stukje NIET lezen hoe ik het verder hebt gedaan!
   Als het juist wordt gelezen ,heb ik alleen gezegt dat als men een reden vindt wat in hun ogen twijfelachtig is het zeer moeilijk is het te krijgen en een reden die werdt niet aangegeven bij mij. Een tweede poging werdt ook afgewezen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website