Beste lezers,

Als ik in juli naar Phuket wil reizen. Alles wat betreft de documenten CoE, visum en verzekeringsverklaring zijn me allemaal wel duidelijk. Ik ben ingeënt en ik zal t.z.t. ook wel de negatieve PCR-test die verplicht is kunnen overhandigen. En dat ik 14 dagen in een door de overheid gecertificeerd resort, hotel, etc. moet verblijven is me allemaal wel duidelijk.

Mijn belangrijkste vraag is, mag mijn Thaise vriendin (op dit moment ook daadwerkelijk in Thailand) naar mij toe komen op Phuket en bij mij in het resort/hotel deze 14 dagen verblijven? Zij zit namelijk niet op Phuket. Thaise mensen mogen wel reizen, maar de vraag is of zij bij mij mag verblijven die eerste 14 dagen.

Groet,

Timothee

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Sandbox Phuket, mag mijn Thaise vriendin op mijn kamer verblijven?”

 1. Rudy zegt op

  Hoi Timothee,

  Exacte randvoorwaarden van Sandbox expirement zijn nog niet beschikbaar. Hopelijk begin volgende week definitieve bekrachtiging door regering.
  Er is echter al wel een website beschikbaar met veelgestelde vragen (FAQ).
  Op die website https://phuket-sandbox.com/copy-of-faq kun je informatie vinden op je vraag. Deze website wordt dagelijks bijgewerkt…

  In the case you have relative or friend who is already resident in Thailand, they are allowed to visit and stay with you during your fourteen day SHA-plus hotel stay. However fully vaccination of Thai resident will be required

  Maar let dus op: dit kan de komende dagen/weken nog veranderen. Niets is nog definitief…

 2. WimThai zegt op

  Beste Timothee ik heb die vraag ook gesteld en men heeft daarop geantwoord dat enkel de personen die binnen dezelfde bubbel Thailand zijn ingereisd op uw asq kamer mogen verblijven.
  Dat klinkt ook volledig logisch en was dan ook het antwoord dat ik op voorhand had verwacht.

  • Timothee zegt op

   Inderdaad, hopelijk wordt alles in de komende weken helder, Zoals Rudy zegt, dat die persoon ook gevaccineerd moet zijn.
   Ik lees vandaag weer, dat je vriend of familielid wel bij je mag verblijven, maar dat deze persoon een negatieve PCR-test moet overhandigen om van BKK, Chonburi of Chiang Mai naar Phuket te vliegen. Wel in jou bubbel mag komen, (ongeacht gevaccineerd of niet), maar die moet dan ook de verplichte testen doen die jij ook moet doen in deze 14 dagen. dus (na 5 of 7 en aan het einde van de 14 dagen.)

   Zoals altijd, veranderd het met de dag, haha, typisch Thailand. Maar ik hoop dat er meer mensen komen met antwoorden, of links, etc.

   • S.a a. zegt op

    Ik ben momenteel in Phuket en om maar met de deur in huis te vallen. Phuket is de slechtste keuze die je momenteel kan maken van alle populaire badplaatsen in Thailand, want alles, maar dan ook echt alles is dicht. En er wordt nergens alcohol geschonken. Ook niet zoals de meeste het omzeilen, met een glas van de tap en een leeg flesje Heineken 0.0 ernaast.

    Ik heb hier navraag gedaan bij een kerel die 1 van die hotels beheerd en die zegt dat er absoluut geen bezoek meer mag komen wanneer je aankomt. Dat mag pas na 14 dagen. Daarvoor absoluut niet. Ook niet met.PCR RT. Je.weet het nooit, want zelf moest ik ook PCR RT hebben van Hua Hin naar Phuket, maar ben nog nooit gecontroleerd of staande gehouden. Bizar. Ik ken ook veel mensen die barren bezitten in Phatong (ook een local Thaise vrouwen die 2 bars bezit in Bangla walkingstreet) en die zeggen ook, vergeet het maar met 1 juli, gaat niet gebeuren. Zodra die toeristen hier zitten, veranderen ze alles. En ik geloof haar, want als je nu door Phuket rijdt is het een spookstad. Volledig dood. Alle kroegen, hotels en restaurants staan te huur. Alles is dichtgetimmerd. En dat moet over 2 weken ineens allemaal weer snaaien? Nooit van z’n lang zal die leven.

    Als je nog een beetje plezier wilt hebben en wat contact, kan je het beste naar Hua Hin gaan of Ubon. Daar is nog wel redelijk wat te doen. Maar verder raad ik iedereen echt af om naar Thailand te reizen. De beperkingen zijn enorm, de maatregelen en hoe deze worden gecommuniceerd zijn tenenkrommend slecht. Doe het niet. Wacht nog een half jaar, tot alles zonder restricties opengaat. Zodra ik terug kan naar Nederland, ben ik weg. Nog even wachten tot het weer definitief goed wordt. Maar Thailand is zichzelf echt compleet aan het vernietigen. Het is heel.erg treurig om te zien hier…

  • willem zegt op

   Een hotel op Phuket conform het Sandbox project is geen ASQ. verdere details zijn nog niet bekend.

 3. Petervz zegt op

  Beste Timothee,

  Alle inwoners van Thailand kunnen naar Phuket reizen als ze volledig inge-ent zijn, of een recente PCR-test laten zien dat ze niet besmet zijn. Er is dus met het ingaan van de Sandbox (1 juli of toch later?) niet veel verschil tussen toeristen uit het buitenland en toeristen uit Thailand.
  Eenmaal op het eiland Phuket is reizen op het eiland en verblijf in 1 van de zgn SHA+ hotels vrij. Zij kan tegen die tijd dus in hetzelfde resort / kamer verblijven als jij.

  WimThai kan niet zo goed lezen, want zijn reactie slaat op de ASQ hotels (15 nachten op dit moment). De phuket Sandbox is in feite een eiland provincie quarantaine.

 4. Henk zegt op

  Je vriendin mag wel bij jou blijven.

  Bron: https://www.phuket-sandbox.com/copy-of-faq-1
  Zie onder de kop: Thai Relatives/Visitors

 5. Dick41 zegt op

  Ik had alles op orde om op 1 juli rechtstreeks via Doha in Phuket aan te komen en 14 dagen in SHA+ te verblijven en mijn vrouw uit CM over te laten komen met PCR, alles 3 x gechecked.
  Gisteravond NL tijd kreeg ik van TH ambassade bericht dat ze geen COE kunnen afgeven in afwachting nadere instructies generaals(mijn woord), eerst meeting PM en zijn bende op 18-06, vervolgens 22-06 en dan beslissing en/of publikatie in gazette, dus 1-7 dus al niet meer haalbaar met goed fatsoen.
  Het ziet er naar uit dat het 1 aug of 1 sep gaat worden dus ga ik nu maar weer omboeken en 15 dagen in gevang in BKK. Zit nu 5 maanden in NL en wil wel weer eens mijn gezin zien.
  Kan iemand me ASQ bij BKK aanbevelen met flinke tuinen waar toegang is voor Covid-gevangenen of dirty farangs om niet 15 dagen opgesloten te zitten op kamer.
  Groet,
  Dick41


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website