Beste lezers,

Heb fysiek gehandicapte familie die heel graag een rolstoel vakantie wil hebben in Thailand, met familie. Kan iemand mij enige mooie tips geven voor mijn rondreis en de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

Wil graag Bangkok – Hua Hin – Chiang Mai/ Chiang Rai – Kanchanburi bezoeken.

Wat is mogelijk??? Kan iemand mij informeren? Ook ivm hotels en accessible hotels en restaurants.

Groet en bedankt,

Rene

8 reacties op “Lezersvraag: Rolstoelvakantie in Thailand, wat is mogelijk?”

 1. Marry zegt op

  Dag Rene,

  Ik weet niet of je familie volledig afhankelijk is van een rolstoel of een klein stukje kan lopen.
  Zelf ben ik (met rolstoel) naar Bangkok, Hua-Hin, Pucket en Chiang Mai geweest.

  Het strand in Hua Hin is erg vast en daardoor begaanbaar voor rolstoelen.
  In Thailand moet je geen angst hebben voor het verkeer, want soms moet je tussen de auto’s inlopen, maar mensen zeijn heel behulpzaam

  In Chiang Mai hebben we bv in New Mitrapap Hotel gezeten, maar ik heb geen aangepaste douche nodig

  In Phuket zaten we in het Twinhotel, maar de dinerruimte’s waren niet allemaal toegankelijk

  In bangkok hadden we een appartement, gehuurd maar dat is helaas weg

  Wij zoeken vaak via internet en schrijven daarna nog het desbetreffende hotel aan.
  Wat men in Thailand/Turkijë/Tunesië toegankelijk noemt is het lang niet altijd. Soms moet je een paar treden op naar de lift, maar men is wel bereidt met jou naar oplossingen te zoeken.

  Informeer ook bij [email protected]

  Succes en ik hoop dat het een mooie vakantie wordt in het land van de glimlach

 2. Ger zegt op

  Moderator: commerciële boodschappen in een reactie zijn niet toegestaan.

 3. Edith zegt op

  neem eens contact op Gerda ’t Land, zelf rolstoelgebruikster en directeur van Buitengewoon Reizen in Zwolle. Zij heeft de kennis over rolstoel toegankelijk Thailand en kan je in Hua Hin een prachtige accommodatie met speciaal rolstoelzwembad bieden. Het resort in Hua HIn wordt gerund door voormalig fysiotherapeut Rene Dennessen en biedt indien gewenst allerhande zorg.

  • Joanna zegt op

   Helaas zit Hua Hin, Thailand niet meer in het programma van Buitengewoon Reizen. Maar bij http://www.gehandicapten.com zit je op het goede adres.

 4. Ad zegt op

  Als je vakantie bedoeld in een ressort dat rolstoelvriendelijk is, en je niet tot nauwelijks gebruik maakt van de openbare weg, nou dan wil het wel lukken maar voor de rest is Thailand ronduit rolstoelonvriendelijk.
  Natuurlijk is het altijd min of meer mogelijk, maar je moet echt een doorzetter zijn wil het een beetje lukken, en de optie van het strand ?? Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een rolstoelvriendelijk strand gezien , gewoon lopen op het strand met deze temperatuur is al heel wat. Ik begrijp dat men het positief wil voorspiegelen Thailand is nu eenmaal een heel fijn vakantieland ( ook om te wonen ! ) maar wel realistisch blijven.

 5. Sermo von Elgg zegt op

  Zelf ben ik rolstoelafhankelijk. Maar ik heb een fantastische begeleider. Ben niet echt op toeristische plaatsen geweest, want het is meestal trappen klimmen. Zeker bij de tempels.
  In de hotels is het geen probleem en je wordt via de bagagebaan naar boven en naar beneden gerold – tenminste bij de grote hotels.
  Meestal wordt ik over de straat gerold, omdat de trottoirs vaak ontoegankelijk zijn door breedte of stalletjesbezetting.
  In het huis wat wij huurden kon ik op de begane grond blijven omdat de sanitaire voorziening er ook was en de keuken en huiskamer.
  Ik kan best wel zeggen dat het te doen is met een rolstoel.
  De rolstoelverzorging in Suvarnabhumi-Airport is heel goed. Op Schiphol een puinhoop……

 6. Sir Charles zegt op

  Dat is toevallig, krijg net te horen van een rolstoelgebruikster dat volgens haar ervaringen de voorzieningen, service en behulpzaamheid op Schiphol geen puinhoop maar in één woord grandioos zijn.

  Over Suvarnabhumi kan ze geen oordeel geven want in Thailand is ze (nog) nooit geweest.

  • Sir Charles zegt op

   Heb haar nog even getelefoneerd en navraag gedaan, zij is keurig in de slurf opgewacht en naar de paspoortcontrole gebracht en vandaar door een andere medewerker geholpen bij de bagageruimte. Ze is weliswaar niet helemaal begeleidt naar de parkeergelegenheid doch dat was ook niet nodig aangezien haar familie haar opwachtten bij de glazen schuifdeuren.
   Kortom zij en haar man die altijd met haar meereist hebben niets anders dan lof voor de dienstverlening van Schiphol zowel bij vertrek en aankomst.

   Twijfel geen moment aan de goede dienstverlening op Suvarnabhumi en hen verteld dat ze daar met een gerust hart naar toe kunnen gaan, buitendat heb hen sowieso Thailand aangeraden eens te bezoeken want daar is alles uiteraard véél beter geregeld en vriendelijker, mooier dan in Nederland alswel voor validen én gehandicapten dat zul je ongetwijfeld met me eens zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website