Beste lezers,

Het is wel niet Thailand, maar beter dan helemaal niets. Ik heb begrepen dat Cambodja inmiddels (of nog steeds) toegankelijk is. Visa zouden via consulaat/ambassade Brussel te krijgen zijn. Wel met quarantaine, een ‘borg’ van $2000 en verplichte verzekering etc.

Wie heeft daar recentelijk ervaring mee? Hoe zit dat met die ‘borg’ is dat een borg of ben je dat ‘gewoon kwijt’.

Ik ken Cambodja uiteraard redelijk, maar lastig om te bepalen of het een redelijk tijdelijk alternatief is voor Thailand.

Of is het ‘beter’ om te wachten tot we weer naar Thailand mogen/kunnen afreizen.

Groet,

John

7 reacties op “Lezersvraag: Recente ervaringen met reizen naar- en in Cambodja?”

 1. Sjoerd zegt op

  Cambodja is niet helemaal open. Je moet een visum hebben (Ambassade in Brussel). Maar dat krijg je alleen als je een zakenman bent die door een bedrijf uitgenodigd is. Of je moet door een bedrijf in NL uitgezonden worden. Ik heb dit al geprobeerd, gaat niet lukken. (Stand van zaken 3 weken geleden.)

 2. Klaas zegt op

  Ik woon in Cambodja. Er worden geen touristen visa afgegeven op dit moment. Alleen zgn E visa, maar dan moet je een aanbod voor een baan kinnen overleggen, plus de andere dingen die je noemde en covid 19 negatief test. Alle landgrenzen zijn zowiezo dicht. Bovendien loop je het risico niet meer terug te kunnen komen naar Thailand.Ik zou maar daar blijven op dit moment.

 3. Gerard zegt op

  Ik ben recentelijk terug gegaan naar Cambodja. Er is alleen mogelijkheid met een Business visum, toeristen visums worden niet afgegeven en ook geen VOA bij aankomst.

  De $2000 is borg en wordt aan het einde van de zelf/isolatie periode teruggegeven, min de gemaakte kosten (eerste 2 dagen hotel, 2 Covid testen op dag 1 en dag 13 en de airport transfer naar het hotel).

  Als er iemand positief is na de dag 1 test op dezelfde vlucht dan volgt er onmiddellijk quarentaine voor iedereen in het hotel, deze extra kosten zullen dan ook van de $2000 ingehouden.

  Als jezelf positief test op dag 1 zal de dan ook verplichte behandeling ook van de $2000 worden afgehaald.

  Gr,

  Gerard

 4. hugo zegt op

  John,
  U kunt alles terugvinden op de site van de Cambodiaanse ambassade Brussel
  Inderdaad maar wel probleem 14 dagen quarantaine en 1380 us dollar
  gr
  hugo

 5. Rob Doeven zegt op

  Ik ben twee maanden geleden teruggegaan naar Cambodia op mijn nog geldige retirement visa alles is toen snel en goed verlopen. Ik heb ook nog een geldige retirement visa Non Imm O voor Thailand maar het is niet mogelijk om Thailand binnen te komen. Heb mijn visum in Cambodia weer laten verlengen 1 jaar $295.

 6. Freddy Van Cauwenberge zegt op

  Volgens mij is Cambodja niet open. Mijn partner kan niet naar zijn familie.

 7. Guido zegt op

  Heeft men in Cambodia ook zo een lijst van ASQ hotels zoals Thailand?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website