Lezersvraag: Quarantaine op quarantaine?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
4 augustus 2021

Beste lezers,

Indianenverhalen of werkelijkheid? Een Belgische kennis van mij heeft een vriend in Australië die onlangs zijn vriendin wilde bezoek in Thailand. Hij had vier weken vrij en wist dat hij eerst in quarantaine moest voordat hij naar zijn vriendin kon gaan, dat nam hij voor lief. Toen hij echter na de twee weken vanuit Bangkok naar zijn vriendin ging, ik weet niet waar ze woont, moest hij daar bij aankomst weer twee weken in quarantaine in een schooltje dat daar speciaal voor was ingericht. Uiteindelijk had hij nog drie dagen om zijn vriendin te zien en ontmoeten.

Dat heb ik dus van horen zeggen.

Nu zit ik zelf in Bangkok in quarantaine tot 11 augustus en mag donderdag 12 het hotel verlaten. Ze bieden hier in het hotel save vervoer aan met eigen taxi’s zodat je thuis wordt afgezet. Met de papieren die je van het hotel meekrijgt ivm de test en het verblijf kan je dan bij de wegcontrole bewijzen waar je vandaan komt.

Ik hoop echter niet dat ik dan in Kamphaeng Phet nog eens 14 dagen ergens apart moet vertoeven voordat ik naar huis mag.

Zijn er onder jullie nog meer die ergens van zo’n regeling hebben gehoord?

Groet,

Ferdinand

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

13 reacties op “Lezersvraag: Quarantaine op quarantaine?”

 1. Ronny zegt op

  Hallo Ferdinant,

  Ben zelf ook van plan om samen met mijn vrouw naar de family te gaan. Dus ben ik ook benieuwd hoe het juist gaan betreffende je verplaatsingen na de ASQ. Welk hotel zit jij? Handig dat ze n taxi dienst aanbieden.
  Ik heb gehoord van mijn family in Ubon Ratchathani dat er ook mensen daar ter plaatse in quarantaine moeten nadat ze van Bangkok huiswaard keerden. Zelf weten we van een man die eerst in Bangkok in de bouw werkte, daar n besmetting opliep, 10 dagen daar in quarantaine gezeten en toen naar Khemmarat (Ubon Ratchathani) is gebracht, om daar vervolgens nog eens in het ziekebhuis 14 dagen in quarantaine te ziten. Ook ik ben afwachtend en kijk geregeld naar de laatste ontwikkelingen. Het word een kluwen om nog de juist bomen in het bos te zien. Zeken omdat er steeds meer en meer provincies rood of donker rood kleuren en er n avondklok van kracht is. Niet simpel om dan n auto rit te gaan doen van n 700km.
  Ronny

  • Ferdinand PI zegt op

   Hallo Ronny,

   Ik zit in het Grand Richmond Hotel, niet ver van het oude vliegveld DonMuang.
   Als ik in mijn woonplaats kan geraken en daar thuis nog twee weken binnen moet blijven heb ik daar geen problemen mee.

   We kijken eerst of onze eigen taxi chauffeur uit het dorp mij kan/mag komen ophalen.
   Heb hem mijn reservering en COE gestuurd zodat hij die bij roadblocks kan laten zien dat hij op weg is om een klant uit een ASQ hotel op te halen.
   Mocht dat niet lukken, dan regel ik een taxi van het hotel.

   Ik kan me voorstellen dat als je uit een donkerrood gebied komt en gaat reizen naar elders zonder bewijs van die dag dat je uit een ASQ komt of negatief getest bent.. dat men dan verlangt bij aankomst alsnog in quarantaine te gaan.

 2. chris zegt op

  Ja, zulke regelingen bestaan maar zijn per provincie verschillend omdat de gouverneur het voor het zeggen heeft. Maar als je uit een vuur-rood gebied komt, moet je zeer waarschijnlijk overal in quarantaine.
  Getest of niet, gevaccineerd of niet.
  De balngrijkste reden voor mij en mijn vrouw om afgelopen wek thuis in bangkok te blijven en niet naar familie in Udon te reizen.
  Advies: kijk op de website van de betreffende provincie voor de voorwaarden.
  Hier die van Udonthai: http://2014.udonthani.go.th/

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad per provincie verschillend. In de provincie Chiang Rai hoef je, komend uit de donkerrode gebieden, niet in quarantaine wanneer je of een nietnouder dan 72 uur negatief Covid testresultaat hebt, of volledig bent gevaccineerd.

 3. Hans van Mourik zegt op

  Zou best mogelijk kunnen zijn.
  Een goede kennis van mij met zijn Thaise vrouw, is nog geen 2 maanden geleden dit ook overkomen.
  Toen zij geland zijn in Changmai vanuit Bangkok
  En nadat ze hun koffers hadden gepakt, stond aan beide zijden van de uitgang een politie.
  Ze lieten hun App zien de ze gedownload hebben, werd hun gezegd, dat ze 14 dagen in thuis Quarantenne
  moeten.
  Hans van Mourik

 4. Hans van Mourik zegt op

  Aanvullend op mijn reactie.
  Heb hem gevraagd na die 2 weken thuis quarantaine of hij nog een test moest doen.
  Nee
  Hans van Mourik

 5. Mark zegt op

  Het verschilt naargelang de provincie.

  Alle provincies die nog niet rood of donkerrood zijn namen maatregelen “import” van het virus uit donkerrode zones te vermijden, maar niet alle provincies namen dezelfde maatregelen.

  In sommige provincies geldt er thuis quarantaine na aankomst. In andere is er een collectieve quarantaine verplicht, o.a. in sportzalen, scholen, etc …

  Soms is er geen tweede quarantaine vereist op voorwaarde dat je kan aantonen dat je al een ASQ quarantaine doorlopen hebt … een recente negatieve PCR test heb … en je rechtstreeks na het beëindigen van je ASQ in Bangkok afgereisd bent naar je provincie van bestemming. Dat laatste is nogal cruciaal.

  Mij is geadviseerd voorafgaand te melden waar en wanneer mijn quarantaine in Bangkok eindigt. Ik meld dat bij het lokale bestuur (de pujabaan of burgemeester) van het dorp waar ik wil heen reizen na mijn ASQ. De pujabaan bezorgt dan de nodige documenten (een soort Laissez Passer) aan mijn Thaise stiefzoon zodat hij me dan kan te komen halen met de auto en vervolgens rechtstreeks naar het dorp terug te keren.

  Ze willen maximaal vermijden dat je na je ASQ nog blijft “rondhangen” in een (donker) rode zone. Daarmee hopen ze de import/verspreiding in hun provincie te vermijden/beperken.

  Begrijpelijk vanuit hun (bestuurs)verantwoordelijkheid, toch?

 6. haki zegt op

  Ik heb mijn Thaise vrouw ook de vraag gesteld of ik na quarantaine van 14 dagen in hotel BKK, ik later ook weer in quarantaine moeten als we op familiebezoek in Surin gaan. In ons geval schijnt dat dan niet te hoeven omdat we beiden volledig gevaccineerd zijn.

 7. fred zegt op

  Op voorwaarde dat je bent gevaccineerd moet je volgens het hoofd van ons dorp in Buriram niet in quarantaine wanneer je uit een donker rode zone komt.

 8. Rob zegt op

  Ik ben zo’n 10 dagen geleden direct vanuit het ASQ hotel in Bangkok met de auto naar ChiangRai gereisd. Bij de provinciale grens van ChiangRai is er een checkpoint waar ze binnenkomend verkeer controleren.

  Ik heb mijn ASQ hotel certificaat laten zien (die ik die ochtend van het hotel had gekregen) met de 3 negatieve PCR testen van het ASQ hotel, alsmede ook mijn vaccinatiebewijs (2 x Pfizer) en mocht vervolgens doorrijden.

  Ik ben direct vanuit het ASQ naar het noorden vertrokken en heb niet een paar dagen rondgehangen in Bangkok, omdat ik wilde voorkomen dat ik misschien toch nog een keer 2 weken in quarantaine zou moeten gaan.

  Rob

 9. Jacobus zegt op

  Ik ben onlangs voor de 2de keer in Bangkok in quarantaine geweest. We hebben een huis in Prachin Buri. Mijn vrouw heeft mij steeds met de auto opgehaald en we zijn naar huis gereden.

 10. Theo zegt op

  Ik kom morgen 5-8 uit quarantaine in Pataya,
  Mijn vriendin komt mij met de auto en vrijgeleide document van het dorpshoofd ophalen vanui Korat province, als wij thuiskomen moeten wij allebei 14 dagen binnen blijven in ons huis.
  Wij komen n.l uit rood gebied Korat is ook rood maar dat doet er niet toe.Als ze het niet vertrouwen plaatsen ze je bij ons in het dorp in de tempel.
  Ik ben in januari ook teruggekomen naar Thailand en heb toen in Bangkok quarantaine gedaan ik ben toen met een taxi naar huis gegaan en moest toen ook 14 dagen in thuis quarantaine.
  Dus bereid je maar voor op nogeens 14 dagen thuis quarantaine
  Oja ik ben volledig gevaccineerd en heb de afgelopen 3 weken 5 negatieve pcr-tests gehad.
  Succes
  Theo

 11. Ronny zegt op

  10 dagen geleden vanuit ASQ hotel in Bangkok rechtstreeks naar Udon Thani gereden met een taxi. De taxichauffeur had een bewijs dat hij gevaccineerd was. Bij aankomst in Udon Thani met mijn vrouwtje naar de immigration gereden om te melden dat ik in haar huis was. Daarna nog gemeld aan de poejay baan en de plaatselijke ziekenpost dat ik verbleef bij mijn vrouwtje. Nergens geen probleem gehad. Mijne maat, die samen met mij uit quarantaine was en naar Ubon ging, ook alles ok. Ik denk ook wel dat de regels van plaats tot plaats kunnen verschillen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website