Lezersvraag: Problemen met zendingen via Thai post

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 februari 2020

Beste lezers,

Ik woon in Chiang Mai en al elf jaar koop ik af en toe een cd bij Amazon. Nooit had ik problemen met de zendingen. Een drietal zendingen die in februari dienden aan te komen, zijn niet aangekomen en zijn blijkbaar verdwenen. Is er nog iemand die recentelijk dergelijke problemen heeft met Thai Post?

Groet,

Rene

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Problemen met zendingen via Thai post”

 1. Wil zegt op

  Ja, pakketje uit Nederland niet aangekomen twee/drie weken terug. Maand ervoor geen problemen.

 2. leon Vrebosch België zegt op

  Mijn bankrelatie in België probeert sinds een 3tal maanden (3 pogingen) een geheime pincode voor mijn VISAkaart op te sturen via de normale post…tot heden nooit toegekomen op mijn adres in Pattaya, verdwijnt telkenmale…

  • l.lagemaat zegt op

   Laat de bankrelatie de geheime pincode opsturen naar een adres van familie of vrienden.
   Deze sturen het alsnog op naar uw adres.
   Grotere kans dat het aankomt.

   Ik stuur altijd mijn Thaise adres in het Thais naar familie/vrienden.
   Zij plakken deze op de post voor mij bestemd.
   Mijn ervaring is dat de post veel sneller aankomt!
   Scheelt soms 3 weken!

  • don zegt op

   waarom bel je niet op om de code door te krijgen en dan inloggen/veranderen?

  • rene zegt op

   Heb dat ook meegemaakt. Door de bank werden verschillende pogingen ondernomen om de pincode van een nieuwe kaart op te sturen. Die is nooit aangekomen. Uiteindelijk heeft iemand, die mij kwam bezoeken, die meegenomen

  • Reginald zegt op

   Foto van nemen en via mail naar u toegestuurd moet toch kunnen zonder problemen.

 3. Ser zegt op

  neen! Thaipost werkt altijd 100%.

 4. Klaas Hendriks zegt op

  Recentelijk en ook diverse keren in het verleden enveloppen met muziekkaarten + 50 Eu kaart komt aan geld is verdwenen .
  Elk postpakket aan mijn adres word opengemaakt .
  Afgelopen halfjaar 3 keer pakketjes met kinderboekjes ook niet aangekomen .
  Je hebt maar één zekerheid Rene ; laat het meenemen !!!

  GRT KH .

 5. Adri Buijze zegt op

  woon in Ch Mai is mij ook overkomen.Ben naar het postkantoor gegaan en manager gesproken.Probleem opgelost degeen die de post verdeelde kon geen Engels dus die hield de post achter.Man heft ontslag gekregen en mijn post komt nu altijd aan.

 6. Mart zegt op

  Ik heb 2 weken geleden de benodigde documenten voor aanvraag Schengenvisum verstuurd naar Bangkok en er is nog niets ontvangen. Normaal wanneer ik iets stuur, brief of pakketje, altijd binnen een week.

 7. Erik zegt op

  Geld en op geld waardeerbare dingen mogen niet in de post of je moet voorzorgsmaatregelen nemen zoals ondoorzichtige verpakking. Hebben ze EEN keer wat gevonden dan noteren ze dat schatkistadres en verdwijnt er altijd wat.

  Een adres-etiket in twee talen waaronder Thais werkt altijd beter; er zijn oudere ambtenaren die geen westerse dingen kunnen lezen. Belangrijke papieren binnen Thailand altijd met EMS sturen; dan heb je track and trace en dan weten ambtenaren dat het pakket gevolgd wordt.

  Als post voortdurend niet aankomt schakel dan de kamnan of phuyaa in en laat de post met Thais etiket naar hem/haar sturen; je zult zien dat het dan wel aan komt.

  Ik heb voor belastingdienst, pensioen en SVB altijd een corr adres in NL gebruikt en daar openen ze de post. Dan krijg ik een e-mail en scannen ze het in.

 8. Martien zegt op

  Een maandelijks tijdschrift komt slechts drie keer per jaar aan in Jomtien .

 9. Tony zegt op

  Belangrijkste zaken als je post verstuurd van/naar Thailand:
  Schrijf adres in juiste taal:
  De post-werknemers zijn niet allemaal hoog opgeleide mensen, en kennen geen vreemde talen.

  -Naar buitenland: schrijf land van bestemming in Thai & taal van land van bestemming!

  -Uit buitenland: schrijf adres van in Thailand in Thai. Schrijf land van bestemming (Thailand dus) in letters van land van afzending.Stuur je een brief uit Nederland/België naar een ander land: schrijf het “land van bestemming” in het Nederlands. Stuur je dus een brief vanuit China naar Thailand: Schrijf het “land van bestemming” in het Chinees!

  Denken jullie dat een brief gepost in Nederland/België, met adres opgesteld enkel in Birmees schrift: ”
  ၉၄၊ ပြည်လမ်း၊ ဒဂုံမြို့နယ်၊ ရန်ကုန် မြန်မာ”, ter bestemming in Myanmar zal komen??? Waarschijnlijk niet.. Dus zorg voor juiste talen!

  Thailand heeft zeer goedkope posttarieven. Kies voor de juiste verzendwijze. Thai post heeft vele mogelijkheden. Verzending over land- zee-luchtpost en combinaties hiervan, Tracking. Aangetekend, enz. Elk met het overeenkomend tarief. Als uw zending belangrijk is, kan je hier: https://www.thailandpost.co.th/index.php?page=rate_result&language=en alle informatie vinden. Als je luchtpost wenst, is het belangrijk dat dit zeer duidelijk op de zending aangegeven wordt (blauwe sticker of stempel) Handgeschreven vermelding volstaat niet (taalproblemen!!!)

 10. theoS zegt op

  Het gaat er vooral om dat het juiste adres ingevoerd wordt. Vooral de Thaise postcode geeft nogal eens problemen. Ikzelf ben maanden, zo niet jaren, bezig geweest om dit uit te leggen aan Nederlandse instanties die er een handje van hebben om adressen in verkorte vorm te schrijven met het gevolg dat deze niet aankomt. De post gaat eerst naar het mail center in Bangkok waar deze, let wel, gesorteerd wordt op postcode welke voor mij Chonburi Province is. In het mail center Si Racha wordt deze gesorteerd op de geldende postcode van de stad of dorp welke voor mij 20180 is. Dit nr is de postcode voor heel Sattahip dus het is van cruciaal belang dat dit juist ingevoerd wordt dus voor mij Chonburi 20180 met natuurlijk het juiste onverkorte adres.

  • l.lagemaat zegt op

   Laat de Ned.instantie de post naar een Ned. adres sturen.

   Deze mensen sturen het met een in het Thais gesteld adres door naar het gewenst adres in Thailand.

   Van tevoren heb ik de in het Thais gestelde adressen opgestuurd naar het Ned.adres. (Fam. of vrienden)

   Zelf klevende stickers met het Thaise adres kan ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website