Beste lezers,

Gisteren zag ik op de Corona-kaart van de Bangkok Post dat de drie Corona-patienten in Hua Hin in het staatsziekenhuis, het Hua Hin hospital, verzorgd worden. Vanmorgen hoorde ik dat de prive-ziekenhuizen in Hua Hin, het Bangkok hospital en het Sao Paolo hospital, geen Corona-patienten opnemen.

Kan iemand deze informatie bevestigen? En hoe is het met de prive-ziekenhuizen in andere steden? Wat zijn jullie ervaringen?

Groet,

RichardJ

2 reacties op “Lezersvraag: Prive-ziekenhuizen in Thailand nemen geen Corona-patienten op?”

 1. Roland S. zegt op

  Ik heb daarnet (18u) een telefoongesprek gevoerd (in perfect Engels) met St. LOUIS Hospial in Bangkok.
  Men deelde mij daar mee dat sinds recentelijk de Thaise overheid de regels heeft aangepast.
  ELK hospitaal zou verplicht zijn Covid-19 patiënten op te vangen, privaat of niet.
  Men deelde me ook mee dat de kostprijs voor Covid testen verschild tussen diverse labs, maar dat de patiënt zelf mag kiezen. Bij het ene lab gaat het onderzoek soms merkelijk sneller dan bij het andere. De prijs zou variëren tussen 4.500 en 6.500 THB naar men mij mededeelde.

 2. Mark zegt op

  Ik heb Thaise familie met een medisch beroep. Twee werken uitsluitend in staatsziekenhuizen. Een derde werkt in 3 instellingen: een staatsziekenhuis, een privaat commercieel ziekenhuis en een private dokterspraktijk (zgn. Clinic)

  Van hen vernam ik een maand geleden dat het private ziekenhuis en clinic waar zij werken patiënten met Covid19 symptomen onmiddelijk doorverwijzen naar staatsziekenhuizen. De doorverwijzing zou quasi “op zicht gebeuren zonder enig onderzoek.

  Covid19 patiënten opnemen zou mensen met andere, commercieel meer interessante aandoeningen, afschrikken. Het zou hun verdienmodel kunnen schaden. Dat was een maand geleden blijkbaar staand beleid.

  Zaterdag jongstleden hoorde ik dat het private ziekenhuis nu ook mensen met Covid19 symptomen diagnostiseert. Ze zouden ook bedden reserveren/klaarmaken voor Covid19 patiënten. Of er ook al opnames zijn weet ik niet.

  Ik hoorde dat mensen met klachten die op Covid19 wijzen zowel in Staats- als private ziekenhuizen meestal met een zakje pillen (vnl. Paracetamol en hoestsiroop) huiswaarts gestuurd worden. Er wordt weinig getest. Testen zou tussen de 4500 en de 7500 thb kosten, geheel ten laste van de patiënt. Verklaart ook waarom er weinig getest wordt.

  Mensen met ernstige symptomen (lage zuurstofsaturatie in bloed) worden wel in de staatsziekenhuizen opgenomen op de Covid19 afdelingen.

  Ik vernam dat er in de 2 staatsziekenhuize waar mijn familieleden werken afdelingen “getransformeerd” werden voor Covid19 patiënten en dat er ook al meerdere opnames zijn.

  Het aantal opnames in die 2 staatsziekenhuizen uiterst voorzichtige landelijke extrapoleren resulteert in een decimaal veelvoud van het officiële cijfer.

  Mogelijk worden enkel bevestigde testresultaten in het officiële cijfer opgenomen. Overige opnames met gevaarlijk lage zuurstofsaturatie worden vermoedelijk anders geregistreereed, bvb. als longontsteking. Het is zelfs niet gelogen. TiT 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website