Lezersvraag: Printer handig in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 december 2020

Beste lezers,

Aangezien ik ook emigratieplannen heb, en zie dat er nogal wat papierwerk gevraagd wordt door de instanties in Thailand vroeg ik mijzelf of hoe jullie dat doen? Een printer gekocht en zelf printen of elke keer naar de shop met een usb stick en laten printen?

Prijs zal weinig uitmaken of je in Nederland of Thailand een eenvoudig printertje koopt denk ik.

groet,

Rudolf

33 reacties op “Lezersvraag: Printer handig in Thailand?”

 1. Robert zegt op

  Hallo Rudolf,
  Als je naar Thailand gaat verhuizen dan neem ik aan dat je nog wel 30-40 euro over hebt om een printer te kopen.
  Maak je leven niet onnodig gecompliceerd. Geniet van het leven en 1 keertje minder uit eten en je hebt je eigen printer

 2. Eddy Lampang zegt op

  Inktpatronen drogen snel uit….
  Wij gaan naar een shop in de buurt.

  • Jos zegt op

   Inktprinters zijn gedateerd en duur.
   Laserprinter kopen.
   Zelfs kleuren lasers die ook kunnen scannen en kopieren kosten niet veel meer.
   Met wifi en netwerk zodat je niet steeds met usb kabels hoeft te emmeren.

  • Ton Egbers zegt op

   Er zijn nu bijvulbare “ink-tank” printers (+scanner/copier). Hier noemen ze het “sistem infus”. Voorheen modificeerden computershops zelf inkjets met cartridges naar dit veel goedkopere systeem qua inktgebruik. Nu zijn zulke printers gewoon te koop. Wellicht 2x zo duur als een cartridge inkjet, zeg 100 Euro of zo. Maar veel goedkoper in gebruik. Prima voor thuis en klein kantoorgebruik. Fijn om binnen handbereik te hebben voor alle bureau-crazy. En dat prijsverschil haal je er makkelijk uit.

   Louter als voorbeeld: wij gebruiken nu deze al meer dan 2 jaar: https://www.lazada.co.th/products/hp-ink-tank-wireless-415-z4b53a-2-on-site-1-i264880019-s411412559.html?spm=a2o4m.searchlist.list.17.7d475f30s11X9o&search=1&gclid=EAIaIQobChMI1eWvrLPI7QIVBn8rCh3f6wD6EAAYAiAAEgLbtvD_BwE

   Voor onze kantoor admin ook weleens een laserprinter gehad, maar was altijd ellende met de tonercartridges. Te weinig lokaal gebruik voor de winkels om op voorraad te houden. Ook vaak errors door slechte contactjes in een non-24/7-airco omgeving. (Hier ook nog ‘ns direct aan het strand met zeewind.)

  • Tak zegt op

   Inkt cartridge in de koelkast bewaren

 3. Roger Tibackx zegt op

  Hallo,
  De meeste shops printen niet van een USB-stick uit vrees voor virussen. Dus email vragen en dan hen mailen.

 4. ruud zegt op

  Een printer gekocht.
  Met een usb stick naar een shop ben ik zelf niet zo’n voorstander van, omdat antivirus programma’s niet overal in gebruik zijn.
  Bovendien vind ik het makkelijker – en sneller – om zelf te printen, dan dat elders te laten doen.
  Dat voorkomt, dat ik drie keer naar de shop moet voor een vergeten pagina.

 5. Tom Teuben zegt op

  Altijd handig om een simpele printer naast je computer te hebben staan; kopen dus in Thailand .

 6. hugo zegt op

  rudolf
  een simpele printer die ook kan scannen kost maar 3000 Taht
  als ge gaat printen is het vlug 10 tb per blad
  rekening is toch vlug gemaakt

 7. KeesP zegt op

  Wat jezelf al aangeeft, heel veel papierwerk.
  Dus ja een printer is hier onontbeerlijk.

 8. Han zegt op

  Lijkt me een heel gedoe elke keer met een stickie naar de winkel, doe je in nederland toch ook niet?
  Ik heb twee printers, voor buurtjes print ik ook nogal eens wat want hier heb je niet zon winkel in de buurt.

 9. Eric zegt op

  Ik heb hier mij direct een scanner/printer aangekocht. Op 3 jaar tijd al heel veel nodig gehad . Schaf er één aan Rudolf. Je zult er geen spijt van hebben.
  Groetjes Eric.

 10. timker zegt op

  Ik heb in een Thaise computershop een HP printer/scanner/copieer gekocht en de prijs was redelijk. En… natuurlijk, net als in Nederland, zijn de inktpatronen soms nog duurder. Zonder dit apparaat moet je redelijk veel naar een copy shop want kopieen van ieder soort document of ID worden gevraagd bij bijna elke Government bezoek en ook om dingen in NL of België te regelen heb je vaak een kopie if een scan nodig.

 11. george zegt op

  Mijn ervaring is dat inktjet printers hier gemiddeld 10 tot 20 % duurder zijn dan in NLD. Het voordeel da t het hier vaak inkt tank printers zijn waardoor het printen veel goedkoper is, ook papier is hier goedkoper. Ik heb zelf een Canon pixma, bij aankoop hier wel vragen om een wifi uitvoering want dat is niet vanzelf sprekend hier. 2 Jaar geleden een Canon Pixma G3010 gekocht voor 5200 Thb bij de lokale computerboer.

 12. Lung Lie (BE) zegt op

  Gezien het warme weer best geen ink-jet printer aanschaffen: de cassettes drogen zeer snel uit. Ik ben overgeschakeld naar een laserprinter van Brother, de HL-1110. Een simpele zwart/wit printer die perfect zijn ding doet, ook na lange stilstand. Kost 1,990 THB bij Lazada.

 13. Arie zegt op

  Beste Rudolf,

  Een interessante vraag.
  Na mijn binnenkomst in Thailand en zoals door je aangegeven (en op dat moment het meest makkelijke om te kunnen printen en dan wel een harde kopie voor je administartie te bekomen) was de usb stok.
  Spoedig echter een mobiele printer aangeschaft waardoor nu onafhankelijk van al dat geloop.
  Gekocht bij een groot warenhuis iets met een C (en met garantie!)
  Arie

 14. Gerard zegt op

  Advies: koop de printer/scanner in Thailand. Dit i.v.m. cartridges, die veelal verschillen met Europa en Europese cartridges hier moeilijk te krijgen zijn (tactiek van de printer fabrikanten).

  Uiteraard is alternatief USB stick naar shop: nadeel echter is dat veel dan die shops op omvallen staan omdat ze de klandizie van de toeristen missen en ook de Thai niet de deur plat lopen bij ze. Zelf meegemaakt dat 2 shops de afgelopen maanden plotseling dicht waren en dan begint de zoektocht opnieuw.

  Zelf nu uiterst content met een hier gekochte HP printer scanner en mijn Europese printer terug gestuurd naar familie aldaar.

  • winlouis zegt op

   Inderdaad Gerard, zelfde printer van HP in Thailand als in Belgie, MAAR verschillende cardridges, de cartridges verschillen van nummer en ze worden niet aanvaard in de beide printers, ik spreek van ondervinding.!

 15. Paul zegt op

  Ik heb een Canon printer/copier (geen WiFi) met inkt reservoirs rechts van de printer (gemonteerd door de winkel) Totaal was ik 2500 Bath kwijt.
  Als ik niet in Thailand ben zorgt iemand ervoor dat er om de zoveel tijd 2 of 3 copieen gemaakt worden zodat de spuitmondjes niet verstopt raken. Ik heb dat ding inmiddels 3 jaar.

 16. Han zegt op

  Ik heb twee printers, een Canon en een HP. Beide printers zijn voorzien van inktmagazijnen die ik zelf kan bij vullen met flacons inkt. Echt vele malen goedkoper dan die inktpatronen in nederland.
  Ik zorg er ook voor om minstens 1 keer per maand de printers te gebruiken, desnoods met een test print, dan drogen de spuit openingen niet uit.

 17. Hans zegt op

  3 jaar geleden Canon MP287 gekocht voor een goede 3.000 Baht met navulbare inktpatronen. Scannen, printen, copieren. Kleir of zwart/wit. Regelmatig nodig en zeker als je telkens naar immigratie moet voor 90 dagen melding, melding van terugkomst verlof, jaarverlenging. Telkens X-aantal documenten nodig die op die manier simpel thuis te printen zijn en nog een extra copietje als reserve. Ook je bank thuis wilt al een een copy van iets. Vlug gefixt thuis met een printer. Apparaat 1 maal laten reviseren en voor 300 Baht was het euvel verholpen. Kopen zou ik zeggen.

 18. Guy zegt op

  Koop een laserprinter van Brother — Big C , 1459 Thb. Laserprinters hebben het voordeel dat inkt niet kan uitdrogen en printkoppen niet kunnen verstoppen(mede daardoor).

  Kleurenprinter in dat type wel wat duurder.

  Succes

 19. Bo Meekers zegt op

  Beste Rudolf ,,,, met printers gooit men je dood zo veel zijn er ,, maar de merken halen hun winst uit de inkt en dat kan nogal oplopen !!!!
  Een printer kopen is de uitgave niet maar denk er ook aan dat er vele papieren(documenten) zullen moeten de ambassade passeren en hoogst waarschijnlijk ook gelegaliseerd worden (20 €) per bladzijde en dat loopt in mijn geval op tot honderden euro’s ,,, veel dient ook nog eens vertaald te moeten worden ,, kost ook nog eens geld.
  Ik richt mij rechtstreeks tot de ambassade met mijn vragen en die helpen je tot en met.
  Zo voorkom je om onnodige papieren te printen of te versturen.
  Vraag gewoon welke documenten zij van jou verlangen ???? en je gaat niet in de fout.
  Grtj. Bo

  Ohh , bij al mijn papieren moest er ook een copy van bij zijn.

  • Guy zegt op

   Een printer is en blijft een nuttig gebruiksvoorwerp in huis – een scanner/kopier-mogelijkheid erop bied nog meer voordelen.

   De ambassade heeft zelf geen kopiefaciliteiten en verwijst je naar een copyshop -makkelijker is de nodige = 1 altijd bij te hebben.

   Een copy bijhouden van ingeleverde documenten lijkt me al evenmin een slechte zaak.

   De link met legaliseren en vertalen vind ik niet onmiddellijk terug.

   Mijn raad, koop een printer en je hebt daarvan nooit spijt.

   Groetjes

   Guy

 20. Sjaak zegt op

  Geen printer kopen.
  Smartphone en alle documenten foto maken en via line of messenger of mail delen met de printshop. 2baht tot 5 per a4.

  “Oude” garde gebruikt nog een printer

  • Bo Meekers zegt op

   Van vele documenten word er een origineel gevraagd op de ambassade en dan worden je smartphone of eender welke dingen niet aanvaard ,, hou daar maar rekening mee !!
   Je vraagt best gewoon aan de ambassade welke documenten Rudolf bvb. nodig heeft in zijn geval ,,, de ambassade verwijst je dan door naar een link waarop je al de nodige documenten kan zien en eventueel kan afprinten ,,, Let op die afgeprinte documenten zijn pas geldig en wettelijk na legalisatie door de betreffende ambassade !!!.
   Neem het maar gerust aan van iemand die jij de “oude” garde noemt

  • Hans zegt op

   Leuk als je naast een printshop woont. Ik woon er 30 km van af. En immigration is maar 20 km van thuis. Wat een op en af geloop als je geen printer hebt. Maar ja, young legs maybe, die jonge garde.5555

  • Han zegt op

   Ik maak echt sneller een kopie op mijn printer dan jij een foto maakt, deelt met de printshop via bv Line en daar vervolgens naar toe moet om je kopietje op te halen Gelukkig werkt het grootste deel van de “jonge garde” wel efficient anders zag de toekomst er niet best uit.

 21. Sjoerd zegt op

  Veel printershops hebben geen antivirus software, en bij 2 shops meegemaakt dat ik met een virus op mijn USB stick terug kwam.

  Een goede shop met antivirus, bij mij in de buurt , vraagt 10 baht per print en 20 voor kleur.
  Ik ga nu dus ook maar over tot aankoop van een laser printer.

 22. Rudolf zegt op

  Beste vrienden van Thailandblog,

  Hartelijk dank voor alle reacties, Ik ga in Thailand zeker tot aanschaf over

 23. l.lagemaat zegt op

  Een printer waar ik zeer tevreden over ben.

  Gekocht bij Office Mate : Pattaya Nua, vanaf Sukhumvit linkerzijde.
  Printer Epson L 405
  Aankoopprijs 13 sept. 2018 5050 Baht bijvul set 4 stuks na bijna 2 jaar slechts 1000 Bath!

  Mogelijkheden: kopiëren
  printen ( documenten, foto’s )
  scannen
  Alles kan in zwart/wit of kleur.

  http://www.officemate.co.th tel.o-3837-49046-6

 24. Wout zegt op

  Ik heb een canon G3000 met ingebouwde navulbare inkttanks gekocht in de printershop in de parkeergarage van de big-c extra in Chiangmai. Bij de aankoop zeiden dat ik wel even boodschappen kon doen terwijl ze de printer klaarmaakten. De printer werkte goed maar ik vond de kleuren wat flets en heb wat inkt uit de tanks gehaald vergeleken met originele inkt die ik extra had gekocht. Bleek dat ze stiekum de originele inkt die in de doos zat eruit gehaald hebben en de tanks gevuld met waardeloze inkt.
  Ik ben terug gegaan maar ze ontkenden alles en de canon service in Chiang mai werkte ook niet mee. Ik heb me er bij neergelegd maar na een paar honderd prints was de printerkop kapot..

 25. Eddy zegt op

  Eerlijk gezegd heb ik in de 3 jaar dat ik in Thailand verbleef de printer NIET gemist.

  Bij verlengen van visa of rijbewijs heb je meestal een copy shop in de buurt van waar je de aanvraag moet indienen. Alleen bij een huurcontract of visumondersteuningsbrief moet je extra naar een copy shop.

  Kosten tussen de 4-10 baht per pagina in de provincie Trat. Per jaar heb ik niet meer dan 100 pagina’s nodig.

  Bovendien, het warme en vochtige Thaise klimaat is niet geschikt voor het goed bewaren van zowel toner als [15-21C, 50% vochtigheid].

  Als je toch een printer nodig hebt, neem dan een zwart/wit laserprinter zoals Brother HL-1110 of HL-1210W, duurder geworden in Covid tijd, doch altijd goedkoper dan in NL. Kopietjes maken kun je met een app zoals Genius Scan scannen, digitaal archiveren en dan afdrukken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website