Lezersvraag: Parkeersensoren laten inbouwen in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 februari 2020

Beste lezers,

Ik heb een vraag aangaande parkeersensoren voor en achter. Is er in Pattaya een mogelijkheid parkeersensoren te laten inbouwen in een oudere wagen? Voor en achter.

Groet,

Reginald

10 reacties op “Lezersvraag: Parkeersensoren laten inbouwen in Pattaya?”

 1. Peter zegt op

  Wat is een ‘wat oudere auto’. Weet waar je aan begint. Er zijn altijd wel bedrijfjes te vinden die handig zijn in dit soort zaken. Maar vaak accepteert de elektronica van je auto dit soort ingrepen niet. Het resultaat is vaak problemen met de elektronica zoals binnenverlichting die niet meer werkt, storing met de deurvergrendeling enz. Herstel is vaak niet meer mogelijk. Ik weet niet, of of het hebben parkeersensoren dit het risico wel waard is.

  Succes er mee.

 2. l.lagemaat zegt op

  Vanaf de Sukhumvit Road de Chayapruek ll oprijden, direct over de spoorlijn rechtsaf.
  Eerste weg rechtsaf weer terug over het spoor rechtdoor smalle weg in.
  Op de hoek van deze smalle weg staat een bedrijf. die taxi’s en auto’s van nieuw interieur voorzien.

  Daarnaast bouwen ze radio’s, muziekapparatuur en camera’s in.
  De ” touch screen” moet wel passen bij de rest van het dash board op de middenconsole.

  Merk o.a. Roadstar DH- 6538 BC, multi media player with 6,2 touch screen display, bluetooth.
  De I-phone kan ook via dit medium gebruikt worden.(hands free),verder een remote handset voor o.a.dvd’s
  Alleen de radio unit was 2500- 3500 Baht, camera’s per stuk weet ik niet meer., los nog van de aanlegkosten.

  Helaas heb ik geen adres kaartje meer.
  Succes.

  • Johannes zegt op

   Hij heeft het over parkeer sensoren, dat zijn dingetjes die piepen als je te dicht bij een obstakel komt heeft niets te maken met camera’s en display in de bestaande radio, dus ook een stuk goed koper, op het antwoord van Peter dat het problemen kan geven op de elektronica is ook bullshit, het ligt eraan wie het inbouwd, ik heb het zelf verschillende malen gedaan en altijd zonder problemen. Maar ik woon in Ubon Ratchantani en dat is een beetje ver van Pattaya, trouwens ik werk niet meer voor derden.

   • l.lagemaat zegt op

    Bedankt Johannes, weer wat geleerd!
    Dat heb je met A-technici!

 3. Ben zegt op

  Als het een alleenstaand systeem moet het kunnen zonder je aan de elektronica van de auto komt.
  In principe heb van de aito alleen maar de boordspanning ( 12volt en een signaal van de achteruit bv van achteriitrijlamp.
  Verder licht het maar aan wat je met alleen maar piepjes of met camera en beeldscherm.
  Als je in pattaya woont ga eens in tukcom kijken
  Er van alles te koop
  Ben

 4. cor zegt op

  Wat een onzin Peter.

  Bij Boy Air en Sound in Pattaya die ligt tussen de twee Toyota dealers in op de sukhumvit tegen over dat kip gebeuren gebouw daar. Tel 0896329444
  Daar bouwen ze die parkeersensoren gewoon in en die hebben verder niks te maken met de rest van de elektronica van de auto, ik heb ze net in laten bouwen bij een Toyota Fortuner van bouwjaar 2005 .
  Dus de volgende keer niet meer zo’n onzin schrijven.

  Groeten van Cor

 5. eduard zegt op

  Bestaande electronica heeft er niks mee te maken. Wordt buitenom, rechtstreeks van de accu afgetapt.Als je ijzeren bumpers hebt is het een grotere klus dan dat kunststofbumpers.Eventueel kan je de achtersensoren op de achteruit-verlichting monteren. Er moet ook nog gespoten worden, wil je het netjes hebben.Of bestel een kleurstift en doe het zelf.Zal het grof uitleggen waar een goede zaak zit die het doet,maar waarschijnlijk niet spuit.Vanaf Pattaya klang naar de sukhumvit, linksaf,richting BPH , 1 straatje voor de North road links af en 50 meter verder rechts zit die zaak, Je ziet het vanzelf met allemaal koplampen in de etalage. Weet niet of er nog en camera bijzit, dan is het iets meer werk. De draden wegwerken is wel een probleem,vooral als het een pick up is.Maar waarom niet alleen achter? Fluitje van een cent.Succes..

 6. fred zegt op

  Ik heb een oudere auto. Heb parkeersensoren laten inbouwen wel alleen achteraan. Dit is een routine klus voor vele garagisten.
  Ze werken naar behoren maar het blijven uiteraard after market accessoires. Origineel zal altijd beter zijn. …..Ik heb er totaal geen nadelen mee ondervonden en al zeker niks van andere storingen door gehad.
  Ik heb het laten doen bij de kleine garage Sack die is gelegen op de Thepprasit road. Ik herinner me niet echt hoeveel ik betaalde maar het was echt niet duur zoals gelukkig met veel van die dingen in Thailand.
  De tel van de garage is 0861337160.

 7. fred zegt op

  Ik heb ze laten inbouwen achteraan. Totaal tevreden over alhoewel het natuurlijk after market accessoires blijven en je niet hetzelfde mag verwachten als originele sensoren komende uit de fabriek.
  Maar ik ben er meer dan tevreden over.
  Ik heb er ook geen enkel ander nadeel van ondervonden.
  Herinner me niet echt meer hoeveel ik betaalde maar was zoals veel van die klussen helemaal niet duur hier. Rond de 3000 Baht dacht ik of nog minder ?
  Ik liet het doen bij de kleine garage waar ik altijd ga langsheen de Thepprasit road in Jomtien.
  De garage noemt SACK en het telefoon nummer is 0861337160

 8. djoe zegt op

  Heb er gekocht bij lazada, 246 bath en zelf geinstalleerd. Was op 2 uurkes gedaan. 4 gaten achteraan geboord, gekoppeld aan de achttps://www.thailandblog.nl/wp-content/themes/thailand/images/submit.gifhteruitrij verlichting, en beeper onder dachboard geplaatst, Werkt perfekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website