Lezersvraag: Overwinteren in Rayong

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
6 april 2018

Beste lezers,

Ik ben Richard een 77 jarige Nederlandse weduwnaar uit Tsjechië en ik wil dit jaar 3 tot 6 maanden overwinteren in Thailand. Ik ben al weken aan het Googlen en dit Thailandblog aan het te uitpluizen om zo veel mogelijk kennis te vergaren en de financiële consequenties in te schatten.

Ik zoek een rustige niet zo toeristische plek in Zuid -Oost Thailand voorbij Rayong. Waarom daar? Ik hou van strand en zee en als ik de kaart goed bekeken heb loopt er van Pattaya een mooie kustweg naar het in dit gebied. Als ik behoefte heb aan om eens wat grotere plaats te bezoeken brengt deze kustweg mij met openbaar vervoer snel naar het noorden.

Zijn er mensen op dit blog die deze streek goed kennen en mij wat tips kunnen geven? Hoe zit het bijvoorbeeld met internet daar? Wat zijn ongeveer de kosten van een eenvoudig onderkomen huren en elektriciteit en airco.

Groet,

Richard


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Overwinteren in Rayong”

 1. rentenier zegt op

  Hallo Richard. Het gebied waar jij het over hebt is inderdaad een van de mooiste en niet ver van mooie stadjes en zelfs van Bangkok. Er loopt een heel lang strand Mae Ramphueng Beach en aan het eind richting Ban Phe (4 km naar Ban Phe) daar zit ik op 50 meter van het strand en heb 2 appartementen die heel geschikt zijn voor overwinteren. Het is een plaats met een paar kleine Resorts en goed en gezellige restaurants. Er is ‘n rustig, gezellig barretje, er wordt Jue de Boule gespeeld. Ik ben gepensioneerd en het is prive, ik woon in een huisje bij de 2 appartementen. Openbaar vervoer is heel gemakkelijk. Fietsen zijn ter beschikking. Prijs e.d. graag via e-mail: rienuta@yahoo.com

  • Richard -Tjs. zegt op

   Beste rentenier.
   klinkt goed ik zou graag wat meer weten en neem kontakt me je via je email .
   Ik lees op dit blog redelijk veel dat emailkontakten,om wat voor reden dan ook mislukken

   Daarom geef ik voor alle zekerheid mijn emailadres ook dat is rsiebers@iol.cz.

   Dar geldt trouwens voor iedereen die gereageerd hebben of nog reageren.

  • Richard -Tjs. zegt op

   Hallo rentenier,

   Ik heb een een mail gestuurd voor inlichtingen maar ik krijg de boodschap dat mijn mail niet bezorgd kan worden.
   Neemt U aub kontakt met mij op reiebers@iol.cz

   • rentenier zegt op

    Hallo Richard,
    Ik had jou ook geschreven naar jou eerst genoemde e-mail adres. Dat is een ander dan dat je de tweede keer vermeld, heb je er 2? of was het eerste fout?

    • rentenier zegt op

     Hallo Richard, Het eerste e-mail adres wat jij op gaf werkt wel. Het tweede e-mail adres wat jij nu opgaf werkt niet en zal fout zijn? ik begrijp niet goed welk probleem jij met rienuta@yahoo.com hebt want dat is een correct e-mail adres zonder problemen.
     Gr. Rien

 2. Rob zegt op

  Beste Richard,
  Ik ben al een keer of 5 in Rayong geweest, niet direct in Rayong zelf maar even er voorbij zo’n 15 -20 kilometer maar pal aan het strand, het heet Amphoe Mueang Rayon – Taphong en ligt weer net voor Ban Phe.
  Het is daar erg rustig met name door de week in het weekend wat drukker met Thai, en de zee is geweldig, wij verblijven dan in een hotel de laatste keer in het Rayong gold hotel, dat ligt echt 2 minuten lopen van het strand, kostte 700 bath per nacht per kamer incl ontbijt, maar als je langer blijft is een lagere prijs mogelijk.

  Ongetwijfeld kan je daar ook wel ergens goedkoper iets voor langere tijd huren, maar ik heb daar geen info over, ik hoop dat je hier toch iets aan hebt en wens je een fijne tijd toe.
  Groet Rob

 3. Rob zegt op

  Oja en internet is geen probleem

 4. Marian zegt op

  Hallo Richard, wij overwinteren al 8 jaar aan het hat mae rumphungstrand, en huren een huis in Baan Ekaneak, het is een heerlijke omgeving er rijd een songthaw die je voor 20 bath, naar de stad Rayong brengt in een kleine 20 minuten, daar zijn de grote winkelcentra.maar die rijden maar tot 18.00
  Aan het strand zelf zijn wat barretjes en appartementen, in de avond is echter vervoer moeilijk te krijgen, maar een taxi kan je natujrlijk altijd bellen en kost ook niet veel.
  Het strand ia prachtig met af en toe een paar dagen veel vuil, maar tegenwoordig wordt dat ook snel opgeruimd.
  Het huren van een groot huis kost je ong. 15000 bath oer maand, maar als je alleen bent heb je aan een kleiner huis genoeg en ben je natuurlijk ook minder kwijt

 5. jan zegt op

  Weet niet wat je kan besteden maar eind mae rumphung beach zijn de meeste restaurants voor een farang, wij verblijven al jaar en dag aan dit mooie strand, je hebt geen parasol nodig want je zit onder de bomen.
  Als je een heel schone, mooie acomodatie zoekt kijk dan eens naar Makmaivilla, schoon, wat je ook vraagt (als je langere tijd verblijft) het gebeurt onmiddellijk, perfect engels sprekend, zorgen voor taxi en whatever.
  Zeker onze leeftijd belangrijk dat als er wat is je onmiddellijk goed wordt geholpen. Oh ja denk 800 bath per dag, eerst prijs vragen natuurlijk want je verblijft lang.
  In ieder geval is het einde van de beach aanbevolen, je kan ook kijken naar condo is natuurlijk wat goedkoper
  Google condochain Rayong
  Succes

 6. bob zegt op

  Kijk eens wat verder richting Trat. Prachtige eilanden en vlak bij Cambodja, Sinahoukville met Franse invloeden en prachtige stranden. Eenvoudig vliegen vanuit Bangkok naar Trat of per taxibusje.
  Zoek eens op tripadvisor en Google maps. Zelf woon ik in Jomtien net onder Pattaya waar lange stranden zijn en alle vertier voorhanden. Verhuur er ook een apt. gelegen op de 12de verdieping 100 meter van de kust met geweldig uitzicht. ( bob116@outlook.com (

 7. Roopsoongholland zegt op

  Overwinter regelmatig in Klaeng. Ten oosten van Rayong. Enerzijds goed omdat je verder weg ben van de industrie in Rayong. anderzijds is de bereikbaarheid na Ban Phe ( ten oosten) minder. BAht bus gaat nog naar Mae Phim . Zonder Thaise betrouwbare hulp zou ik echt niet verdergaan. Dus advies Tussen RYong en Ban Phe ondersteun ik. Denk aan uw ziektekostenverzekering. !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website