Beste lezers,

Ik reis in maart met KLM naar Bangkok met alleen handbagage en vlieg vervolgens door van Suvarnabhumi airport naar Udon Thani met Thai Smile. Ik arriveer in Bangkok om ongeveer 10.00 uur of iets daarvoor. Vervolgens vertrek om 11.20 uur naar Udon (krappe tussentijd).

Mijn vraag: Bij het online inchecken voor Thai Smile, krijg ik dan een boarding pass? En moet ik door de immigration? Ik ben 71 jaar.

Groet,

Herman

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Overstappen van KLM op Thai Smile op Suvarnabhumi”

 1. Henri zegt op

  Herman, je ovestaptijd is dan wel erg krap. Je moet wel door de immigratie, vervolgens inchecken bij Thai Smile op de vierde etage, dan nog door de bagage beveiliging en nog een lange weg maken naar de vertrekgate. Het zou kunnen, maar als er maar iets tegen zit, dan mis je je binnenlandse vlucht. Ik persoonlijk zou een latere vlucht in overweging nemen. Up to you, goede reis ….

 2. Koos zegt op

  De tijd is te kort want je moet door de immigration en naar het domestic gedeelte om in te checken.
  Wat ik veel gedaan heb is een ticket voor een latere vlucht boeken en ter plekke vragen of je eerder meekan.
  Dit is me meerdere malen gelukt zonder extra te hoeven betalen.

 3. Paul zegt op

  Tijd is kort, maar zeker niet te kort.
  Afgelopen December zelf gedaan. Ook 10:00 aangekomen, zelfs door de grote douane gegaan, omgekleed, bagage achtergelaten in een locker, vriendin verwelkomt en 11:00 was ik bij de Domestic gate.
  Bij Domestic flight kun je binnendoor en hoef je niet in de lange rij bij de immigratie.
  Wellicht is het beter om bij de KLM bv Economy Comfort stoel te kiezen, dan zit je voorin en ben je zo maar 15 minuten eerder uit het vliegtuig

 4. Cornelis zegt op

  Wanneer het vliegtuig op tijd is en je redelijk voorin zit, èn er geen wachtrijel. bij Immigratie zijn, zou je het kunnen halen, maar het is wel erg krap. Zit je achterin het vliegtuig dan kost je dat al zo 10 – 15 minuten. Bij Immigratie ben je ook niet de enige reiziger die Thailand in wil. Ben je 70 of ouder dan kun je trouwens van de Premium Lane gebruikmaken, dat kan weer tijd schelen. Samenvattend: het kàn, maar alleen als alles klopt en meezit.

 5. Marcel zegt op

  Ik zou minimaal 2 1/2 uur tussentijd nemen, de Premiumlane is redelijk snel te doen mits alle loketten open zijn, deze is overigens uiterst rechts na het oplopen van de helling. Dan na ophalen bagage en naar incheckbalie Thaismile (andere hogere verdieping) dan naar de gate lopen is ver weg en dan weer door de security waar het ook nog een best druk kan zijn…overigens was de security eerder voordat je naar beneden gaat naar de gates maar nu voordat je de gatelocatie in gaat. Deze ervaring is zeer recent. Succes!

 6. Ton Schnitfink zegt op

  Bij immigration naar rechts waar een immigrationpost voor o.a. 70+ers is.
  Nooit veel wachtenden daar.

 7. herman buts zegt op

  bij je vertrek assistentie vragen in Suvernabhumi, ze brengen je met een rolstoel met voorrang door immigration, zo ben je zeker op tijd.

 8. timker zegt op

  Ik denk dat de binnendoor mogelijkheid niet opgaat wanneer je ook nog je bagage moet oppikken. Er wordt namelijk niet doorgelabeld naar Udon Thani. Er gaan genoeg vluchten naar Udon Thani dus ik zou het maar omboeken naar een latere vlucht.

  • Paul zegt op

   Hi Timker,

   dat klopt. Dat heb ik vergeten te melden. Ik reis namelijk alleen met handbagage

 9. Robert zegt op

  Vraag bij het inchecken op Schiphol of ze je bagage door-labelen naar je eind bestemming. Hou hierbij je ticket van Thai Smil gereed, want ze hebben je ticketnummer nodig. Even blijven “drammen” als de incheck dame het niet weet of dat kan. Als door-labelen kan hoef je op BKK niet door de “grote” immigratie maar kan je doorlopen naar de immigratie die toegang geeft tot de domestic pier. Je bagage zal je dan automatisch volgen naar je eindbestemming.

  Echter, er is een dingetje: het kan zijn dat je niet kan door-labelen omdat Thai Smile geen internationale aansluitingen heeft. Thai International wel. En als er wel gelabeld kan worden, dan is dit op eigen risico, omdat de tickets niet binnen 1 transactie zijn gekocht.

  Ik zou zeggen, probeer door te labelen op Schiphol.

  De overstap tijd kan, mits er geen noemenswaardige vertraging is vanuit Schiphol.

  • Gerard zegt op

   Herman heeft alleen handbagage…

  • Cornelis zegt op

   Vraagsteller schrijft dat hij met uitsluitend handbagage reist…….

 10. Jos M zegt op

  Veel van de mensen die hier reageren lezen slecht.
  TS reist met alleen handbagage dus dit moet makkelijk kunnen !!

 11. ruudje zegt op

  Hij reist met handbagage via KLM. Hierbij mag je 12 kg meenemen, let op dat dit waarschijnlijk bij Thaismile minder toegestane kilo’s zijn.
  Verder reis ik ook meestal zo, maar kies ik de vlucht van 13.40 uur, iets minder gestress!

 12. h.vdbelt@concepts.nl zegt op

  Allemaal erg bedankt.heb reeds een stoel geboekt
  Voor in het vliegtuig van KLM.een latere vlucht vanuit suvanabumi is rond 4 uur .dus lang wachten .ingeval het niet haalbaar is zal ik naar don muang gaan voor één eerdere vlucht.nogmaals bedankt
  Herman


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website