Lezersvraag: Overstap in Bangkok naar Ubon

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
2 maart 2020

Beste lezers,

Wij vertrekken vanaf Zaventem naar Ubon. Overstap in Bangkok. Is een connect flight met Thai airways. Moeten wij dan in Bangkok eerst door de douane of is dit pad in Ubon?

Groetjes,

Nathalie

Rating: 3.00/5. From 1 vote.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Overstap in Bangkok naar Ubon”

 1. Henri zegt op

  U moet in Bangkok eerst door de immigratie. Als dat afgehandeld is dan uw bagage ophalen.
  Daarmee naar de 4e etage. inchecken bij Thai Smile voor u vlucht naar Ubon. Ik neem aan dat u die dan reeds via internet geboekt hebt. Daarna door de veiligheidscontrole en uw weg vinden naar de vertrekgate, staat aangegeven op uw instapkaart. Maak de overstaptijd niet te krap, kan druk zijn bij de immigratie en de af te leggen afstanden op het vliegveld zijn behoorlijk tijdrovend. Succes ermee…

  • Nathalie zegt op

   Dank je wel voor de info. Gr Nathalie

 2. Bert zegt op

  Voor Ubon Ratchathani moet je in Bangkok altijd eerst door de immigration, je bagage ophalen bij de band, door de douane (groen niets aan te geven en rood wel wat aan te geven). Van Level 2 naar boven naar Level 4 vanaf de uitgang helemaal naar rechts naar het binnenlandse deel van de luchthaven om opnieuw in te checken en door de veiligheidscontrole. Waarschijnlijk wordt de binnenlandse vlucht van Thai Airways uitgevoerd door Thai Smile: een dochtermaatschappij.

  • Nathalie zegt op

   Dank je wel voor de info. Gr Nathalie

 3. Henry zegt op

  Hallo Nathalie,

  Ja via de douane In Bangkok, bagage wordt doorgelebeld naar Udon, als het ook een Thai Airways vlucht is.

  • Cornelis zegt op

   Als (nogmaals: ALS) de bagage wordt doorgelabeld ga je niet via de douane in Bangkok, maar wèl door de immigratiecontrole. Heeft Ubon géén douanefaciliteiten dan kan er dus sowieso niet doorgelabeld worden.

   • Nathalie zegt op

    Dank je wel voor de info. Gr Nathalie

  • Nathalie zegt op

   Hallo Henry, Dank je wel. Het is inderdaad zo dat onze bagage overgaat naar de vlucht richting Ubon. Vandaar dat ik even niet wist of ik door douane moet in Bangkok. Maar is mij nu duidelijk. Dank je nogmaals. gr Nathalie

  • Erik zegt op

   Ja, Henry, Udon Thani; internationale luchthaven. Maar Nathalie vraagt Ubon Ratchathani…….. Zie het antwoord van Bert hierboven.

 4. Cornelis zegt op

  Zie o.a. https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/vlucht-belgie-bangkok-ubon-hoe-gaat-het-met-de-bagage/

 5. John Chiang rai zegt op

  Als je een connecting flight hebt met Thaiairways naar Ubon dan gaan je koffers,als het gehele ticket ook van Thai Airways is uitgesteld, automatisch in het vliegtuig van deze connecting flight.
  Bij mijn weten,volg je naar de Landing in Bangkok gewoon de aanwijzingen connecting flight,en kom je eerst in Ubon eerst door de Immigration.
  Het zelfde heb ik na de Landing in BKK als ik met de zelfde maatschappij Thai Airways een connecting flight naar Chiang Rai heb.
  Ik kom dan eerst in Chiang Rai door de Immigration,en zie daar ook het eerste keer na de reis mijn koffer weer terug.

  • Nathalie zegt op

   Hallo John, ik heb inderdaad een connecting flight met Thaiairways. Dank je wel voor je info. Dan weet ik in ieder geval hoe en wat. gr Nathalie

 6. John Chiang rai zegt op

  Dergelijke vragen kunnen ook op dit blog natuurlijk succes hebben,om echter helemaal zeker te zijn,en wie wil dat uiteraard niet als hij/zij op reis gaat,neem je gewoon contact op met Thai Airway Brussel.
  Je kunt daar precies telefonisch,of zelfs per E-Mail navragen hoe de procedure in Bangkok verloopt.
  In mijn geval,als ik met Thaiairways naar Chiang Rai vlieg,volg ik gewoon na de Landing in BKK de aanwijzingen Connecting Flights,en zie ik de Immigration en mijn Bagage eerst in Chiang Rai Airport.
  https://airlines-airports.com/thai-airways-administration-office-in-brussels-belgium/

 7. Cornelis zegt op

  Het gaat hier niet over Udon, maar over Ubon.

  • Cornelis zegt op

   Bedoeld als reactie op @Henry..,,,,

 8. GEEn THai zegt op

  TG vliegt al weer enkele jaren dus niet naar Ubon. Het zal wel ThaiSmile zijn.
  Veel mensen weten ook allang niet meer het verschil tussen pascontrole=immigration en douane=bagagecontrole. Zal wel door de grenzenloze EU komen.
  Je pas wordt echt altijd gecontroleerd zodra je TH binnenkomt-nogal logies ook trouwens.
  OF je bagage moet ophalen in BKK etc. hangt er van of die wel/niet wordt doorgelabeld bij vertrek, dat hangt weer af van de airline, alwaar je blijkbaar niet echt goed van op de hoogte bent. Ga er maar vanuit van niet-dan moet je dus ook bagage afwachten, in BKK door de Thaise douane en dan naar INcheck domestic. Indien dit wel blijkt te kunnen (want het kan maar naar een beperkt aantal airports en ik weet zo niet of Ubon daaronder valt), dan neem je de ZIJexit direkt naar domestic in Swampy-veel rustiger. Dan wordt uiteraard de douane controle pas in Ubon gedaan. Dit werkt meestal wel naar steden als ChMai of Phuket en zelfs Samui, maar Ubon moet je navragen als je dat perse nu al wil weten.

 9. Ronny zegt op

  Beste,
  Jullie vertrekken vanaf Zaventem zeg je, dus ik veronderstel dat jullie dan geboekt hebben bij Thai Airways.
  Deze vlucht komt dan gewoonlijk in de morgen rond 5u30 a 5u45 aan op Suvarnabhumi.
  Dan zullen jullie eerst door de immigration moeten, daar zullen jullie ongeveer rond 7u00 zijn. Tip : kijk of er veel volk staat bij de eerste, anders 50 m doorlopen tot de tweede.
  Vervolgens koffers ophalen en naar de uitgang. Jullie zijn dan op Level 2.
  Koffers worden niet rechtstreeks naar Ubon Ratchathani doorgestuurd omdat het geen internationale luchthaven is. Je hebt 2 mogenlijkheden…
  1ste, je gaat van level 2 naar level 4 (vertrek), daar check je in bij Thai Smile, als je dat hebt geboekt. De eerst volgende vlucht van 7u25 haal je niet, de volgende vlucht van Thai Smile is om 12u00. (rond de 1300bath), aankomst in Ubon om 13u05. Opnieuw door de douane en naar de gate.
  2de, je gaat op level 2 naar Door nr3. Daar neem je de free shuttle bus naar Don Muang (wel ticket van vlucht laten zien. Elk kwartier rijd er een bus. Je zit een uurtje in de bus. Op de luchthaven van Don Muang check je in bij je luchtvaart maatschappij (ik neem altijd Air Asia, ook rond de 1200 – 1300bath), vertrek om 11u00 en aankomst om 12u05 in Ubon. Normaal ben ik altijd tussen 9 u00 a10u00 op Don Muang, dan eet ik er iets en dan ga ik door naar de douane en naar de gate.

 10. Enrico zegt op

  Er zijn in Thailand luchthavens met immigration en met douane, maar Ubon Ratchathani is echter een binnenlandse luchthaven zonder Immigration en zonder douane. Je moet dus altijd op de luchthaven van BKK door de immigration en vervolgens moet je jouw bagage zelf door de douane op de luchthaven van Bangkok brengen en daarna opnieuw inchecken.
  Dit geldt ook voor Udon Thani, Op de deze luchthaven staat weliswaar Udon Thani International Airport, maar er gaan al sinds enkele jaren geen internationale vluchten meer.
  Overigens zijn beide luchthavens aangelegd door de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Vanaf deze vliegvelden vertrokken de toestellen voor de beruchte bombardementen.

  • Chris zegt op

   Inderdaad, Ubon Ratchathani is een luchthaven zonder Immigration en zonder douane. Je ID en baggage worden daar bij aankomst dus niet gecontroleerd. Dat gebeurt in Bangkok.

 11. Erik zegt op

  Nathalie, na alle adviezen, je krijgt aan de eerste incheckbalie jouw ticket terug met daarop geplakt een klein deel van het bagagelabel. Daarop staat de code waar de bagage op de band gaat. Voor Ubon Ratchathani is dat UBP, voor Udon Thani UTH. Voor Bangkok Suwannaphoem BKK, voor Don Muang DMK.

  Vragen staat vrij aan de eerste incheckbalie of ze willen en kunnen doorlabelen. Goeie reis!

 12. gust zegt op

  Wij vlogen 1 feb van BRU naar Ko Samui en op 28 feb van Ko Samui naar Auckland. Bij de check-in zeiden we de bagage door te sturen naar de eindbestemming. Telkens ging dat probleemloos..

 13. Nathalie zegt op

  Dank je wel allemaal voor jullie reactie’s. Verheug mij op mijn eerste reis naar Thailand. Gr Nathalie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website