Beste lezers,

Is het mogelijk om geld over te boeken naar Nederland, met TransferWise of Azimo?

Ik zie tot nu toe geen mogelijkheden.

Groet,

Wayan

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Overboeken van Thailand naar Nederland met TransferWise”

 1. Rianne zegt op

  Wij hebben ons Thaise baht voorjaar 2016 gewoon via BangkokBank terug geboekt naar onze ING rekening.
  We hadden wel een beetje pech, want de koers was toen wat ongunstig. Rond de 38b/€. Maar je kunt niet alles hebben want 34b/€ hebben we ook meegemaakt.
  Ga op tijd naar jouw BKB-filiaal. Zorg dat je via degene die je aan de balie het vaakst hebt getroffen tijdens al je bankzaken contact maakt met een hogere-in- “rang”. Bespreek wat je van plan bent en maak een afspraak tijdens welke er ruim tijd is om jouw bedoelingen uit te leggen. Van belang is dat je inzicht geeft vanwaar jouw geld komt. Onze baht kwamen van een verkoop van ons pand plus inboedel. Al met al een stevig bedrag. Dit bedrag werd in 4 porties gedurende 4 dagen. Kosten BKB verwaarloosbaar. Ook ING rekende geen kosten. Neem op de laatste dag een attentie mee voor de BKB-medewerker. Kweek goodwill. Voor volgende farang.
  Bij de verzending van de tweede tranche meende een kollega zich te moeten bemoeien en beren op de weg te plaatsen. Thai laten elkaar graag zien het beter te weten. Gelukkig werd deze met een fikse snauw haar plaats gewezen.

 2. rob zegt op

  ls
  als je een rekening hebt in Thailand dan heb je waarschijnlijk ook een bankpas van de betreffende bank.
  Hier mee kan je ook in Nederland mee pinnen .
  Zoals ik heb gedaan

  Af en toe iets opnemen en het scheelt ook in je vermogens belasting!!

  Veel succes !!
  Gr Rob

  • Cornelis zegt op

   De vermogensbelasting is in 2001 afgeschaft. Sinds die tijd betaal je inkomstenbelasting over een fictief rendement op o.a. je banktegoeden – ook op een Thaise bank. Tenzij je het bestaan daarvan verzwijgt, natuurlijk…….

   • Hendrik zegt op

    Als je uitgeschreven bent uit Nederland en je woonland is Thailand dan betaal je in Nederland geen belasting over vermogen. Het wordt ook niet gevraagd in je digitale aangifte. Je moet goed opletten bij het uitkiezen van de digitale aangifte.

 3. Mike zegt op

  Download de app DeeMoney.

  Vandaag ( werkdag ) geboekt, morgen op je rekening in NED. Prima koers en lage kosten.

  Suc6

  • sjaakie zegt op

   Hallo Mike.
   Kun je dit advies wat verder uitwerken?
   Bijvoorbeeld, het bedrag dat je naar NL wilt boeken, hoe verkrijgt DeeMoney dat, of boek je met de app iets af van je rekening bij bv. Bangkok Bank naar DeeMoney en van DeeMoney naar je rekening in NL?
   Kortom je hebt cash of banksaldo op een Thaise bankrekening en wilt een bedrag naar je NL rekening hebben. Wat zijn de te zetten stappen. Wat verschilt de koers van DeeMoney van de koers bij een boeking door bv. Bangkok Bank, wat zijn de kosten? etc.Bedankt alvast.

 4. Sjaak S zegt op

  Ik heb transferwise en kon als test een bedrag van mijn Bangkok Bank overboeken via mijn Thaise creditkaart van de Bangkok Bank. Bij Transferwise heb ik een rekening die via hun loopt en terug te voeren is op een belgische bank. Je kunt dan gewoon via Transferwise geld overmaken naar iedere rekening in Europa. Ik denk wel dat je die creditkaart nodig hebt en dat is het moeilijke als je die nog niet hebt. Het duurde voor mij bijna drie maanden voordat ik hem had en nu heb ik er twee!

 5. C.G.M. van Osch zegt op

  Ik heb een bankrekening bij de Kasikornbank met een K+ pasje .
  Ik kan gewoon alles via de telefoonapp K+ betalen als ook geld overboeken van Thailand naar een Nederlandse bankrekening.Ook het overboeken van een Nederlandse rekening naar een Thaise rejening is geen probleem.
  Soms staat de overboeking er al na een paar uur er op.
  Groetjes.

  Christ.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website