Lezersvraag: Opsturen van medicijnen vanuit Bangkok naar Indonesie?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 februari 2021

Beste lezers,

Wij moeten medicijnen naar onze zoon in Indonesie opsturen vanuit Bangkok. Hoe kunnen we dat het beste doen zodat er geen naheffing komt van invoerrechten of dat ze denken dat het drugs zijn?

We moeten die medicijnen in het Bangkok Hospital bestellen. Onze ervaring met dingen opsturen met DHL of UPC is niet echt positief. Alles word opengemaakt en krijgen zelfs voor 2e hands goederen een grote rekening voor invoerrechten.

De medicijnen hebben ze helaas niet in Indonesie.

Alvast heel erg hartelijk bedankt.

Groet,

Robert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Opsturen van medicijnen vanuit Bangkok naar Indonesie?”

 1. Erik zegt op

  Robert, in de originele verpakking van de ziekenhuisapotheek en gewoon per Thaise Post en hun EMS. De bijsluiters er bij doen en schrijf er op -bij voorkeur in de taal van het ontvangende land- waar het medicijn voor is. Meer kun je niet doen behalve gaan brengen…..

  Als het land invoerrechten heft dan kun je daar niets aan doen; Thailand en Nederland heffen ook invoerrechten en mogelijk omzetbelasting over medicijnen. Dat men het opent is te begrijpen want drugs gaan ook per post en die wil men tegenhouden; voorts zijn er medicijnen die in een land gewoon verboden zijn. Dat er daarna iets ‘van de wagen valt’ komt in de hele wereld voor; de mens is nu eenmaal zwak…

 2. joop zegt op

  Het zal erg moeilijk zijn. Het zijn “drugs”. Vanuit NL is het onmogelijk om officieel medicijnen op te sturen naar Thailand. Misschien is de enige methode om Bangkok Hospital de medicijnen te laten versturen.
  Veel geluk en hoop dat de medicijnen in Indonesie te koop zijn. Groet Joop

  • Erik zegt op

   Drugs? Indonesië is een ontwikkeld land en men ziet echt het wel het verschil tussen een bloeddrukpilletje en amfetamine. Robert zou kunnen zoeken op internet naar verboden medicijnen in dat land en kan zich ook wenden tot de Indonesische ambassade in Bangkok. Misschien hebben ze wel een website of e-mail?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website