Lezersvraag: Op eigen intitiatief naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 maart 2021

Beste lezers,

Mijn man en ik willen heel graag 6 mei naar Thailand en hadden een leuke aanbieding gezien bij TUI maar nu mogen we niet van de regering.
Nu is mijn vraag, kunnen we ook losse vliegtickets boeken en dan zelf een hotel boeken?

Groet,

Petra

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Op eigen intitiatief naar Thailand?”

 1. Dree zegt op

  Best contact nemen met de Thaise ambassade, waarschijnlijk quarantaine regels opvolgen in hotels die de regering voorschrijven.

 2. harry zegt op

  Beste Petra,
  Je zegt dat jullie niet van de regering naar Thailand mogen, neem aan de dat je de Nederlandse regering bedoeld. Los van het feit of het wel of niet mag, al eens erover nagedacht wat op dit moment de regels van de Thaise regering zijn ,aan welke voorwaarden jullie moeten voldoen om Thailand binnen te komen?
  Als het voor een vakantie tripje is zou ik me toch eerst eens een beetje meer hier in gaan verdiepen.
  Is inmiddels al heel veel over geschreven .Probeer jullie eerst eens in te lezen zou ik zo zeggen.
  Het antwoord op je vraag over losse vliegtickets en hotel boeken is gewoon ja dat kan zonder enig probleem,

  succes

  harry

 3. wim zegt op

  Ja hoor, zelf boeken kan. Maar kijk eerst even goed op de website van de Thaise ambassade want er zijn wel een aantal vereisten waar je aan moet voldoen, ondermeer eea aan papierwerk, testen en ASQ.

 4. Inge zegt op

  Ik zou me niets aantrekken van de regering, het moet niet gekker worden,
  en gewoon gaan met losse tickets en een eventueel vaccinatiebewijs.
  Inge

  • Dat lijkt mij een bijzonder slecht advies want je komt het land niet in voordat je toestemming hebt van de Thaise ambassade.

  • PEER zegt op

   Zelfs dat vaccinatiebewijs hoeft niet!!
   Maaaarrrr wél: visum aanvragen, Certificate Of Entry bemachtigen, ‘n 15 daags ASQ-hotel boekingsbewijs, Fit For Travel-document én ‘n vliegticket laten zien!!!
   En dán pas kom je gewoon naar Thailand lekker op vakantie!
   Welcome in Thailand.

   • PEER zegt op

    Oja,
    En ook nog negatief getest zijn 72 uur voor vertrek!!!

 5. john zegt op

  beste petra, je zegt dat jullie niet de Tui aanbieding mogen kopen van de regering. En je vraagt of je zelf losse tickets kunt kopen. ik denk dat de regering jullie geen bericht heeft gestuurd dat je de tui tickets niet mag kopen. Maar ik denk dat de regering je ook niet bericht heeft gestuurd dat je geen losse tickets mag kopen.
  Dus: of je mag beide wel, of je mag beide niet DENK IK.
  Maar veel belangrijker is dat er heel veel papierwerk nodig is om Thailand binnen te komen. Ik denk dat je daar nog helemaal niet naar gekeken hebt. Voor je verder gaat lijkt het verstandig om eerst eens te kijken op de website van de thaise ambassade en gewoon wat te lezen op internet. De woorden waar je op moet letten zijn oa verplichte quarantaine ( 10a 14 dagen in hotelkamer) Covid, visum, Certificate of entry( COE) en ziektekosten verzekering. Als je dat allemaal hebt doorgekeken kijk je misschien wat anders aan tegen “zelf kopen van ticket naar thailand) Sukses en sterkte

 6. RoyalblogNL zegt op

  “We mogen niet van de regering” …..
  Dus gaan we toch ……….
  Wat de regering met TUI heeft te maken, ontgaat me even. TUI zal wellicht vanwege het negatieve reisadvies en de verplichte quarantaine bij binnenkomst in Thailand geen reizen aanbieden, en wellicht dat de reisverzekering ook beperkingen heeft (goed checken als u in weerwil van alles toch wilt gaan).
  Maar bedenk inderdaad: Thailand heeft strenge eisen voor binnenkomst. Is dat de moeite van het eigenzinnig zijn waard?

 7. José zegt op

  https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

  Wat zou dat fijn zijn als we zo op en neer kunnen vliegen!
  Er zijn nog steeds voorwaarden inclusief quarantaine in een speciaal hotel.
  Zie link ambassade Den Haag.

  Of je de adviezen van de regering in NL negeert lijkt me aan jezelf.

 8. janbeute zegt op

  Ik denk dat de vraagsteller bedoelt mogen we wel van de Nederlandse regering.
  En is het niet zo, dat de Nederlandse regering adviseert om geen buitenlandse reizen te maken en zeker niet buiten de EU.
  Denk dat als er weer iets mis zou gaan tijdens je verblijf in Thailand de Nederlandse regering geen hulp verleent om gestrande vakantie vierders weer terug tehalen met gecharterde vluchten ed zoals verleden jaar.
  Om over een mogelijke uitkering van de reisverzekeringen nog maar niet eens te noemen.
  Zou je in Engeland wonen of Engelse staatsburger zijn dan hangt je ook nog een boete van enkele duizenden ponden op je te wachten bij terug komst in het VK.

  Jan Beute.

 9. Co zegt op

  Hou wel rekening dat bij een negatief reisadvies van de regering de verzekeringen niet uitkeren. Mocht je onverhoopt in Thailand in het ziekenhuis belanden dan zijn de kosten voor jezelf en in het ergste geval als er iemand komt te overlijden de repatriëring zelf bekostigd dient te worden.

  • Totaal onjuist: https://www.reisverzekeringblog.nl/reisverzekering-voor-negatief-reisadvies-code-oranje-afsluiten/

 10. Kees de Jong zegt op

  Er is door onze regering geen verbod uit gegaan om op vakantie te kunnen gaan. Er is een negatief reisadvies afgegeven. Twee hele verschillende zaken.

  Echter zijn er wel regels voor toelating in Thailand zoals al meerdere malen is genoemd. Jullie kunnen je beter daar op focussen. Maar heeft TUI jullie daar niet op gewezen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website