Beste lezers,

Mijn vriendin wil schoenen en kleding online gaan verkopen, via Facebook en Line en zo. Maar mag dat zo maar? Hoeft een Thai geen inschrijving te hebben bij de Thaise Kamer van Koophandel? En hoe zit het met de afdracht van belasting en zo?

Ik heb geen zin in problemen want als het er dan op aan komt kan ik de portemonnee weer trekken.

Groet,

Bas

Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Online kleding en schoenen verkopen in Thailand”

 1. Erik zegt op

  Bas, wat eerlijk dat je schrijft dat je de knip ‘weer’ mag trekken! Een ervaring waarin je denk ik niet alleen staat….

  BTW-technisch zijn er faciliteiten voor kleine ondernemers en ik adviseer je een Thaise boekhouder/administrateur te vragen om uitleg, ook over de andere formele regeltjes. Hoe je die vindt? Ik denk bij een Thaise ondernemer die een goede ‘accountant’ heeft. Spreekt de deskundige ook nog goed Engels (of jij goed Thais) dan kun je je laten informeren over de hoed en de rand.

 2. john zegt op

  Bas maak je geen zorgen. In Thailland zijn er vergelijkbare instanties als in het westen MAAR die komen pas in zicht als er echt sprake is van een bedrijf. Ze is thaise dus werkvergunning is niet nodig. Laat haar gewoon beginnen net zoals vele tienduizenden thais met een handeltje beginnen. Hou wel in de gaten of het een echt bedrijf gaat worden, een activiteit met enige omvang en resultaat. Als dat er aan gaat komen is het tijd om je te verdiepen in formele zaken. Tot die tijd is het gewoon oefenen. Maar ik geeft mijn mening graag voor een andere. Maar, dit is wel thailand en niet nederland !!

 3. Johnny BG zegt op

  In Thailand geldt dat je zelf aangifte moet doen als je evt. belasting zou moeten betalen. Tot 1.8 miljoen omzet is er sowieso geen btw verschuldigd en dat is een blijvende maas in de wet waar velen gebruik van maken zodra men er over komt.

  • Bert zegt op

   Is ook nagenoeg geen controle op.
   Mijn dochter heeft haar zaak al dik 10 jaar en nog nooit iemand gevraagd om de boekhouding of wat dan ook. alleen wat gemeentelijke belasting en ik dacht voor een vergunning. Verder niets.

 4. Kees janssen zegt op

  Gewoon een inschrijving doen wat weinig kost.
  Verder kan ze gewoon starten zonder beperkingen.
  Online verkoop via bv Lazada of shopdee is mogelijk.
  Echter in dat geval komt het geld pas later op je rekening.
  Verkoop via Facebook kan ook maar dan moet je een redelijk netwerk hebben.
  En ga je nep merkkleding verkopen dan loop je ook nog kans dat je afdracht moet doen aan de merkenrechten instantie en/of politie.
  Hier wordt meer en meer op gecontroleerd.
  En veel wordt gekocht op de locale markten wat veelal goedkoop is.
  Inkoop op bv bobae ligt nagenoeg stil.
  Voorheen was het een drukte echter veel zaakjes voor wholesale liggen stil en staan te huur.
  Bezint eer ge begint.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website