Beste lezers,

Diverse blogs spreken over “personen met een familie in Thailand” kunnen nu ook naar Thailand reizen. Bedoeld men dat het een vereiste is dat men gehuwd moet zijn met een Thaise?

Ik had ook begrepen dat diegenen die naar Thailand willen zich eerst moeten aanmelden bij een Thaise ambassade, is dat zo? Moet dat in persoon of kan dat ook via e-mail? Welke documenten worden er gevraagd? Hoelang duurt de aanvraag voor ze goedgekeurd wordt?

Indien ik akkoord zou gaan met 14 dagen quarantaine, hoe gaat dat in zijn werk? Wie zorgt voor de plaats van quarantaine? Is er een keuze? Hoeveel kost het? Er zijn bedragen genoemd van 45.000 tot 144.000 THB.

Ik ben nu al 5 maand in België, niet gehuwd met een Thaise maar ken haar 20 jaar en leef bij haar sinds 4 jaar (in Phuket). Ik heb een retirement VISA O die begin augustus 2020 zou moeten vernieuwd worden, ik heb ook een DKV ziekte- en ongevallenverzekering die voor 100 K EUR dekt, per opname.

Een Corona test kan ik daags voor mijn vertrek laten uitvoeren, bijvoorbeeld a.s. maandag met resultaat op dinsdag. Laten we ervan uitgaan dat dit negatief is, zou ik a.s. woensdag (01/07) kunnen vertrekken met een Qatar vlucht vanuit BRU naar BKK? Waarschijnlijk moet ik dan in BKK voor 14 dagen in quarantaine? Indien de tijd nu te kort is om een aanvraag in te dienen dan zou er nog een Qatar vlucht zijn van BRU naar HKT op 7 juli?

Graag uw suggesties.

Groet,

Frank

37 reacties op “Lezersvraag: Onder welke voorwaarden kan ik van Belgie naar Thailand?”

 1. Cornelis zegt op

  Naar mijn bescheiden mening kom je, in jouw situatie, Thailand voorlopig nog niet in.

  • Frank zegt op

   ondertussen bericht ontvangen van de BE embassy in BXL, als volgt:

   Dear,

   Currently, only non-Thai nationals holding an existing work permit in Thailand is permitted to enter Thailand and the for foreign spouse of a Thai national, non Thai children of a Thai national. Please see the attachment.

   For other purposes, we will still need to wait for further notice from Thai authorities. You can follow the update from our websitewww.thaiembassy.be(choose English page).

   Best Regards,
   Consular Section

 2. Hammus zegt op

  Beste Frank, in dit soort situaties geef ik er altijd de voorkeur aan de toestand zakelijk te bekijken en te redeneren vanuit de feiten. Feit is dat de autoriteiten in Thailand geen mensen vanuit EU/BE/NL toelaten, want nog veel te veel besmettingen aan de hand.
  Voor hen die in Thailand gehuwd een gezin hebben zal op termijn een regeling worden getroffen. Ook al noem je een heleboel omstandigheden, feit is dat je ongehuwd bent, en dat maakt het een boel gecompliceerder. Thailand is BE/NL niet, en een samenlevingsconstructie telt en geldt er niet.

  Hoe dan ook: ik heb het al meerdere keren gemeld- neem contact op met de Thai Ambassade Brussel. (In Nederland met de Thaise Ambassade Den haag lukt dat het best via Facebook. Online/website en/of mail leveren zo goed als geen reactie op. Telefonisch contact levert op dat “men” op nadere instructies wacht vanuit Bangkok. Dus niet in persoon ter ambassade, je staat na lang wachten onverrichterzake weer buiten.) Neem dus even de tijd om uit te vogelen hoe je het beste contact kunt maken met een van de ambassade-medewerkers. Hou het netjes, niet jammeren, probeer een werkbare relatie op te bouwen, Je kunt hem komende tijd nog eens nodig hebben. De door jou geopperde data in de eerste helft van juli as is veel te optimistisch. 1 juli as is komende woensdag al aan de orde. Zo snel gaat niet gebeuren. Dan had je je eerder moeten informeren, en naar bevind moeten gaan handelen.

  Zoals gezegd: gehuwden hebben meer kans in te mogen reizen, zeker als ook nog jonge kinderen in Thailand deel van een gezin uit maken. In jouw geval is dat niet aan de orde, want ongehuwd, dus je komt ergens achter in de rij. Vooralsnog is zelfs met betrekking tot gehuwden/langverblijvers die naar hun gezin terug willen nog geen besluit genomen, maar ook voor hen is feit dat juli as zeker nog geen uitsluitsel is te verwachten. De kans dat jouw verblijfstitel begin augustus as verloopt is aanwezig.
  Tot slot: je hebt het erover dat je denkt dat aan jou een akkoord gevraagd wordt als bij aankomst jij in quarantaine moet. Dat akkoord gaat echt niet gevraagd worden. Wel heb je de keus tussen een paar hotels die van staatswege zijn aangewezen/aangezocht. Hoe luxer, hoe duurder. Er is ook nog gratis verblijf, maar daar gaat men jou echt niet plaatsen. Al met al denk ik dat tegen de tijd dat wij met z’n allen weer vrij en blij Thailand mogen inreizen er geen sprake meer is van corona noch quarantaine. Feit is tevens dat deze situatie nog lange tijd op zich laat wachten.

  • Ger-Korat zegt op

   Je noemt FB als de aangewezen weg, je hebt het over hotels, jonge kinderen en gezin en meer: alle informatie die jij noemt is gebaseerd op aannames/veronderstellingen. Kom met werkbare feiten gebaseerd op een buitenlander die reeds deze weg bewandeld heeft en daar heb ik nog niemand van gehoord. Een paar dagen geleden kwam het bericht over 50.000 personen welke Thailand konden inreizen. De regeringswoordvoerder, Tawaaslip, vertelde dat de voorwaarden nog moesten worden uitgewerkt voor de 2000 buitenlanders welke naar hun familie zouden kunnen reizen. Kijk dat laatste lijkt mij iets duidelijker dan wat jij hier schrijft. Dus afwachten tot de voorwaarden bekend zijn. De rest van je verhaal is niet onderbouwd maar je pretendeert het te weten en dat is onjuist naar degene die bruikbare informatie zoeken.

   • Hammus zegt op

    Geen enkele buitenlander heeft de weg bewandeld die ik schets want die is er niet voor buitenlanders, en nergens staat geschreven dat ik deze weg als zodanig beschrijf. Goed lezen, svp. Wel is het de weg die een Thaise kennis (dus geen buitenlandse maar iemand met de Thaise !! nationaliteit) van ons wekenlang bewandeld heeft alvorens via Facebook eindelijk contact te hebben gekregen met de Thaise ambassade te Den Haag. Het ging om een al lang geleden geplande reis naar Thailand om haar 11-jarige zoon op te halen, voor wie alle procedures al waren doorlopen. Aanvankelijk zou haar Nederlandse man meereizen, maar geen toestemming. Ik heb hierover al vaker een melding geplaatst. Dat op termijn een uiterst klein aantal buitenlanders naar hun familie kunnen reizen is niets anders dan ik zelf al beweer. Vandaar mijn reactie op Frank. Als hij deel wilt uitmaken van die weinigen die terug mogen, doet hij er goed aan zich alvast bekend te maken.

    • Ger-Korat zegt op

     In deze reactie kom je ons vertellen dat het om een Thai gaat terwijl de vraagstelling over een buitenlander is welke Thailand probeert binnen te komen. Goed lezen doe ik echt wel, begrijp het ook wat ik lees. Misschien de volgende keer duidelijk zijn in je reactie svp.

     • Hammus zegt op

      Beste Ger, een laatste poging. De buitenlander mocht Thailand niet in, (lees de vraagstelling van Frank), de Thaise kreeg wel toestemming, (lees nogmaals mijn reacties goed door.)

 3. Peter zegt op

  Dit bericht staat op de site van N O S

  EU-lijst van landen buiten unie waar we per 1 juli naartoe mogen
  In Brussel moet vandaag een besluit vallen over de lijst van landen buiten de Europese Unie waar EU-burgers vanaf 1 juli naartoe mogen reizen. Er staan voorlopig veertien landen op de veilige lijst: Algerije, Australië, Canada, Georgië, Japan, Montenegro, Marokko, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Thailand, Tunesië, Uruguay en Zuid-Korea. Ook de vier Europese ministaatjes San Marino, Andorra, Monaco en Vaticaanstad staan erop. Inwoners van de ‘veilige’ landen mogen ook naar de EU reizen. Over China is nog geen besluit gevallen.

  De lidstaten mogen in principe zelf bepalen voor welke niet-EU-landen zij hun deuren openen. Maar om verwarring te voorkomen, is ervoor gekozen hier gezamenlijk een besluit over te nemen. De discussie is in Brussel al weken gaande. Sommige zuidelijke landen willen snel de grenzen openen, in de hoop weer toeristen aan te trekken. Nederland stelt zich terughoudender op.

  Voor vanavond 18.00 uur moet het besluit zijn genomen.

  • Ja, maar wat ik heb begrepen moet er wel eerst sprake zijn van wederkerigheid. Dus Thai mogen pas naar Europa als Europeanen ook weer Thailand mogen inreizen.

   • Harry zegt op

    Dit klinkt als -te mooi om waar te zijn- in de Thaise berichtgeving nog niets van gelezen. Kan ook bijna niet gezien hun houding ten opzichte van Europa. Maar vol verwachting klopt ons hard en het is nog niet eens Sinterklaas tijd !

  • Cornelis zegt op

   Het bericht lijkt me niet goed geformuleerd. Er zijn nooit landen geweest waar EU-burgers niet naar toe mochten reizen. Dat bepaalde landen je niet toelieten is een andere zaak, maar EU-burgers waren/zijn vrij om de EU te verlaten. Het overleg in EU-verband gaat dan ook over het toestaan van het inreizen in de EU van burgers uit de op de lijst genoemde landen. Overigens speelt de EU hier alleen een coördinerende rol, de beslissing over het al dan niet het inreizen toestaan ligt bij elke individuele lidstaat. Omdat niemand zit te wachten op verschillend beleid in de lidstaten – dan zou je namelijk aan de binnengrenzen weer moeten controleren – treedt de EU op als coördinator.

   • Klopt wat je zegt. Het is een beetje broddelwerk van de NOS. Reisadviezen worden nu als een soort wetten gezien, onzin natuurlijk. Nog steeds is iedereen in Nederland/Belgie vrij om te reizen naar welk land dan ook. Wellicht krijg je te maken met inreisverboden van andere landen zoals in Thailand, maar dat staat los van je eigen beslissing om te reizen. De marechaussee op Schiphol zal jou niet verbieden naar de USA of Brazilie te vliegen, om maar eens wat te noemen.

   • Rob V. zegt op

    Inmiddels staat het wel juist op de site:

    “(…) Vanaf 1 juli wil de Europese Commissie langzaam beginnen met het openen van de buitengrenzen van de EU. De Europese Raad, waar de lidstaten in vertegenwoordigd zijn, moet een lijst opstellen met landen waarvan reizigers vanaf dat moment naar de EU kunnen reizen.

    De veiligheidssituatie in de landen moet daarvoor vergelijkbaar zijn met die in de EU en landen moeten op hun beurt ook reizigers uit de EU toelaten. “Het lijstje zal aanvankelijk kort zijn”, zegt Johansson, “maar wordt hopelijk snel langer” (..)”

    https://nos.nl/artikel/2336935-europese-commissie-wil-dat-binnengrenzen-maandag-opengaan.html

    • Je verwijst naar een oud artikel van 11 juni. Daar hebben wij het niet over. Staat op het live-blog https://nos.nl/liveblog/2338696-meer-dan-half-miljoen-indiers-besmet-beleggers-een-stuk-positiever.html

     • Cornelis zegt op

      Heb de NOS zojuist een reactie gestuurd, eens kijken hoe lang het duurt voor ze het wijzigen.

      • Rob V. zegt op

       Goede zet, maar of het helpt? Ik heb enkele keren de NOS gewezen op fouten zoals verkeerde migratiecijfers of het verwarren van de termen inwoner (iedereen die in NL woont inclusief mensen met verblijfspapieren) en Nederlander. Nooit wat gehoord behalve toen ik vroeg waarom men -uitgezonderd een enkele keer Michel Maas- Thaise namen verkeerd uitspreekt (Shinawatra ipv Shinawat bijvoorbeeld). Antwoord: de juiste uitspraak is bekend maar te verwarrend voor de kijker als die de geschreven naam ziet… tja.. cijfertjes hebben ze nooit verbeterd, ook al citeerde ik het CBS met directe URL. Overtikken van een persberichtje van de IND of een minister was makkelijker. Loopt de NOS aan de leiband van de centrumrechtse overheid of is het gemakzucht , broddelwerk of onkunde (journalist kent de stof niet, knip, plak, klaar).

       Daarom ben ik bronnenfetisjist, checken van beweringen is belangrijk.

 4. Guido zegt op

  Deze materie interesseert me ook doch ben ik er ook van overtuigd dat het best is om contact op te nemen met de Thaise Ambassade ofwel in NL ofwel in België. Zij alleen kunnen de juiste en officiële info en/of toelating geven om naargelang je situatie Thailand binnen te mogen. Gehuwden of hun officiële verblijfplaats er hebben die mogen denkelijk al gaan.

 5. Sjoerd zegt op

  https://www.facebook.com/OICDDC/

  Now, 12 hotels are approved as the Alternative state Quarantine, namely:
  .
  1. Movenpick wellness BDMS Resort Hotel – 150 rooms
  2. Qiu Hotel Sukhumvit – 79 rooms
  3. The Idle residence – 125 rooms
  4. Grand Richmond Hotel – 60 rooms
  5. Royal Benja Hotel – 80 rooms
  6. Anantara Siam Bangkok Hotel – 19 rooms
  7. Grande Centerpoint Hotel Sukhumvit 55 – 130 rooms
  8. AMARA Hotel – 56 rooms
  9. The Kinn Bangkok hotel – 61 rooms
  10. Siam mandarina Hotel – 120 rooms
  11. TwoThree Hotel – 50 rooms
  12. Anantara Riverside Bangkok Resort – 89 rooms
  ..
  Remark: Details of Package are show in the comment box below.

 6. Bo Meekers zegt op

  Beste Frank ,
  dit is momenteel niet mogelijk en voor wanneer het zal mogelijk zijn zal in mms. pas de volgende maanden beslist worden.
  Ik zit ook vast want moet nog gaan huwen.Ben reeds gehuwd volgens Thaise traditie maar dat heeft geen enkele wettelijke betekenis.
  Ik lees hier graag de Thaiblog en je put er kennis uit , maar er zitten er veel op die volgens hun beroep hebben gemist en beter op de ambassade zouden gaan werken of consul worden.
  Wanneer ik zoals in mijn geval (en er zitten er veel in hetzelfde schuitje) over huwen en visums vragen heb contacteer ik gewoon de ambassade zelf ,, en die geven wel degelijk de juiste informatie.
  bvb. een vraag van mij aan de Thaise ambassade in Brussel : “”” Tot op heden is er een verbod op binnenkomende internationale vluchten en is het voor u dus niet mogelijk naar Thailand te reizen.

  Momenteel geldt dit verbod tot 30 juni. Helaas weten we nog niet wat er na 30 juni zal gebeuren.

  Zodra u weet wanneer u naar Thailand kan reizen, kan u of uw partner ons contacteren en kunnen we de documenten opstellen. De documenten zijn geldig voor 6 maanden. We hebben geen weet wat er zal gebeuren en daarom raden we aan om nog even te wachten om de documenten op te stellen. “””

  Met vriendelijke groeten,

  Sandra Van Vaerenbergh
  Visa Officer

  Embassy of Belgium in Bangkok
  Sathorn Square Building – 16th floor – Sathorn Square –

  98 North Sathorn Road – Silom, Bangrak – 10500 Bangkok •

  T +66 (2) 108 1800 • Fax (Consular) +66 (2) 108 1807

  Email : [email protected]

  http://www.diplomatie.belgium.be/thailandhttp://www.diplomatie.belgium.behttp://www.webengrafiek.be/unsc/Twitter.png@BelgiumMFAhttp://www.webengrafiek.be/unsc/FB.pngDiplomatie.Belgiumhttps://betounsc.be • cid:[email protected]

  En zo ben ik op de juiste manier geinformeerd
  Grtj Boudewijn

  • Guido zegt op

   Klopt zo ben je juist geïnformeerd doch de Belgische Ambassade kan of mag geen beslissing nemen ik denk dat je beter de Thaise Ambassade in België contacteert. Zij weten meer (of zouden meer moeten weten).

 7. Bo Meekers zegt op

  Best Guido ,, ik schrijf toch dat ik de Thaise ambassade informeer.
  zowel de Thaise ambassade in Brussel en in Antwerpen staan rechtstreeks in contact met elkaar.
  Hier hebben ze al mijn documenten die nodig zijn juist zo goed als in Bangkok en ze zijn ook op de hoogte van alles

  • TheoB zegt op

   Excuseer mij Boudewijn,

   Maar je citaat wordt voorafgegaan door: “bvb. een vraag van mij aan de Thaise ambassade in Brussel:” en na het citaat staan de naam en het adres van de Belgische ambassade te Bangkok,Thailand.
   Nogal verwarrend. Ik begreep ook dat het citaat van de Belgische ambassade te Bangkok,Thailand kwam.

 8. kees zegt op

  Ik zou je erop willen wijzen dat sinds kort bij een O-visum een THAISE ziektekostenverzekering wordt geeist.
  Heb dit zelf in april 2020 ondervonden.Mijn VGZ verzekering is zeer goed,maar moest daarbij toch nog een thaise ZK-verzekering overleggen.Ik heb ook een O-visum. Bij OA wordt dit niet geeist.Waarom?
  Kun je je alvast daarop voorbereiden.
  Het meest praktische zou zijn om een OA te krijgen.

  • Cornelis zegt op

   Nou breekt toch m’n klomp. Die verzekeringseis geldt toch juist voor het O-A visum en niet bij het O-visum?

   • Hammus zegt op

    Onbegrijpelijk inderdaad. Er wordt veel klets en kolder verkocht. Of men kan niet lezen en verwisselt gemakshalve maar de voorwaarden van O-A met O, dan wel verklaart een wenselijk situatie voor waarheid. Onbegrijpelijk ook dat de moderator dit soort reacties doorlaat. Jammer van al het werk en uitleg van Ronny.

   • Ger-Korat zegt op

    Lees de reactie van Sjaakie hieronder eens. En lees de informatie welke Thailand vereist om het land binnen te geraken en dat is naast medische verklaringen ook een ziektekostenverzekering met het oog op dekking van de kosten bij een ziekenhuisopname vanwege COVID-19. Even 1+1 optellen dan weet een ieder toch dat een ziektekostenverzekering zoals het er nu naar uitziet in de nabije toekomst vereist gaat worden, hoe wil je anders aantonen dat je verzekerd bent voor een ziekenhuisopname voor ondermeer COVID-19 ? Reken er maar op deze extra vereiste ongeacht visum of vrijstelling wordt ingevoerd wanneer je in de nabije toekomst naar Thailand reist.

    • Ger-Korat zegt op

     ter aanvulling de vereisten die nu gelden om Thailand binnen te geraken:

     a fit-to-fly health certificate (issued no more than 72 hours before travelling), a completed Declaration Form obtained from the Royal Thai Embassy or Consulate General in your country of departure, and proof of health insurance covering all medical expenditure up to USD 100,000 minimum while in Thailand. When you get to Thailand, you will be subject to a 14-day state quarantine at a Thai government-designated facility at your own expense. If suspected of carrying COVID-19, you may be denied entry into the country

     https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/thailand/entry-requirements

     • sjaakie zegt op

      Waar sluit je een dergelijke verzekering van minimaal 100.000 USD? Dat is globaal 3 mln. THB. Dan ook nog Covid 19 verzekerd zijn?

      • Hammus zegt op

       Neem beste sjaakie, je bent abuis. Als je al Thailand binnen mag, (lees goed wat ik schrijf: als bij voorbeeld een iemand gehuwd met een Thaise om gezinsredenen het geluk heeft toe te behoren tot het minimum van enkele duizenden die terug mogen naar Thailand) dan is het aantonen dat je een ziektekostenverzekering hebt meer dan voldoende, mits die verzekering dekkingen kent tot meer dan 100K usd. Daarmee is een onverhoopte anti-corona-besmetting-IC-behandeling van meerdere weken gedekt. Nooit is beweerd dat naast een ziektekostenverzekering ook nog eens een extra covid-19 verzekering moest worden afgesloten. Lees ook reacties op een eerdere vraag hieromtrent dd 21 mei jl: https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-reisvoorwaarden-naar-thailand-ivm-covid-19/
       Deze hele kwestie levert direct andersoortige problemen, want wat moeten al diegenen die in Thailand op permanente basis wonen en leven en niet verzekerd zijn? Of bij voorbeeld bij BUPA een minimale dekking hebben van 200/300 of 400K ThB? Kunnen zij Thailand niet meer uit en in?
       Ik ga dus maar weer eens uit van de feiten, en die is dat (1) enkel bij O-A een ziektekostenverzekering is vereist, maar het strikte minimum ervan dekt ook niet de gevraagde 100K Usd.
       (2:) Bij elke Nederlandse verzekering is een verklaring aan te vragen dat alle te maken noodzakelijke ziektekosten worden vergoed volgens geldende internationale regels, ook als die kosten de 100K Usd overstijgen.
       (3): Er is van/namens/door de Thaise overheid nooit een mededeling geweest dat zowel een ziektekostenverzekering als een covid-19 tegelijkertijd vereist is.
       (4): En al helemaal niet is medegedeeld dat wordt overgenomen dat een ziektekostenverzekering gekoppeld gaat worden aan welke in-reis in/naar Thailand als ooit corona voorbij is. Een redenering dat dit alles een kwestie van 1+1 is blijft afwachten. Is helemaal afhankelijk van de schade die corona Thailand oplevert. Opportunisme troef.

     • Cornelis zegt op

      Zelfs al je hieraan voldoet kom je nog steeds Thailand niet binnen!

  • sjaakie zegt op

   Wat betreft O-A Visa, die eis geldt voor het O-A Visa retirement en niet voor O-A marriage.

   • RonnyLatYa zegt op

    Een O-A marriage bestaat ook niet…..

    • sjaakie zegt op

     Excuses, goed dat je dit corrigeerd Ronny. Dan ben ik door mijn Immigration Office lang geleden en nogmaals kortgeleden op het verkeerde been gezet. Om te ontsnappen aan de verzekeringsplicht bij een O-A Visa retired was het Immigration Office advies .. trouwen, dan kon O-A retired worden omgezet naar O-A marriage. Bij Immigration zullen ze bedoeld hebben Non O marriage, maar dat begrijp ik dan weer niet, want Non O retired heeft ook nog geen zorgverzekerings plicht.
     Ik kreeg een pamflet mee waar boven staat FOR RETIREMENT Non O-A: Must Have after 31 oct. 2019, Health insurance. Met de mondelinge mededeling dat dit niet gold voor O-A Marrige, zullen bedoeld hebben Non O Marriage..
     Nogmaals sorry voor het fout melden.

     • RonnyLatYa zegt op

      Eigenlijk moet je de verblijfsperiode bekomen met een O-A visum gewoon kunnen verlengen. Ongeacht of dat op basis van Retirement, dan wel Thai Marriage is. Dat kon je ook voor er sprake was van die medische verzekering bij een O-A visum. Enkel als je nu een verlenging vraagt van een verblijfsperiode bekomen met een O-A, zal je ook een medische verzekering moeten bewijzen. Voor een Thai Marrige moet dat dan niet.
      Er zijn immigratiekantoren die dat nu ook nog gewoon aanvaarden en daar is niks fout mee.

      Maar andere immigratiekantoren eisen inderdaad dan weer dat je dan helemaal opnieuw begint.
      Dat wil dan zeggen dat je Thailand eerst moet verlaten zodat je Non-immigrant O-A visum en de ermee bekomen verblijfsperiode vervalt. Vervolgens terug binnen komen met een Non-immigrant visum of met een toeristen status (Visa exempt of TR visum) dat je dan in Thailand laat omzetten naar een Non-immigrant status. Maar dat was dan voor de Corona toestand natuurlijk. Terug binnen komen is nu natuurlijk het grote probleem.

 9. BuurmanRuud zegt op

  Ik zit in dezelfde situatie. Mijn verzoek aan de ambassade (in Nederland) werd beantwoord met het bericht dat ‘niet getrouwd’ geen toegang betekent. Je moet proof of marriage kunnen overleggen.

 10. Bo Meekers zegt op

  Sorry Guido , je hebt gelijk.
  ik had het beter moeten formuleren ,, maar zal er met mijn gedachte niet goed bij zijn geweest.
  Van zodra ik mag zou ik vertrekken maar ga deze keer met een visum van denkelijk minstens 60 dagen of 90 dagen.
  De vorige keren ben ik zonder visum geweest ,, maar dan heb je maar 30 dagen.
  Mijn vrees is dat wanneer ik bvb. 14 dagen in qurantaine zou moeten gaan het mms. weer gaat spannen om alles te regelen..
  Het is de ambassade die de afspraken regelt en niet ik ,,,,,, wanneer ik bvb. de 10de in Bangkok toekom en de ambassade zegt dat ik en mijn vriendin pas de 16de een afspraak hebben ,, dan verlies ik al 6 dagen.
  En eerlijk gezegd intereseert Bangkok mij helemaal niet ,, veel te druk en te veel smog.
  Eens het huwelijk geregeld en alle formaliteiten zijn volbracht vertrekken wij naar mijn vrouw haar woonst in de Isaan (( dorpje in het noorden van Chiang Rai.
  Daar verblijf ik dan mijn overige dagen.
  Ik ga de kat uit de boom kijken en proberen of wij niet samen kunnen reizen naar Belgie.
  Ik weet van de ambassadeur in Bangkok dat een visum voor gezinshereniging word opgestart vanaf de dag dat wij wettelijk gehuwd zijn.
  De normale duur voor zo een visum is 90 dagen vooraleer het visum word afgeleverd ,,, maar gebeurt dikwijls veel eerder.( ken een echtpaar die op 3 weken tijd hun visum reeds hadden)..
  Aangezien dat ik een visum neem van 90 dagen ,, zou het mms. wel kunnen lukken om samen te reizen naar Belgie..
  Ik heb hier een antwoord van de ambassade op mijn vraag of mijn vriendin niet naar hier kon komen ,,
  Voor een huwelijk in Thailand is het de ambassade die alles regelt en ook het visum aflevert ,,,,, wanneer je echter over Belgie spreekt gaat alles weer langs de dienst vreemdelingenzaken ,,,, en dat is wachten hé .
  Die dienst is steeds onderbemand en daar liggen duizenden dossiers(popfestivals)en die moeten allemaal behandeld en gescreend worden.
  enfin ,, mijn antwoord van de ambassade

  “”””” Beste heer Meekers,

  Een visum gezinshereniging (visum D) kan pas aangevraagd worden eens u gehuwd bent.

  Op basis van een visum C voor privé-bezoek kan er niet gehuwd worden in België. De gemeente zal dit dan ook weigeren. Indien u wenst te huwen in België dient uw echtgenote een visum met oog op huwelijk aan te vragen. Deze visumaanvraag dient dan overgemaakt te worden aan de Dienst Vreemdelingenzaken gezien we dergelijk visum niet van ambtswege kunnen afleveren.

  Verder wens ik nog te vermelden dat we voorlopig tot 30 juni geen visumaanvragen aanvaarden en ook geen visums afleveren gelet op de reisbeperkingen voor derdelanders naar België.

  Met vriendelijke groeten,

  Sandra Van Vaerenbergh
  Visa Officer

  Embassy of Belgium in Bangkok

  Ik hoop dat er iemand op het blog iets aan heeft aan mijn uitleg.

  Grtj Boudewijn

  .

 11. Bo Meekers zegt op

  Ohh veronschuldig mij ,, het was gericht aan TheoB

  TheoB zegt op 28 juni 2020 om 06:55
  Excuseer mij Boudewijn,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website