Lezersvraag: Ogen laten laseren in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 maart 2021

Beste lezers,

Ik wil mijn ogen laten laseren zodat ik mijn leesbril kan weg doen. Heeft iemand ervaring die het in Thailand heeft laten doen? En wat zijn de kosten en waar moet ik op letten voor een goede kliniek te vinden?

Groet,

Robert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Ogen laten laseren in Thailand”

 1. Nicky zegt op

  In 2010 ogen laten laseren in Bumrungrad. Zeer tevreden.

 2. Wiebren Kuipers zegt op

  Robert,
  Ik denk dat je niet beide ogen kunt laseren voor dichtbij. Doe je dat kan kun je ver af niet goed meer zien volgens mij.
  Je kunt een oog laseren voor dichtbij en de ander voor ver af. Een oog laseren voor dichtbij en ver af werd enige jaren geleden niet gedaan volgens mijn oogarts toen. Ik weet niet hoe de techniek inmiddels hiermee verder is. Laat je goed voorlichten door de oogarts. Bangkok Hospital of Bangkok-Pattaya hospital hebben goede laser artsen.

 3. nico zegt op

  Ik heb 3 familie leden die hun ogen hebben laten laseren bij Dr. Somchai in het Bangkok Hospital Pattaya. De eerste alweer 13 haar geleden. Hij heeft bij mijn ogen supervision gedaan waardoor ik zowel veraf als dichtbij goed kan zien. Hij heeft een top reputatie. Drie jaar terug koste het laseren iets van 65.000 baht voor 2 ogen. Hij spreekt langzaam en duidelijk engels. Here is a link
  https://www.bangkokpattayahospital.com/en/healthcare-services/lasik-and-supersight-surgery-center-en.html

 4. Harry Romijn zegt op

  Bij het ouder worden verliezen de oogspiertjes een deel van het vermogen de lensbol strakker te trekken, ofwel een deel van de dieptescherpte. Meestal dichtbij = gebruiken van een leesbril.
  Laseren houdt in, dat er wat littekentjes in het lensvlies worden gebrand, waardoor het brandpunt van de ooglens verandert.
  Dat kan gefocused worden op “veraf”, dus geen bril voor veraf meer, doch gaat dan ten kosten van het dichtbij zicht, dus… andere leesbril, of omgekeerd.
  Het hele gezichtsspectrum, van dichtbij tot veraf als tijdens de jonge jaren, komen enkel in de wensen terug, maar nooit in de werkelijkheid.
  In 2012 in het Oogziekenhuis in Rotterdam. Kwam iemand binnen op de “spoed”, die zich in Turkije had laten ooglaseren. Mijn arts moest me dus per direct alleen laten, “onder nogal verwensingen naar idioten, die hun ogen laten verpesten door deze behandeling”

  • Robert zegt op

   Hoi Harry

   Je praat wel over 8 jaar geleden en de techniek gaat vooruit.
   Er zijn duizenden en duizenden mensen die dit gedaan hebben.
   Dus ik heb er wel vertrouwen in er kan altijd iets verkeerd gaan.
   Niks is 100% zeker in het leven.

   Mvg Robert

 5. jos zegt op

  bumrungrad en ruthin zijn de beste let niet alleen op de prijs het zijn je ogen

  • janbeute zegt op

   Beste Jos waarom zijn die het beste, ik heb namelijk ook wel eens andere verhalen gehoord over het Bumrungrad hospitaal.

   Jan Beute.

 6. Rob zegt op

  Wat kost zoiets?

 7. Bing zegt op

  Mijn advies : nooit laseren! Velen hebben hun leven verpest door deze onnodige behandeling. Het internet staat er vol mee.
  Als mbo optometrist heb ik velen in mijn praktijk gezien met ernstige visus klachten die alleen gedeeltelijk op te lossen waren met grote ( kostbare )scleraal lenzen. Velen bleven droge ogen houden en ervaarden halo’s in het donker.
  Ga naar een ervaren contactlensspecialist en vraag naar de mogelijkheden van multifocale contactlenzen.

  • nicky zegt op

   vind ik behoorlijk negatief advies. Hoeveel mensen hebben hun ogen wel niet laten laseren?
   Natuurlijk moet je niet voor de goedkope toeristen laseren gaan. Laat je van te voren goed informeren. en ga niet alleen voor de prijs. 1o jaar geleden bij Dr. Chate in het Bumrungrad Bangkok. Geen moment spijt gehad. Was toen al wel 60.000 baht. Hij zei er toen wel bij dat ik een leesbril nodig zou hebben. Het was toen 1 van de 2. Misschien is het nu veranderd, 10 jaar later

 8. Robert zegt op

  Hoi Nico

  Bedankt voor je reactie.
  Ik heb je link bekeken en ik had ook een bericht gekregen van Bangkok hospital in Phuket.

  The cost of procedure
  1. Pre-op consultation + Eye exam : 5,000-6,000THB
  2. Surgery cost: Between 85,000 – 130,000 THB for one eye depend on your eye condition which will be determined during consultation with our specialist.
  Length of stay: 2 weeks in Phuket.

  The objective of Refractive Lens Exchange (RLE) is to improve your vision and minimize the need of eye glasses. We offer this procedure since 2009 with more than a thousand successful results. You can view our happy patients’ video here.
  ***The procedure is recommended for people whose age above 50 years old and do not have any laser vision correction (e.g.LASIK ) before ***

  Dat is een stuk duurder en ze hebben minder ervaring dan Pataya.

  Maar hadden jou familieleden ook alleen problemen met lezen.
  En wat is hun ervaringen met deze behandeling?

  Mvg Rob

  • TheoB zegt op

   Robert,

   Volgens mij is een Refractive Lens Exchange (RLE) een staaroperatie. Hierbij wordt jouw troebele ooglens uit het lenszakje weggelaserd en een kunstlens erin geplaatst.

   En waar janbeute het hieronder over heeft is volgens mij eveneens een staaroperatie (cataractoperatie) gevolgd door een nastaarbehandeling. Enige tijd na de staaroperatie is het lenszakje troebel geworden en is als behandeling het lenszakje weggelaserd.

   Beide behandelingen heb ik ook gehad, maar dan in Nederland.

 9. janbeute zegt op

  Ik heb mijn rechteroog 2 maanden geleden laten lazeren na 4 jaar daarvoor een catarac operatie dus met nieuwe lens te hebben ondergaan aan dit rechteroog.
  Het lazeren duurt nog geen 5 minuten kosten rond de 3000 bath kon toen zelfs na het spreekuur.
  Bijde gedaan in het lamphun goverment hospitaal.
  Leuk om bij te vertellen dat mijn linkeroog 10 dagen geleden in het zelfde hospitaal ook een catarac operatie met nieuwe lens heb ondergaan.
  Lens vervanging operatie duurt ongeveer 10 a15 minuten.
  Alles incl twee overnachtingen was de eis van het hospitaal in een redelijke en schone met airco voorziene eenpersoonskamer en de operatiekosten ed rond de 22000 bath.
  Zelfde jonge vrouwelijke vriendelijke oogarts als 4 jaar geleden, en ik kan nu weer perfect zien.
  Ga je naar prive hospitaals dan loopt de prijs zeker behoorlijk op.
  Maar dat is wat je zelf wilt.

  Jan Beute.

 10. Cor zegt op

  Beste Robert.
  Ik heb in 2004 door Dr. SOMCHAI laten laseren in het Bangkok Pattaya ziekenhuis.
  Nu heb ik ondertussen staar gekregen, en heb door het laseren een giganties probleem.
  Ben momenteel in Nederland in Maasricht bij Professor Dr. Nuijs in behandeling voor nieuwe lenzen in mijn ogen te plaatsen. Van te voren heb ik er op gewezen dat ik gelesert ben in 2004, daarop werd ik er op gewezen dat ze door het laseren niet kunnen garanderen dat het 100% goed komt. Ze beginnen met mijn rechter oog een nieuwe TRIFOCALE lens te plaatsen.
  Niet goed zeer onduidelijk voor veraf, korte afstand en midden afstand zijn perfect.
  Dus een tweede operatie bij het zelfde rechter oog, nog niet goed voor veraf. Nu werd me mede gedeeld dat het met een brilletje van 0,75 wel op te lossen is, maar daar wil ik nou net vanaf komen, van die rotte bril. Maar dat kan niet had ik maar niet moeten laseren werd me verteld. Door er verder op in te gaan kwam er uiteindelijk uit dat er na een laser behandeling geen correcte metingen meer kunnen worden gedaan voor de lens implantaten.
  Op het moment weet ik niet meer wat ik moet doen, met mijn linker oog zie ik goed voor veraf en met mijn rechter oog goed voor kortbij.
  Laat ik me nu in mijn linker oog ook een nieuwe lens plaatsen waar ik nu al van weet dat het niet voor 100% goed komt heb ik de rest van mijn leven een bril nodig, maar ik heb geen keuze omdat ik staar heb.
  DUS MIJN ADVIES IS LAAT JE METEEN TRIFOCALE LENZEN PLAATSEN EN NOOIT LASEREN!!!!!!!!!!!! Want vroeg of laat krijg je staar op je ogen. En dan heb je een probleem.
  Meerdere vrienden en bekenden van me hebben deze lenzen en zijn 100% tevreden maar zijn nooit gelasert geweest.

  Doe het alstublief niet, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  • Louis1958 zegt op

   Toch ook iemand die zo eerlijk is om te melden dat het ook fout kan gaan.

   Hierboven (in een andere post) repliceert men onmiddellijk dat dergelijke reacties behoorlijk negatief zijn. Dit zijn geen negatieve reacties, maar reacties gebaseert op wat er werkelijk fout kan gaan na het laseren van je ogen. Veel mensen beseffen niet dat een laserbehandeling ONOMKEERBAAR is.

   Mijn persoonlijke mening is ook om, als je daadwerkelijk een hekel hebt aan een bril om te kiezen voor lenzen. Je hebt maar 1 paar ogen, eenmaal deze verprutst zijn door een mislukte operatie heb je een gigantisch probleem voor de rest van je leven. Geef mij maar een bril – voor mij geen risico’s (hoe goed de laserbehandelen de dag van vandaag ook mogen zijn).

 11. Kees zegt op

  Kies voor het Bumrungrad hospitaal in Bangkok.

 12. frank zegt op

  ooit lang geleden gedaan
  zo de 45% vd NL kosten toen
  was tegenover lumpini park in Bangkok

  goede ervaringen gehad
  succes

 13. jos zegt op

  ik heb ervaring met bumrungrad met ogen goede ervaring mee ook vrienden zeer content
  alleen wel aan de prijs

 14. Ton Uni zegt op

  Eind 2013 heb ik aan twee ogen een cataract “operatie” gehad in Mission hospitaal. Een week na eenander. Voorheen was ik brildragend. De “operatie” had niets om het lijf, duurde misschien een kwartier per oog. Ik heb absoluut gedurende en na de operatie geen pijn gehad en binnen het uur kon ik ongeveer 53.000 Baht (per oog) betalen. Ik ging naar huis met een plastic kapje over het oog wat binnen een dag verder nutteloos was. Ik heb nu sinds 7 jaar geen bril meer om ver af te zien en gebruik alleen een leesbril!

 15. Loe zegt op

  In 2002 gelaserd in bumrungrad/bangkok van min 8,5 naar 0. Ook geen leesbril nodig.
  Door ouder worden last van cataract. Zeer slecht zicht.
  In 2018 staaroperatie in pattaya 55.000 per oog in privé kliniek.
  Zicht in de verte heel goed. Wel een leesbril nodig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website