Lezersvraag: Nog steeds plastic tasjes bij 7-Eleven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 april 2021

Beste lezers,

Ik dacht dat Thailand wat wilde doen aan het plastic probleem? Nou, mijn vrouw komt net terug van de 7-Eleven met 3 plastic tasjes, zowat voor elk product apart een tasje. Wat is dat voor gekkigheid?

Ik heb ook mijn vrouw er op aangesproken maar die haalt de schouders op.

Waarom doet 7-Eleven dat? Hebben ze geen maatschappelijke verantwoordelijkheid?

Groet,

Henry

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

27 reacties op “Lezersvraag: Nog steeds plastic tasjes bij 7-Eleven?”

 1. RonnyLatYa zegt op

  En had je vrouw dan geen tasje bij om die boodschappen in te doen?
  Ik toon dat ik een tas bij me heb en dan gaan die boodschappen daar in zonder plastic tasje…..

  Maatschappelijke verantwoordelijkheid moet toch van 2 kanten komen. Niet?

  • Rob V. zegt op

   Inderdaad Ronny, de klant kan ook aangeven geen tasje te willen (mai ao toeng khrap/kha) of juist wel als je echt niet zonder kunt. Wat ik zo verneem doen de meeste winkeltjes standaard geen tasje meer tenzij je aangeeft dat wel te willen/nodig te hebben. Als Henry samen met zijn vrouw een leuke boodschappentas koopt is het probleem denk zo opgelost…

  • ergens+in+Thailand zegt op

   En als ze zien dat je geen tasje bij hebt dan kunnen ze vragen of je een tasje wilt kopen het kost 2 bath.
   Wit tasje met groene handvatjes en logo erop.

   Misschien heeft je vrouw ze gekocht.

   En ja het moet van twee kanten komen zoals Ronny al schrijft.

   Pekasu

  • Louvada zegt op

   Nou dat vind ik ook. Gelijk waar ze goederen en of kleding nog inpakken weigert mijn vrouw het plastiek zakje en bied de handtas aan die we regelmatig al
   een kregen in Villa Market. Zo probleem opgelost, maar de Thais afleren om geen plastieken zakjes nog te gebruiken …. forget it.

 2. Sjaak S zegt op

  Thailand wil inderdaad wat doen, maar het hangt ook van de mensen af, of niet soms? Wanneer ik bij 7/11 iets koop wordt er meestal geen plastic tas bij gegeven, tenzij ik die vraag.
  En niet alleen bij de locale, maar bij de meeste winkels wordt er geen aangeboden.

 3. Leen zegt op

  Normaal krijg je geen gratis tasje meer, alleen als je heel veel hebt vragen of je er één wilt, moet er dan wel voor betalen, heel soms als je vaste klant bent krijg je er wel is een dus wellicht en ze zal dat wel ontkennen heeft ze de tasjes gewoon betaald

 4. hans zegt op

  ik weiger standaard de tasjes in 7/11 en wordt altijd heel vreemd aangekeken, het gaat generaties duren voordat het gaat doordringen tot de thai die vaak al problemen genoeg hebben en milieu als het minste probleem ziet. ook het verbranden van afval op het platteland vindt iedereen heel normaal echter sinds 2 jaar komt bij ons iemand de petflessen eens in de maand ophalen wat een hele vooruitgang is. jammer dat de overheid niet gewoon de vuilnis ophaalt en verwerkt want de meeste families wachten er niet op en steken gewoon de berg in de brand als hij weer te hoog wordt

  • RonnyLatYa zegt op

   Dan hebben we geluk denk ik.
   In LatYa komt de vuilniskar elke woensdag (vandaag) om de vuilbakken/tonnen leeg te maken. Dat ophalen is gratis.
   Zijn groene vuilniskarren die vergelijkbaar zijn met deze die in België/Nederland rijden.

   • Johan55 zegt op

    Hier komt men de afvaltonnen regelmatig ledigen. Die tonnen zijn echter privébezit en er moet jaarlijks betaald worden voor het ledigen ervan, indien men niet betaalt stopt de ophaling van het huisvuil.

    Ik merk op dat er in de wijde omgeving nogal wat straten zijn waar de tonnen gewoon boordevol zitten. Het afval wordt dan gewoonweg op straat gedumpt. Mijn echtgenote zegt me dat men daar zo goed als geen ophaling voorziet omdat men daar niet betaalt.

    • RonnyLatYa zegt op

     Die tonnen of vuilnisbakken zijn hier ook privé bezit.

     Ik moet mezelf echter corrigeren, want mijn vrouw zegt me nu dat we 100 Baht per jaar voor het ophalen betalen.
     Wist ik zelfs niet…

   • Herbert zegt op

    Heb guesthouse in Chiang mai en daar wordt om de 2 dagen de vuilnisbak geleegd en welteverstaan gratis.
    Woon nu tijdelijk in mijn andere huis in Phayao en daar om de week en kost 40 thb per mnd.
    Dus zo veel verschillen per stad cq gemeente.

  • Freek+Vermolen zegt op

   Ligt hier geen schone taak voor het onderwijs in Thailand?

 5. william zegt op

  Gewoon boodschappen doen met een boodschappentas, net zoals in Nederland, waarom zou het in
  Thailand niet kunnen.

 6. Lung addie zegt op

  Als ik even ga winkelen heb ik steeds een boodschappentas mee. In geval ik die vergeet, dan heb ik, onder het zadel van de motorbike, steeds een plastiekzak als reserve. In Makro heb ik zelf nooit geweten dat men inpakzakken gaf. Dus, ga ik naar Makro, dan neem ik steeds een grote oplooibare plastiekbox en een koelbox mee, net zoals ik in Belgenland deed.

  Betreffende vuilnis ophaling mogen wij zeker niet klagen. Elke dag, zelfs op zondag, komt de vuilniswagen langs. Zelfde type als wij in Belgenland kennen: een perswagen. Wij betalen hiervoor 50THB/maand. Ook in Thung Wualean Beach komt de vuilniswagen dagelijks. Ja, en dan zijn er nog die hun afval gewoon in de rivier of ergens langs de weg kieperen …. jammer maar het is nu eenmaal zo.

 7. Guy zegt op

  IK ben het volkomen eens met de stelling dat we zeer dringend veranderingen dienen aan te brengen ter bescherming van het milieu.

  Ik ben het helemaal niet mee eens met de stelling dat de industrie alle verantwoording draagt.
  Plastiektasjes zijn zwaar vervuilend.
  De gebruikers ervan zijn de vervuilers, niet de leveranciers zoals oa een 7-Eleven.

  Gebruik je een tasje, hergebruik het dan en gooi het zeker niet in de wijde omgeving na gebruik.

  Verbeter de wereld, begin bij jezelf is hier een zeer toepasselijk uitgangspunt – voor elk van ons.

  Het is nooit te laat om eraan te beginnen dus….. start nu.

  grtn
  Guy

  • Michel zegt op

   Guy,

   Is dit niet een beetje kort door de bocht? Als je de kat bij de melk zet …

   Wij, de Farangs in Thailand zullen zeker het verschil niet maken. Zoals sommigen hierboven terecht de opmerking maken dat men hier in de supermarkt raar opkijkt als hen gevraagd wordt waarom we nu opeens terug plastiek draagtasjes krijgen, dan denk ik niet dat wij de wereld zullen verbeteren.

   Heel wat studies tonen aan dat Azië dé grootste vervuiler is als het om plastiek gaat. De enige oplossing is dus dat men vanuit de verschillende regeringen het gebruik ervan gewoon verbiedt. Als je op de “goodwill” van de Thaise bevolking moet rekenen dan zijn we ver van huis hoor. Maar wees gerust, ik aanvaard ook (bijna) geen plastiek tasjes meer en mijn vrouw volgt me daarin.

  • Bert zegt op

   Inderdaad, zo doen wij het ook en omdat wij 3 hondjes hebben gebruiken we nog al wat zakjes. (ja ook dat ruimen we op). De fout ligt bij de mensen die de zakjes achteloos weggooien.
   Ik zie het verschil niet tussen een zakje dat ik moet kopen en een zakje dat ik gratis krijg bij d eboodschappen. \gebruiken doen we ze toch

   • nl th zegt op

    Beste Bert, Ik kan me helemaal vinden in wat je schrijft en als de plastic zakje op zijn koopje toch 2 bananen bij 7/11 die zitten in plastiek zakje kun je de bananen op eten en het zakje daarvoor gebruiken. Zo zie je maar je kan veel meerdere keren gebruiken.

 8. Christian zegt op

  inderdaad, in de kleine Big C kreeg ik plots weer een doorzichtig tas, terwijl ik die nooit vroeg en altijd zelf bij heb, Als je vraagt waarom ze dit terug doen, krijg je een vreemde blik. Maar in lotus werden de dingen ook opnieuw in tasjes gestoken, Toen ik het daar ook vroeg zeiden ze , “is nog stock”.
  Spijtig dat laksheid voorang krijgt bij natuur verbetering.
  Grote teleurstelling.

  • janbeute zegt op

   Maar Christiaan, waar moeten ze dan met al die overgebleven stock plastic tassen dan heen, verbranden achter de winkel?

   Jan Beute.

   • Christian zegt op

    aanbieden, 2 B voor diegene die geen tas hebben

    maar in ieder geval niet zomaar weer ongevraagd beginnen geven, dat is een stap achteruit.

   • Jacob zegt op

    Jan, na gebruik worden die toch ook verbrand.

    Door die alsnog gratis mee te geven is dit inderdaad een verkeerd signaal naar de bevolking toe. Zo zullen de Thai het nooit leren. Wij de buitenlanders kunnen misschien hét goede voorbeeld geven maar een Thai die snapt dat toch niet hoor. Een gratis tasje is nu eenmaal mooi meegenomen.

 9. janbeute zegt op

  Bij ons wordt de vuilnis op elke zondagavond opgehaald, het vuilnis wordt verzamelt in grote plastic zwarte snel afbreekbare zakken met het logo van de tambon erop.
  Deze zakken koopt men van een buurtbewoonster kosten zijn vrij laag of bij de tessabaan.
  Wat het shoppen aangaat ik heb in mijn voertuigen tassen en bij het kopen van gekoelde producten neem ik een koel box mee.
  Mijn touringbikes zijn voorzien van zadeltassen en eentje heeft ook nog een box met toprek achterop.
  Bij een bezoek aan oa de BIG C of Tesco Lotus, al rollende met de winkel wagen naar het voertuig even overladen en klaar is kees.
  Dus aan mij raken ze die plastic troep niet meer kwijt, maar wat ik wel jammer vind en nog steeds mateloos aan erger is dat er nog wel steeds in vele winkels binnen in de shop weer plastic in plastic verpakt wordt.
  Koopt men bv 1 of 2 wortels of penen moet er weer plastic omheen, koop ik twee rookworsten die al in plastic verpakt zijn af leverancier wordt er bij de vlees afdeling weer een plastic zakje met de streepjes code er om heen gedaan.
  Het resulteerd dat ook weer dat mijn afbreekbare en op elke zondag opgehaalde vuilnis zak voor een derde weer gevuld is met plastic verpakkings materiaal.
  Plastic en glazen Flessen en flacons oud metaal en alublikjes en wat zo al niet meer ed recycel ik zelf, en verkoop deze weer aan derden.

  Jan Beute.

 10. pete zegt op

  in Nongkhai word alle vuilnis elke dag om 0600 door groene vuilniswagens opgehaald.
  Vandaar in Nongkhai schonere straten dan in het westen want de straat word elke morgen
  om 0400 geveegd dus geen honden keutel te zien.

  • Erik zegt op

   Ja, Pete, in de stad zelf. In de dorpen eens per week door de lokale administratie, en tegen 20 b per maand.

 11. fred zegt op

  De plastiekzakken van 7/11 gebruikten wij voorheen om ons huisvuil in te gooien. Nu we er geen plastiek zakken meer krijgen moeten we die kopen. Behalve dat het ons nu geld kost zie ik geen verschil. Dat je een plastiek zakje krijgt in de winkel vind ik op zich niet het grootste probleem dan wel waar je daarna blijft met die plastiek zak.
  Of die zakjes nu het grote probleem zijn betwijfel ik evenzeer. Zowat alles wat je koopt is verpakt in plastiek. Voorheen kon je die plastiek dan kwijt in een zak die je had meegekregen en nu niet meer. Same same but different.

 12. Martin zegt op

  Ik koop geregeld iets bij 7/11 maar krijg alleen om dmagnetron toastie van mijn vriendin een plastic te tasje. Voor ons huisvuil koop ik nu zelf draagtasjes. In een condo moet je de kakkerlakken van je buren buiten houden door geen huisvuil lang bij te houden. Maar gelukkig op de markt nog veel gratis plastic zakken. Immers op de markt is BAHT een euro waard! (Heel soms).stop beter met de plastic in winkel verpakkingen. Zoals blisters en de plastic tussen een apparaat en de kartonnen doos er omheen. Of de plastic opvulling in online verpakkingen. Koop bij de detaillist, anders eindig die voortijdig in z’n kist!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website