Lezersvraag: Nederlands eten in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 oktober 2019

Beste lezers,

Zijn er in Bangkok nog eetgelegenheden waar je Nederlands eten kunt krijgen? Ik stel deze vraag omdat ik rondgekeken had op internet, maar het bleek dat een aantal gelegenheden voorgoed gesloten zijn.

Groet,

Jan

14 reacties op “Lezersvraag: Nederlands eten in Bangkok”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Het zou best kunnen,dat ze voor vast gesloten zijn.
  Mijn vermoeden is,door de zwakke andere valuta,s en de sterke Bath.
  Minder toeristen en de lang verblijvende vinden het veels te duur,of ze maken het thuis zelf.
  Hans

 2. Fred zegt op

  Onder andere bij de Hangover op Sukhumvit 22 in Bangkok. Eigenaar is Pieter en bezoekers komen heel vaak uit Nederland of zijn Nederlandse expats.

  Daarnaast kan je bij Top’s Toko ook Nederlands eten bestellen. Maar dat moet je dan wel zelf opwarmen in een magnetron of in de frietpan afbakken. Zie http://www.topstoko.com

 3. pieter zegt op

  Green parrot en diverse Duitse zaken hebbeb euro food

  • Fred zegt op

   Ik meende dat de ‘Green Parrot’ gestopt was en dat Pieter verse was gegaan in de Hangover.

 4. Tukker zegt op

  Dan kijk je toch naar een Duits restaurant hebben ook goed eten .

 5. Ronald Schütte zegt op

  Momenteel de beste, en een heel mooie zaak, erg goede Hollandse maaltijden voor redelijke prijs. Nederlandse eigenaar, erg sympathiek. De HANGOVER in 103/1 Soi Sukhumvit 22. Vrij dicht bij BTS station Asok. (http://www.thehangoverbangkok.com)

  • John Chiang rai zegt op

   De Hangover ,ik twijfel er niet aan dat het best een gezellige tent is, alleen bieden ze op hun online site geen enkel typisch Nederlands gerecht aan.
   Hetzij iemand vindt Fish and Chips, Shoarma,Pasta,Tenderloin Steak,en Mexican Taco’s typisch Nederlands?
   Van een restaurant met Nederlandse eigenaar,die ook zijn eigen landgenoten wil aanspreken,verwacht je toch tenminste online een paar typisch Nederlandse gerechten.

 6. John Chiang rai zegt op

  Er zijn genoeg restaurants of vaak hotels die een buffet of een menukaart hebben met Westers eten.
  Ook zijn er genoeg restaurants met een Italiaanse of Duitse keuken.
  En mocht je deze laatstgenoemden niet direct vinden blijven er altijd nog de vele Mac Donalds en Burger Kings etc,die afgezien van een Nederlandse fricandel of kroket kwalitatief niet veel slechter zijn.
  Wat verstaat iemand dan, buiten de boerekool met rookworst en hutspot met klapstuk onder een typisch Nederlandse keuken?
  De meeste gerechten is een mengelmoes uit andere westerse keukens,die je overal in Bangkok en de verdere toeristen streken in Thailand zult vinden.
  Misschien gaat door het proberen van een bepaaldThaigerecht wel een geheel andere deur voor je open.

 7. Ben korat zegt op

  Jan vraagt om een restaurant met Nederlandse gerechten en krijgt allerlei andere suggesties, als je geen antwoord weet op een specifieke vraag zeg dan niks. Ik zou zo 123 geen restaurant in Bkk kunnen noemen met echt Nederlandse gerechten zoals hutspot of andijvie stamppot, dus als iemand wel een antwoord weet op Jan zijn vraag spiek ik graag mee naar een goed antwoord

  • Ben korat zegt op

   Ik kreeg een reactie omdat ik zei dat Jan geen antwoord kreeg op de vraag of er ergens een Nederlands restaurant is in Bkk of in iedergeval een restaurant met Nederlandse gerechten, die wist ik 123 niet, dus ik had moeten zeggen dat ik ze wel in pattaya weet, is volgens mij niet wat Jan vroeg maar vooruit dan maar, my way bestaat nog en dan heb je ons moeder in Jomtien, Holland belgium house, in pattaya tulip house in Jomtien, hollandse maaltijden. Com voor diepvries maaltijden die eventueel door heel Thailand met de bus geleverd worden, geen antwoord op de vraag van Jan maar misschien heeft hij of andere hier iets aan.

   Groetjes Ben Korat

 8. Frank Kramer zegt op

  Beste Jan, ik heb een achtergrond als kok, vandaar dat ik me afvraag wat Nederlands eten is? Of beter wat volgens jou Nederlands eten is? er bestaan nog maar weinig echt Nederlandse gerechten. ik neem aan dat iedere Nederlander regelmatig macaroni, spagetti of pizza eet, maar dat is geen Nederlands. Maar ik vermoed dat je doelt op heel gewoon eten zoals je dat thuis in Nederland gewend bent.
  ik ben niet goed bekend in BKK, maar in Chiang Mai zijn er best vele Vlamingen, getrouwd met een Thaise, en die serveren Vlaamse kost, doorgaans lekker, en dat komt in de buurt van Nederlands eten.

  ik ken iemand in Chiang Mai en officieel, voor de wet, staat zij vrouw en een aardige meid in de keuken. Hij maakt zelf bloedworst, bitterballen, stoverij van hertenvlees, stamppot spinazie, ballen gehakt, gebraden karbonade, tomaten soep, etc. De Vlaming kookt net iets anders dan de ‘Hollander’. wees niet verbaasd dat je het erg lekker vindt. ik beloof je, zijn stoverij met frietjes is top. zijn bloedworst met spinaziestamp (stoemp) en verse appelmoes is echt lekker.

  Dus is mijn tip, zoek in BKK via internet eens naar Belgische kroegen, Vlaamse restaurantjes. Kans is groot dat je dan meer vindt dan onder de zoek term Nederlands eten. tweede tip, ook in BKK heb je ongetwijfeld een bedrijfje dat bitterballen maakt en daarmee adverteert. die leveren geheid aan Nederlands georiënteerde keukens. Dus informeer bij hen.

  Veel succes en eet lekker!

  • Nicky zegt op

   Waar zit die dan in CM? Naam van restaurant?

 9. jfm otten zegt op

  Ik zie nu ook inderdaad dat zelfs the old dutch niet meer bestaat .
  Is ook een tegenvaller voor mij , want in al die tientallen malen dat ik in
  Bangkok was heb ik er zelfs meerdere keren per dag ! gegeten .
  Ben er alleen dit jaar nog niet geweest , vandaar .
  Kan mij iemand nu trouwens nog vertellen of My Way in Pattaya nog
  wel open is ?

  mvrgr

  jfm otten

 10. chris zegt op

  https://whatsonsukhumvit.com/complete-guide-to-the-17-michelin-star-restaurants-in-bangkok/#savelberg

  een echte Nederlandse kok….Michelin ster.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website