Beste lezers,

Wij willen ondanks de 14 nachten quarantaine in oktober toch naar Thailand vertrekken voor een langere vakantie. Nu is mijn vraag of hier iemand ervaring mee heeft? Want als ik zo op Internet kijk naar hotels in Bangkok die de speciale “quarantaine pakketten” aanbieden, dan zijn de vanaf prijzen zo’n 50.000 Baht per persoon, voor een kamer van 30 m2. Dan zit je dus met z’n 2e voor ongeveer 200 euro per nacht.

Ik vraag me echt af of dit niet goedkoper kan?

Wellicht nog relevante aanvullende informatie:

 • Ik heb de Nederlandse nationaliteit.
 • Mijn vrouw de Thaise.
 • We zijn allebei 2 keer gevaccineerd.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Mvg Ruud

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

24 reacties op “Lezersvraag: Naar Thailand maar dure hotels met quarantaine pakketten”

 1. Niek zegt op

  Het goedkoopste ASQ hotel is 26.000 baht.
  Ik verbleef in dec. vorig jaar in het Princeton hotel voor 27.000 baht, dus het kan best goedkoper dan wat u suggereerde.
  Sterkte en succes.

  • Fred zegt op

   Helaas princeton is removed van de asq lijst

 2. haki zegt op

  Er zijn genoeg hotels tussen THB 30.000 en 40.000. Even de tijd ervoor nemen en ook vaker op dit blog kijken waar ervaringen worden gedeeld. Vaak is de 2e persoon ook goedkoper. Maar je moet zelf ook wat moeite doen…..

 3. Frank zegt op

  Indien je absoluut quarantaine in Bangkok wil doorbrengen dan zij er goedkopere oplossingen. dan 50 K EUR. Kijk ook naar de Sandbox-phuket, daar zijn prijzen vanaf 15,000 THB, voor twee personen.

 4. Frank zegt op

  Indien je absoluut quarantaine in Bangkok wil doorbrengen dan zij er goedkopere oplossingen dan 50 K THB zoals Niek ook beweerd. Kijk ook naar de “Sandbox-Phuket”, daar zijn prijzen vanaf 15,000 THB, voor twee personen, en je kan meteen vrij rond lopen, enkel in Phuket. Je moet wel een bewijs van vaccinatie voorleggen.

 5. Conimex zegt op

  Je zou ook naar Phuket kunnen gaan, er zijn al kamers voor 10.000 bht voor 2 weken, daar komt dan nog 8000 per persoon aan testen bij, dan ben je 26.000 kwijt, wanneer je dan voor jullie twee nog 1000 bht per dag uitgeeft aan eten, dan zit je aan de 40.000 en je zit niet opgesloten op je hotel kamer. Google naar SHA hotels in Phuket, alvast veel succes.

 6. jef zegt op

  als je gehuwd bent kan je samen in een kamer,heb prijs gezien van 45 000

 7. Founding Father zegt op

  Hoi Ruud,

  Wat betreft de aangeboden kamers van 30 m2: Vrijwel ieder hotel heeft ook de beschikking over suites. Die beschikken vaak over een aparte woonkamer en een aparte slaapkamer.

  Regelmatig is dat ook met een klein keukentje erbij.

  Hierdoor heb je een grotere leefomgeving, meestal tussen de 60-90 m2. Uiteraard betaal je hier ook voor maar in verhouding is dit niet extreem duur ten opzichte van een kamer die 30 m2 is.

  Mijn vrouw (Thais) heeft zelf met een aantal hotels contact opgenomen en wist hierbij een korting van 20.000 baht te regelen voor een suite. Die suite werd overigens niet aangeboden op de ASQ websites….

  Een aantal dagen voor ons vertrek hebben we nogmaals contact opgenomen en kon er voor 7000 baht een upgrade naar de presidential suite geregeld worden.

  Die suite beschikt over 2 ruime slaapkamers, 2 badkamers, een woonkamer met hoekbank, fitnessapparatuur en een eethoek.

  Ik vind het lastig om een geschikt hotel voor je aan te raden omdat dat vaak een keuze is gemaakt op eerste indruk en smaak. Maar ik zou niet voor het goedkoopste kiezen omdat goedkoop vaak duurkoop is.

  • Pratana zegt op

   Dag Founding Father,
   kan je misschien je hotel doorgeven waar in die presidentiele suite heb ik wel zin als ik afreis naar Thailand
   zie ernaar uit

 8. Lisa zegt op

  Beste Ruud en echtgenote,
  Wij, mijn man en ik hebben een ASQ gedaan voor 80.000 baht, en hadden daarvoor 92m2. Het is inderdaad een all-in pakket. 3 maaltijden per dag, snacks, drinkwater, 2x daags temp. Check van nurse, covid test, follow up en 24 u /d med. zorg en zonodig ziekenhuisopname. En daarbij moet het hotel ook aan allerlei, o.a. hygiënische, voorwaarden voldoen.
  Als je beiden volledig gevaccineerd bent zou je kunnen overwegen naar Phuket te vliegen voor de Sandbox quarantaine. Je schijnt dan goedkoper uit te komen. En dan kan je vrijwel meteen beginnen te genieten van het strand en de omgeving.
  Besef wel dat op het moment de COVID-19 cijfers stijgende zijn in Thailand en er veel restricties zijn.

  • ron zegt op

   en de ham vraag : Welk hotel is dit ?

   Algemeen: graag hotel naam vermelden bij uw ervaringen

 9. Oean Eng zegt op

  Goedendag,

  Ik zat hier: http://thecanalhotels.com/asq-package/
  Ik lees daar nu 53800 voor een stel.
  Dus ja, kan voor minder.

  Balkon kon ik wel op maar verder afgesloten.
  Mocht even buitenspelen maar het zembad was leeg en smerig, dus vroeg snel om weer terug naar men kooi te mogen.
  Prima service verder en het eten was veel en erg lekker. Internet okay. Nee, geen sterren tent, maar okay.
  Zijn er vogens mij wel meer. Het orakel Google gaf me dit: https://www.thaiembassy.com/travel-to-thailand/alternative-state-quarantine-asq-in-thailand

  Succes!

 10. Michel zegt op

  Goededag
  Kijk op http://www.asq.in.th
  Ik heb hotel amber geboekt voor 32000 bath 27m2 , je hebt ook 35000 bath 30m2
  Heb nog gekoper gezien maar heb amber hotel gekozen i.v.m. balkon en microwave
  Zag op youtube en review dat je best microwave op kamer kan hebben voor als nog geen honger eten kan opwarmen en balkon om toch beetje frisse lucht hebt

 11. Alain zegt op

  hey Ruud sorry maar ik snap het niet zo goed je wil naar ginder maar het moet zo goedkoop mogelijk, blijf je dan niet beter gewoon thuis ? en waarom zou je je laten opsluiten gedurende twee weken in bangkok ?? vlieg gewoon door naar koh samui voor een prinsheerlijke vakantie on the beach en ga vervolgens naar bangkok in alle vrijheid ! op het eiland ben je vrij na dag één ; zelf koos ik voor the lamai / le méridien , wel 85.000 THB per persoon per week maar dan ook absolute 5 sterrenklasse én er zijn goedkopere oplossingen ook in koh samui !

  • R.Kooijmans zegt op

   Beste Alain,

   ik snap niet zo goed wat jij niet zo goed snapt. of het moet zo zijn dat jij alvorens aan je vakantie te kunnen beginnen liever eerst 2 weken en een hoop geld verspilt aan een verplichte ASQ, in dat geval snap ik het wel. De meeste mensen zullen , althans dat is mijn idee,die ASQ een vervelende verspilling van tijd en geld vinden en het zo goedkoop mogelijk willen houden.

 12. willem zegt op

  Ruud.

  Jij hebt het over dure ASQ hotels. Zoals hierboven beschreven zijn er vee hotels vanaf ongeveer 27.000 baht.

  Kijk daarvoor eens bij deze site waar je op je voorkeuren kunt zoeken: https://asq.in.th/

  Verder moet je je niet blindstaren op de prijs. Je hebt daar ook wel iets voor. Meer dan alleen een normale hotelkamer.

  Maar terug bij wat er allemaal inclusief is:

  * minimaal 2 PCR testen. Gemiddelde BKK prijs van een PCT test is 3500 baht. 2 testen is 7000 baht.
  Op Phuket moet je naast je hotel ook nog eens een PCR package kopen. 8000 baht voor 3 testen.
  * Medische ondersteuning 24/7 beschikbaar
  * Alle maaltijden inclusief.
  * Privé vervoer van het vliegveld naar de ASQ
  * vaak extra voorzieningen zoals extra water, koffie, magnetron, waterkoker etc.

  En bedenk je ook dat je in die 14 dagen eigenlijk geen geld op kunt maken. Besparing?

 13. herman buts zegt op

  het sandbox programma kan je vergeten, de brug naar het vasteland is afgesloten, Je kunt Phuket niet meer verlaten.Alle Binnenlandse vluchten in Thailand zijn gestopt. Ook van Phuket en U -Tapeo.Het enige dat nog kan “voorlopig” is met de trein vanuit Bkk of een Taxi huren met een chauffeur die gevaccineerd is. En het wordt elke dag nog erger.Ik wil in october vertrekken , maar ik hou mijn hart vast als ik zie wat er momenteel gebeurd.

  • john zegt op

   er worden nu bussen ingezet voor vervoer naar elders na de quarantine

  • chris zegt op

   Een goede vriend verblijft nu in Phuket en zijn Thaise vrouw is naar Phuket gereden met hun auto en heeft zich bij hem gevoegd. A.s. zondag (na de sandbox periode) rijden ze terug naar Bangkok. Geen vuiltje aan de lucht.

 14. JCB zegt op

  https://www.facebook.com/groups/asqinthailand of https://www.facebook.com/groups/298606387906884

  Kijk hier eens

 15. Ernst-Otto Smit zegt op

  Mijn collega, Gilles Van Geit gilles@ greenwoodtravel.nl heeft meer dan 50x reizigers geboekt in ASQ accommodaties. Vraag hem om advies. Hij helpt je graag.

 16. john zegt op

  Ook in Jomtien, nabij Pattaya, is er een hotel aan de kust beschikbaar gekomen.

  • Ron zegt op

   John, welk hotel in Jomtien is dat ?

 17. S.a.a zegt op

  Laat u niets wijsmaken over afsluiting van Phuket. Ik ben vandaag nog gereden van Hua Hin naar Phuket. Geen controle gezien.

  Ga altijd voor een Sandbox optie als die er is ipv asq in Bangkok. Dan heb je echt 0 vrijheid. Sbox is wel te doen. Houd er wel rekening mee dat hier op Phuket alles dicht is en zeker in de avond. Er is hier helemaal niets te doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website