Beste lezers,

Wij zijn echte strandliefhebbers en wij zijn al onze reis naar Thailand voor de zomer van 2020 aan het uitstippelen. Wij vroegen ons af welke stranden het mooist zijn? Die van de Andaman zee (Krabi) of de Golf van Thailand Koh Chang of Samui?

Groetjes,

Julia

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Mooie stranden in Thailand, de westkust of de oostkust?”

 1. José zegt op

  Het is mi. overal mooi.
  Het weer is uiteraard medebepalend. Dus de tijd waarin je gaat.
  November/Maart, Andaman. Tevens zonsondergang.
  Juni/Augustus Golf van Thailand. Zonsopkomst.

  Verder zijn wij graag, elk seizoen, aan de Andaman zee, Khao Lak, zonsondergang, witte stranden, en nog redelijk rustig. Maar in de zomermaanden regelmatig een regenbui. Succes

 2. George zegt op

  Ben aan beide kanten geweest de afgelopen jaren maar het water van de Amandenzee is toch schoner dan van Ko Samui. Vertier is er aan beide zijden maar ga je puur for strand en water dan is de Amandezee toch het best.

  • rori zegt op

   Klopt en het water in de golf van thailand is gewoon smerig. Inderdaad Krabi en de westzijde richting indische oceaan zijn het schoonst.

   Meer oostelijk last van Maleisie, indonesie etc.

 3. Henk zegt op

  Wat zijn mooie stranden?
  Ik denk dat een ieder daar verschillend op zal reageren .
  Wil je vertier op het strand met eet gelegenheden, waterskiën, jetskiën, parachute of wil je rustig op het strand liggen zonder al die drukte. Grote stranden kilometers lang of kleine baaien.
  Ik ben nu 6 x naar Thailand geweest en ik moet zeggen er is volop keus.
  Als je wilt snorkelen moet je weer voor een ander strand gaan.
  Het is maar net wat je zoekt.

 4. jan si thep zegt op

  Is het alleen strand wat je zoekt of ook mogelijkheden tot vertier/excursies/winkelen.
  Persoonlijk vind ik de kant van Pattaya/Jomtien niet aantrekkelijk. De stranden en zee die ik daar gezien heb zijn vies en niet bijzonder.
  De kant van Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao. Koh Samui is erg toeristisch heeft ook wel rustigere delen, Koh Phangan is groot genoeg, niet overdreven toeristisch en heeft ook mooie stranden. Koh Tao heeft weinig echte stranden vooral voor het duiken.
  Koh Chang is een groter eiland met verschillende mooie stranden en verschillende mate van ontwikkeling maar niet te veel. Eiland is groot genoeg om ook andere dingen te doen.
  De kant van Kao Lak heeft lange stranden. Daar heb ik eigenlijk niet echt een strandleven gezien omdat er veel (dure) resorts direct aan het strand liggen. Hier zijn weinig restaurants of barretjes op het strand waar je kan zitten.
  Vanaf Ranong kun je naar eilanden als (kleine) Koh Chang en koh Phayam voor de rust.
  Koh Lanta vond ik een mooi eiland met verschillende stranden. Daarbij is Krabi vlakbij een mooie omgeving voor excursies op land. Ook dagtochten op het water naar verschillende eilanden is leuk.

 5. Wil zegt op

  De Amanda zee is het schoonst. In de periode november/maart is de beste tijd om te gaan naar Thailand.

 6. Wim zegt op

  Mooie en ruime stranden vind je op het welbekende Phuket. Paton, Karon en Kata beach. En Krabi natuurlijk, bijv Ao Nang beach en vooral Ralay beach is echt prachtig. Koh Samet heeft ook schitterende stranden. Hua Hin heeft ook uitgestrekte mooie stranden. Allemaal zelf van genoten. Maar dat is vast niet alles, Thailand barst van de mooie stranden.

 7. Francois zegt op

  Ik ga al bijna 10 jaren naar Ao Bang in Krabi,om nieuwjaar te vieren.Ik ben een beetje verslaafd aan de mooie stranden.Ik ga ook naar Koh Chang en Pattaya.Is ook leuk , maar mijn voorkeur gaat naar de stranden langs de Andamanzee.

  • rori zegt op

   Ik en mijn vrouw hebben een condo in jomtien. Wij gaan dus echt NOOIT in zee in jomtien en of pattaya.
   Koh chang is een stuk verder. Ben daar nog nooit geweest. Wel vanaf zeg maar globaal de hele kustlijn vanaf Nakhon Si Thammarat tot en met de oostelijke grens met Rayong naar Chantaburi. Kan eigenlijk persoonlijk over dit hele stuk geen gebied aanwijzen waar ik echt gelukkig zou worden op het strand en in de zee. Veel vissen en garnalen kwekerijen met allerlei add-ons en antibiotica welke zo de zee in spoelen. En niet te vergeten de rioolpijpen en de rivieren welke de zee instromen.

   In Jomtien op een 100 a 150 meter uit de kust ter hoogte van de avondmarkt liggen op een 50 a 75 meter noordelijker 2 hele grote afvoerbuizen zeg maar smeerpijpen die het afval water van jomtien zo daar de zee in dumpen. Richting de Marina liggen er ook nog eens twee. Vanaf Pattay noord tot en met de pier stromen de rioleringen en de overflows daar zo en zelfs vaak over het strand de zee in.
   Heb april dit jaar op mijn netvlies staan.

   Ga eens als het echt regent of net geregend heeft en dan bedoel ik echt regen en geen buitje eens op de bovenste verdieping bij central world staan en kijk eens wat er dan met het strand en met de zee gebeurt. Kleurt diep zwart.

   Als wij ueberhaupt al gaan zwemmen in zee gaan wij alleen als het een week a twee niet heeft geregend naar Sai Kaew Beach.

   Verder hebben wij op het condo terrein twee zoutwater zwembaden. gelukkig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website