Lezersvraag: Mooie dingen doen in Hua Hin?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 november 2019

Beste lezers,

De afgelopen maanden zijn wij steeds enthousiaster geworden over 6 tot 12 maanden werken, wonen en leven in Thailand. Waarom Thailand? Nou dat hoeven we jullie als ThailandBlog-lezers natuurlijk nauwelijks uit te leggen. Wij hebben de afgelopen decennia veel gereisd en veel landen mogen ontdekken. Waaronder fantastisch Thailand. Zo hebben we hier jaren geleden 4 maanden lang met een motor rondgereden. En een tijdje terug zijn we hier nog eens twee maanden met ons gezin geweest. We hebben onze zinnen dus gezet op gaaf Thailand.

Wie zijn wij? Mijn gezin bestaat uit mijn vrouw Nicole (50) die werkt als ergotherapeut, een dochter van 17 en twee zonen van 16 en 12. Ikzelf (51) heb al jaren een (online) marketingcommunicatiebureau. De oudste twee kinderen doen dit schooljaar eindexamen en willen in het ‘tussenjaar’ 2020 – 2021 graag ervaringen in een ander land opdoen. De jongste kan in dat geval natuurlijk naar een internationale school of wereldschool.

Na jaren hard werken zijn we toe aan een soort van sabbatical qua werk. Een flinke tijd iets anders doen in een ander land. Van het runnen van een hotel, lodge of (klein) holliday village tot het ondersteunen van een private zorginstelling. We staan open voor alle ideeën en suggesties. We willen gewoon lekker de handen uit de mouwen steken in een stad waar we nu al blij van worden en die de kinderen als een mooie ‘thuisbasis’ beschouwen als zij hun vleugels gaan uitslaan in Azië.

We zijn dus niet zozeer op zoek naar een vaste baan, maar willen wel heel graag mooie dingen doen met mooie mensen in Hua Hin. We hebben een leuk huis in de buurt van Wageningen en staan zeker ook open voor iemand die voor een bepaalde periode bijvoorbeeld een woningruil wil doen.

Kortom: heb je vanaf de zomer 2020 extra handen nodig? Laat het ons gerust weten. Alvast veel dank voor jullie meedenken.

Groet,

Michiel

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Mooie dingen doen in Hua Hin?”

 1. Mike A zegt op

  Ontzettend leuk luchtfietsen allemaal, kijk echter eerst eens naar de visa situatie zo makkelijk is die helaas niet. Jij en je vrouw kunnen omdat je boven de 50 bent een AO visum krijgen voor een jaar of een Non O behoort ook tot de mogelijkheden. Kinderen kunnen daar echter niet op meeliften.

  Daarbij lijkt het erop dat je hier werk wil hebben, wat weer een heel ander en veel moeilijker te verkrijgen visa vereist.

  Dus mijn tip voordat je te enthousiast wordt : Eerst de visum materie bekijken, of je dromen bijstellen en hier verblijven zonder te werken.

 2. Jasper zegt op

  Het verbaast mij dat je, na 4 maanden eerder door Thailand te hebben gereisd, niet op de hoogte bent van de beperkingen die gelden m.b.t. werk en visa.
  Behalve voor specifieke beroepen (franse chefkok, pizzabakker) of het grotere bedrijfsleven is het werken van buitenlanders meestal verboden. Je mag wel zelfstandig iets beginnen, maar moet dan aan een pak eisen voldoen, waaronder het in dienst nemen van 4 thai en nog zo wat voorwaarden.

  Je online-business kun je wel (illegaal) voortzetten, daar wordt niet echt op gelet zolang je het klein houdt.
  Als je je het kunt veroorloven om je kinderen naar een internationale school te sturen (toch al gauw 15,000 euro op jaarbasis) kun je misschien zelf beter gaan relaxen in die tijd.
  Een alternatief is Cambodia. Daar zijn de regels om te werken (en visa!) veel eenvoudiger.

 3. Jan Hoekstra zegt op

  Goed dat u zo positief bent. U bent altijd welkom als een toerist, als u hier gaat werken dan wordt het wat minder rooskleurig allemaal.

  Visa verkrijgen om te werken is echt een moeilijk verhaal. Spreekt u de taal, zo niet, dan kunt u veel banen vergeten.

  Weet u wat een internationale school hier kost? Kost u zo een miljoen baht per jaar en in Bangkok zijn de betere scholen nog een stuk duurder.

  Uw plan klinkt als “ik vertrek”, we zijn er op vakantie geweest dus zou werken ook wel leuk zijn, en dan valt alles toch een beetje tegen.

 4. Peer zegt op

  Beste Nicolle en Michiel,
  Zet die roze brillen ‘ns af, want jullie plan riekt naar “ik vertrek”
  Lees de ingezonden blogs van het voorbije jaar en óók de reakties en commentaren over deze materie.
  Dan gaan je ogen open, want er is veel over geschreven, je zult er veel wijzer van worden.

 5. Oean Eng zegt op

  Hoi,

  Als je leuke dingen wilt doen, met leuke mensen in Hua Hin, dan zou ik es naar http://www.bkp-foodcourt.com gaan. Elke avond vol. Leer je ze zo kennen.
  De Nederlandse vereniging (www.nvthc.com) kun je je bij aansluiten en dan lukt het vast en zeker ook wel.

  Succes

 6. Mai Roe zegt op

  Beste Michiel, ik sta er een beetje verbaasd van na jouw vraag met uitleg gelezen te hebben. Natuurlijk worden jullie als gezin er steeds enthousiaster van in Thailand aan de slag te willen, als je elkaar daar maar toe oproept. Maar heb je er ook met terzake kundige mensen over gesproken? Weet je wel dat je in Thailand niet zo maar mag werken? Niet in de zorg, niet als werknemer her of der, niet als vrije ondernemer. En hoe denk je aan verblijfvisa te komen? Heb je het visumdossier van RonnyLatYa al eens doorgelezen?
  Als je een vol jaar Nederland uit wil, wordt je uitgeschreven uit het BRP, en vervalt daarmee jullie gezinsziektekostenverzekeringen. Met alleen een reisverzekering kom je er niet in het onverhoopte geval van opnames en behandelingen in Thaise ziekenhuizen. Lees de diverse postings hierover goed na op dit blog.
  Thailand was leuk toen je er met een motor doorheen trok. Thailand is ook leuk om als gezin er 2 maanden freewheelend te verblijven. Maar als (non)immigrant met gezin één jaar aan de bak, dat is een ander verhaal.
  Beter is je enthousiasme even op te bergen, en niet zozeer vanuit een blij gemoed maar met verstand en wat zakelijkheid te studeren op wat je aan voorbereidingen te doen hebt. Er zullen voldoende onderwerpen genoemd worden waarmee rekening te houden.

 7. Henny zegt op

  Ik kom ook al meer dan 30 jaar in Thailand en wil er ook gaan overwinteren 6 maanden als ik met pensioen
  ga, maar werken wil ik jullie afraden,laat anders voor jullie werken dat mag wel, start anders een sauna complex met fisio enz, want die hebben ze hier niet en in pattaya opent de ene na de ander, veel succes

 8. Michiel zegt op

  Beste Mike A, Jasper, Jan, Henny, Mai Roe, Oean Eng en Peer,

  Dank jullie hartelijk voor jullie reacties, tips en ervaringen. Alle input die we nu kunnen krijgen is van harte welkom.

  Misschien kwamen we iets te naïef over in onze post. Uiteraard hebben we ons uitgebreid verdiept in de (on)mogelijkheden rondom visa. We realiseren ons dan ook terdege hoe lastig / niet (werk)visa te regelen zijn.

  Tegelijkertijd zien we ook kansen. Denk hierbij ook aan een tijdje wonen in Thailand en (online) opdrachten uitvoeren voor NL opdrachtgevers. Of gewoon een leuke, lange vakantie met wellicht een mooie tijdelijke woningruil met iemand die (weer) een tijd in NL wil wonen.

  Voor ons staan alle constructies en ideeën open. Ennuh, nee hoor we zijn zeker niet op zoek naar een soort van ik-vertrek-constructie. We zoeken ook niet direct ‘betaald’ werk, we willen bovenal iets om handen hebben en wellicht iemand anders daarmee een groot plezier kunnen doen, in welke vorm dan ook.

  Kortom: we horen het heel graag als iemand voor een bepaalde vanaf zomer 2020 mogelijkheden of alternatieven ziet voor zichzelf of voor ons.

  Nogmaals dank jullie wel voor jullie input,

  Michiel


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website