Lezersvraag: Mogelijkheid om een bestaande company over te nemen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 november 2019

Beste lezers,

Ik heb de mogelijkheid om een bestaande company over te nemen. Hierover heb ik enkele vragen namelijk:

 1. Waar moet ik op letten als ik die overneem?
 2. Kan ik die overnemen en op mijn eigen naam zetten?
 3. Indien ik een condo zou kopen die nu op Thai name staat kan mijn company die dan overnemen zodat die condo op de company name komt te staan en geen Thai name meer?
 4. Kan ik later (als die condo op company name staat) verkopen aan een Falang of Thai of alleen aan een andere company of moet ik de company met de condo dan verkopen aan de Thai of de Falang?
 5. Je ziet ik heb wel een aantal vragen en wie kan me hierin adviseren?

Groet,

Bob

8 reacties op “Lezersvraag: Mogelijkheid om een bestaande company over te nemen”

 1. lung addie zegt op

  Het beste advies voor zo een zaken kan je best aan een advocaat vragen. Dan heb je de meeste kans een correct antwoord te krijgen.

 2. chris zegt op

  Ik begrijp de vraag niet zo goed.
  Wil je nu een bedrijf overnemen en op jouw naam zetten en dan gaat dat bedrijf (op jouw naam) een condo kopen?
  Die condo: voor jezelf of voor de verhuur?

 3. Erik zegt op

  Vergeet geen onderzoek te laten doen naar het verleden van die company. Er kunnen lijken in de kast liggen zoals claims van schuldeisers en belastingdienst of dat het bedrijf in een procedure is gewikkeld over schade en dergelijke. Of hebben misschien mensen of bedrijven een claim op enkele aandelen?

  Misschien kun je beter een ‘eigen’ company oprichten en na gedegen onderzoek het actief van de andere cy overnemen; dan weet je wat je koopt.

 4. Johnny BG zegt op

  Als je met company een Co., Ltd. bedoelt dan zijn er sowieso minimaal 3 aandeelhouders en is het maximale bezit in handen van alle buitenlanders 49,99%
  Jaarlijks moet je belastingaangifte doen ook als het een slapende Co., Ltd. is. Dat slapen wordt vaak gebruikt door bedrijven die een probleem verwachten met de belastingdienst indien ze de zaak op juiste wijze zouden sluiten. Dit sluiten kost trouwens ook nog een extra jaaropgave om de periode in liquidatie vast te leggen.

  Ik ben ook wel benieuwd wat de reden is om een bestaande Co., Ltd. over te nemen. Is dit voor bedrijfsactiviteiten of om onroerend goed te kopen? Voor zover ik weet is er geen reden om bij aankoop van een condo een Co., Ltd te hebben aangezien je een appartementsrecht koopt en geen grond.

 5. jan zegt op

  1; welke rechtsvorm het bedrijf heeft , i.v.m. veel schulden die op deze bijvoorbeeld BV staan , die neem je dan over.
  2;ja dat kan maar een joint venture samen met een thai gaat sneller en makkelijker.
  3;ja je kunt een condo kopen op een bedrijf , maar met een bepaalde rechtsvorm , en als je die later verkoopt komen er extra kosten bij , afgeschreven btw , van het begin enz.
  4, ja kan maar meer kosten van bedrijf naar farang , ( paticulier)
  5, inderdaad , raadpleeg in Thailand een bedrijfmatig belasting adviseur , die weet alles.
  nog een belangrijk iets , werk niet met zwart geld , tegenwoordig ziet men alles , Thailand geeft alles door aan Nederland , komend jaar.

  veel succes met je bedrijf daar , neem wel een iemand die geen relatie heeft met de verkoper.

 6. Bob zegt op

  Heb met eenaantal mensen gepraat en blijkbaar is het moeilijk een bestaande company te verkopen. Falang zijn er bang van omdat regering makkelijk zou kunnen besluiten dat company alleen dient om zaken te doen en niet om huizen of condo’s te kopen.

 7. L.Burger zegt op

  Een condo “kan meestal” op je eigen naam, daar hoef je geen company voor te hebben
  Welk product of service verkoopt die company eigenlijk? Of is er sprake van een ghost company om onroerend goed te registreren?
  Hoe dan ook, elke company moet belasting betalen (ook voor het geregistreerde personeel)

  Ben je er van bewust dat je die company niet zomaar even verkoopt, er is nauwelijks vraag naar en zelf een company opzetten is niet heel moeilijk.

  En verkopers die zeggen dat het risicoloos is en geen probleem is, die moet je maar eens diep in de ogen aankijken.

 8. De Kind zegt op

  Als ik dit zie schijn je niet veel te kennen van company’s . En je zou dat overnemen op advies van reply’s op dit forum ? Als ik jou was zou ik eraf blijven …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website