Lezersvraag: Moet mijn vrouw in quarantaine?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 augustus 2020

Beste lezers,

Ik heb vernomen dat THAI Airways vanaf 1 september terug naar België vliegt. Mijn vrouw heeft haar ticket laten omzetten van mei naar september. Mijn vraag, is er kans dat zij in quarantaine moet gaan in België en ook bij terugkomst in Thailand?

Groeten,

Gery

17 reacties op “Lezersvraag: Moet mijn vrouw in quarantaine?”

 1. TvdM zegt op

  Beste Gery, de regels in België ken ik niet maar op moment is het zo dat elke Thai die terugreist naar Thailand, twee weken in verplichte quarantaine moet. Dat kan natuurlijk veranderd zijn tegen de tijd dat jouw vriendin terugkeert, want dan zijn we weer een aantal maanden verder, maar ga er maar van uit dat die quarantaine-regels nog wel een tijdje zullen blijven.

 2. jan zegt op

  Beste Gery,

  Thaiairways heeft op zijn site geplaatst dat de vluchten in september vanuit Brussel ook gecanceld zijn. De eerste vluchten zouden nu zijn begin oktober. ( Maar daar zou ik gezien de omstandigheden niet op rekenen).

 3. Britt zegt op

  Hey Gery
  Ik heb deze morgen gelezen dat Thai airway’s zijn vluchten pas op 1 Oktober hervat.
  Brussel Bangkok..is verlengd van Sept. Naar Okt.
  En gezien wat hier nu gebeurd in België qua 2de golf..is dat te begrijpen.
  Wij zien het ook liever anders..en hebben onze vlucht van Juli in vouchers omgezet..want wij denken dat het nog wel een tijd zal duren eer Thai op Brussel gaat vliegen.
  September is volgens ons al uitgesloten.
  Afwachten
  Succes Brit

 4. Ronny zegt op

  Ik vrees dat die vlucht niet zal doorgaan, onze vluchten met Thai voor september zijn weeral eens gecancelled.

  • polle zegt op

   klopt, wij hebben een vriendin welke een vlucht had voor september vanuit Brussel. Deze is deze week gecanceld en verzet naar 12 november

 5. Bart zegt op

  Beste Gery. Ik las gisteren dat Thai Airways alle vluchten van en naar Brussel in september geschrapt heeft. Herbeginnen pas in oktober. Bij hen heb ik nog 1 ticket dat ze zouden terugbetalen en 2 tickets voor later op het jaar openstaan. Ik begin langzaamaan te vrezen voor mijn centen.

 6. valentinus zegt op

  he, hallo thai air heeft ook zijn vluchten geschrapt in september. kijk op de site van thai air en je kunt zien dat er in september niets doorgaat van thai air. ik wou ook terug naar belgie.

 7. Dre zegt op

  Beste Gery

  Op het eerste gedeelte van uw vraag is het antwoord ; ja
  Op het tweede gedeelte van uw vraag; hangt er vanaf wanneer uw vrouw terugkeert naar Thailand.

  Dre

 8. TvdM zegt op

  Vliegen naar Nederland is wel mogelijk, mits zij haar papieren op orde heeft natuurlijk. KLM vliegt op dit moment elke zaterdag, kan natuurlijk ook zomaar weer veranderen. En dan ga je ze toch op Schiphol ophalen, mits je niet uit de provincie Antwerpen komt, want dan kom je op dit moment Nederland niet in.

  • willem zegt op

   Onzin. De grenzen zijn niet gesloten voor Belgen.

  • TH.NL zegt op

   Nogal kort door de bocht, want afgezien dat de schrijver het heeft over een vlucht naar België is het ook nog eens zo dat met ook in Nederland vanuit Thailand 2 weken in quarantaine moet maar dan thuis.

   • Rob V. zegt op

    Klopt niet TH.NL, is geen verplichting. Bij landen met oranje adviseert de Nederlandse overheid 2 weken quarantaine. Maar men schrijft op dezelde FAQ pagina ook dat dit advies op gaat voor landen met veel Covid 19. Thailand echter dankt code oranje niet vanwege besmettingen maar omdat de Thaise grens en nog dicht zijn. Daar deze wat simplistische kleurcodes zonder toelichting wordt je dus wel wat op het verkeerde been gezet. Een Thaise die ik ken en terug kwam uit TH mocht niet terug naar week wegens code oranje, haar collega uit Griekenland vandaan mocht meteen weer werken ook al is daar de kans op Corona beduidend hoger (Maar code geel wegens openen vd grens).

    Bron: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tourism-in-the-netherlands

    Nb: Voor code geel adviseert men de eigen gezondheid in de gaten te houden, vanuit code rood kom je er natuurlijk niet in.

 9. Robert JG zegt op

  Er zijn een paar vluchten van Thai Airways van Bangkok naar Europa volgende maand en 1 naar Tapei.
  Zover ik begrijp enkele vluchten naar Londen en Frankfurt.

  SPECIAL FLIGHT BANGKOK TO LONDON

  Flight TG916 only.

  Sale: 21 July – 23 August 2020

  Travel on 9 / 16 / 23 August 2020.

  THAI in-flight services may need to be temporarily altered to comply with health restrictions.

  For internet booking, flight can be changed at Manage my booking.

  For Existing ticket or Travel voucher please contact THAI Contact Center +66 (0) 2-356-1111.

  Please note that if you booked your original ticket through a travel agent, you must contact your travel agent for assistance with rebooking.

  Passenger must fill the public health passenger locator form click here and self-isolate 14 days when arrives in the UK.

  SPECIAL FLIGHT BANGKOK TO FRANKFURT

  Flight TG922 only.

  Sale: 24 July – 21 August 2020

  Travel on 10 / 21 August 2020.

 10. polle zegt op

  beste Gery,

  indien je vrouw de Thaise nationaliteit bezit mag zij momenteel België niet binnen.
  het advies met landen welke door EU veilig verklaart werden is niet goedgekeurd door België . Betekent dat het binnenkomen van België beperkt blijft tot Schengen inwoners.

 11. polle zegt op

  mijn bron is “De Morgen” van 6 juli waarin staat dat de ministerraad besloten heeft de grenzen voor niet EU burgers gesloten te houden

 12. Albert zegt op

  Beste,
  Vergeet het.Geen vluchten vanaf september naar Belgie met Thai Airways.

 13. Bo Meekers zegt op

  volgens de dienst vreemdelingenzaken in Brussel moet mijn vrouw het land binnen komen via Belgie ,, en niet éérst naar bvb.Schiphol oe eender welk grensland ,, niets aan te veranderen.
  Ik moet gewoon wettelijk trouwen en dat kan in Bangkok of hier ,,,, maar ik geraak Thailand niet binnen en zij Belgie niet.
  Wanneer ik in Thailand trouw gaat alles via de ambassade ,,, wanneer ik hier echter wil trouwen gaat het via de dienst vreemdelingenzaken te Brussel.
  Al onze documenten zijn in orde en er is geen enkel huwelijksbeletsel(procureur) maar de corona gooit roet in het eten voor ons ,,,, en waarschijnlijk ook voor vele anderen.
  Maar hopen hé.
  Grtj. Bo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website