Beste lezers,

Bij deze wil graag aan u vragen of mijn vriendin, die op 06-01-2021 terug moet na een verblijf van 3 maanden, in Thailand in quarantaine moet?

Ikzelf heb dat geld niet om 2 weken een hotel voor haar te moeten betalen. Kan of moet ze een Covid-19 test doen voordat ze gaat en is dat niet voldoende?

Bij voorbaat dank.

Groet,

Ron

10 reacties op “Lezersvraag: Moet mijn Thaise vriendin in quarantaine?”

 1. Branco zegt op

  Uw Thaise vriendin kan via de Thaise ambasade een repatriering aanvragen en moet dan bij aankomst in staatsquarantaine. Dit wordt door de Thaise overheid geregeld en betaald. Ze hoeft dan zover ik weet geen corona test voor vertrek uit Nederland te doen, maar wel 2x tijdens de quarantaine periode (ook gratis).

  Aangezien ze over 3 weken al terug moet adviseer ik u om snel contact op te nemen met de ambassade voir repatriering of IND voor verlenging van de visumperiode in geval ze niet tijdig wordt gerepatrieerd.

  Als uw vriendin met een van de toegestane semi-commerciele vluchten naar Thailand terug keert dan zal ze een CoE moeten aanvragen bij de ambassade. In dat geval moet ze bij aankomst 2 weken in Alternatieve Staatsquarantaine (ASQ) en dit moet wel door u of uw vriendin worden betaald. Ook moet dan voor vertrek op eigen kosten een corona test worden gedaan in Nederland. Tijdens de quarantaine moet ze ook 2x een corona test doen; deze kosten zitten in het bedrag van het ASQ-pakket inbegrepen.

  • Toine zegt op

   Volgens mij kun je je niet nu al vooraf inschrijven voor zo’n repatrieringsvlucht en moet je wachten totdat de Thaise ambassade in Den Haag op hun website de nieuwe data voor januari 2021 bekend maakt.
   Nu staat op de website nog een vlucht voor a.s. vrijdag gepland. Voor januari staat er nog niets op vermeld.

   Weet iemand of de IND coulant is momenteel met het overschrijden van de 90 dagen? En krijg je dan een schriftelijke bevestiging per e-mail of zo?

  • rob h zegt op

   Een kleine correctie op basis van ervaring van mijn Thaise echtgenote
   Ook in geval van ASQ hoeft een Thaise staatsburger geen Covid test te doen.
   Hij/zij moet wel beschikken over een Fit-to-Fly verklaring.

   • Peter zegt op

    Beste,

    Het klopt wat u aangeeft dat een Thai van overheidswege voor aanvang van de reis géén PCR-test hoeft te doen. Controleer alleen goed over de luchtvaartmaatschappij geen PCR-test vereist. Emirates vereist ook een PCR-test van Thai onderdanen wanneer zij met Emirates vliegen.

 2. Ferdinand zegt op

  Jouw Thaise vriendin moet twee weken in quarantaine en hoeft dat niet zelf te betalen.
  Ze zal wel de terugreis via de thaise ambassade moeten regelen want ze heeft ook een Certificat of Entry nodig. Verder vliegt ze dan in een groep landgenoten mee die allemaal op dezelfde vlucht worden gezet, vanaf Amsterdam met de KLM.
  Heb je haar al aangemeld?
  De wachtlijst blijkt groot te zijn.
  Als je al een ticket hebt, moet dat misschien naar een andere datum worden gezet.
  Dat gaat via Thai travel, kost €15
  Op dit blog staan voldoende voorbeelden over dit onderwerp en hoe te handelen.
  Succes

 3. max zegt op

  Je moet je haasten, op 18 december is de laatste repatriëringsvlucht van dit jaar met KLM.
  Anders komt ze in Schengen visum overstay, immers in januari is de eerstvolgende vlucht ergens halverwege de maand. Dan moet je contact zoeken met de IND voor een extensie.

 4. Wil zegt op

  Ik begrijp sommige beweringen niet. Mijn Thaise vriendin is halverwege oktober teruggevlogen met een repatriëringsvlucht (KLM)en kreeg pas haar toestemming toen ze een PCR test kon overleggen.
  Dit was nog spannend want ze werd op woensdag getest (72uur voor vertrek) en ze wilden de test op woensdag hebben dus heb ik ze gebeld dat ze het donderdag ochtend eerste werk zouden krijgen wat o.k. was. Donderdag ochtend om 10 uur kregen wij de bevestiging dat alles in orde was.

  • Rob V. zegt op

   Ik volg het onderwerp repatriëring maar met één oog, maar ik heb de indruk dat:

   1) Thaise burgers die zich bij de thaise ambassade aanmelden voor een officiële repatriëringsvlucht géén test vooraf hoeven te doen en in Thailand het gratis staats quarantaine programma in gaan. Buitenlanders vallen buiten dit programma, die repatriëren immers niet.

   2) Thai en alle andere mensen die naar Thailand willen buiten het beperkte repatriëringsprogramma om, dienen zelf hun vlucht te boeken, zelf een ASQ (alternatieve staats quarantaine) hotel te regelen en betalen, Covid test vooraf enzo. Een en ander wel met akkoord van de Thaise ambassade (anders zit je met mensen die niet aan de eisen voldoen en bij aankomst aan de Thaise grens teruggestuurd zouden moeten worden). Dit is meer rompslomp en kosten maar er zijn wel meer mogelijkheden (meer vluchten) om zo binnen te komen.

   Maar er zijn vast handige bloggers die dit met bronnen onderbouwd haar fijn uit kunnen leggen. Wie weet begrijp ik er niets van. Mijn eerste halte zou de website en Facebook pagina van de Thaise ambassade zijn. Op sociale media zijn ambtenaren wat sneller dan met updaten van de websites zo is mijn indruk. Maar ik heb de wijsheid niet in pacht.

 5. Francis den haan zegt op

  Mijn Thaise vriend is 2 weken geleden naar thailand vertrokken.
  Hij heeft via de Thaise ambassade een nieuw ticket moeten kopen.
  €700. Hij had een fit to fly certificaat nodig. €60.
  En hij moest een certificaat of entry hebben.
  Alles gaat via de Thaise ambassade.
  Zijn retourticket was hij kwijt. Hij was 2 weken over zijn visum
  Heen voordat hij terug kon. Ze hadden niet moeilijk gedaan bij de douane.
  In Thailand werd hij opgewacht en moest 2 weken in quarantaine.
  Vandaag was zijn laatste dag. 3 keer per dag eten en 2 keer een coronatest
  Al met al een kostenplaatje.

 6. TheoB zegt op

  Je ben wel ’n beetje laat Ron,

  Ja, je vriendin moet gelijk na aankomst 14 dagen in quarantaine.
  Van de Thaise autoriteiten hoeft ze vóór vertrek geen RT-PCR-test te laten doen. Wel een Fit-to-Fly-verklaring overleggen.
  Kijk om te beginnen met je vriendin op de Facebookpagina https://www.facebook.com/ThaiEmbassy.Hague en de website https://hague.thaiembassy.org/th/index van de Thaise ambassade. Daar staat alles wat jullie moeten weten om haar in aanmerking te laten komen voor een repatriëringsvlucht met aansluitend 14 dagen (voor haar gratis) State Quarantine (SQ).
  De Thaise ambassade in Den Haag heeft in ieder geval al sinds 2 oktober elke 14 dagen repatriëringsvluchten georganiseerd. De vluchten vanaf AMS werden/worden uitgevoerd door KLM op 2-10, 16-10, 30-10, 13-11, 27-11, 11-12, 18-12 (18-12 omdat 25-12 op eerste kerstdag valt). Ik verwacht dat op 8-1 en 22-1 de januarivluchten gepland worden (1-1 is nieuwjaarsdag).
  Als het niet alsnog lukt om een plaats op de vlucht van 18-12 te krijgen (de inschrijving sluit 5 dagen vóór de geplande vlucht) en haar 90 dagen en/of visum vóór de feitelijke vertrekdatum verlopen, adviseer ik om óók contact op te nemen met de IND.
  Jullie zouden ook nog kunnen overwegen om haar vanuit Frankfurt terug te laten reizen met Lufthansa op 13-1 (max 60 mensen) of Thai Airways op 1-1 en 8-1 (max 250 mensen per vlucht).
  https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/129874029_3721015097950875_540235703489685383_o.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=eNYR0KAKukQAX_RV1iC&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=e985974856e6a9fae0ca12313baa1d8d&oe=5FFCFD57


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website