Lezersvraag: Moet ik in quarantaine bij aankomst in Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 april 2020

Beste lezers,

Ik ben een echte Thai liefhebber doch toch gehuwd met Filipijnse vrouw. Ik overwinter dus in de Filipijnen (dorpje op eiland Cebu) maar in het heengaan passeer ik steeds Thailand, om mijn vrienden aldaar (Pattaya) te bezoeken. De de terugweg idem. Maar nu komt het. De vlucht van 30 april is geschrapt door Philippine Airlines, mijn terugvlucht naar België via Amsterdam met EVA Air is op 14 mei.

Ik probeer nu een nieuwe vlucht te krijgen van Philippine Airlines. Ik hoop op 7 mei, maar hoe kom ik te weten of wij al dan niet in quarantaine moeten bij aankomst in BKK op 7 mei? Want moeten wij in quarantaine, dan stel ik de vlucht uit. Dus waar kan ik juiste info per dag verkrijgen, ivm aankomst in Thailand vanuit een ander Aziatisch land.

Bedankt alvast.

Groet,

Ronny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Moet ik in quarantaine bij aankomst in Bangkok?”

 1. wim zegt op

  Ronny dat zal niet gaan. De huidige beperking is geldig to 18/4. Wat daarna gaat gelden kan niemand je nu vertellen. Zeker niet voor een trip begin Mei.
  Kijk gewoon op de IATA website en volg de ontwikkelingen.

 2. johank zegt op

  Ik denk, gezien de grote problemen wereld wijd, dat het zo ie zo niet verstandig is om te vliegen.
  Je kan wel via via een ander land gaan vliegen naar Thailand, maar wil je dat überhaupt wel?
  De 1.5 meter economie die we hier en in andere landen hanteren is niet voor niets.
  De luchtvaart zal een hele andere luchtvaart wezen dan we nu toe hebben gehad.
  De tickets zullen duurder worden en de afstand in een hedendaagse opzet in een vliegtuig is niet te doen met dit K virus zolang er geen vaccin zal wezen.
  Vanuit Nederland denk ik dat je dit jaar niet helemaal niet meer rechtstreeks kan vliegen naar Thailand dit jaar, en een hoop problemen kan krijgen als je via andere landen reist met quarantaine regels.

 3. Dirk zegt op

  Moderator: het is niet de bedoeling om in een reactie een lezersvraag te stellen.

 4. Bob, Jomtien zegt op

  Ik zou de 14e van Taiwan naar Bangkok vliegen maar gisteren kreeg ik van mijn reisagent te horen dat mijn beide vluchten (11e) zijn geannuleerd door EVA. En de refund kan maanden op zich laten wachten. Dus vakantie afgeblazen.

  • Cornelis zegt op

   EVA is normaal gesproken redelijk snel met terugbetaling, ook toen vorig jaar door stakingen vrijwel alle vluchten werden gecanceld. Maar bij u zit er kennelijk een reisagent tussen en mogelijk vormt die de vertragende factor……….

 5. Pierre zegt op

  Hou er ook rekening mee dat momenteel de grenzen gesloten zijn en er geen verkeer over land of via spoorwegen mogelijk is tussen Schiphol en België.
  Indien deze maatregel nog van kracht is op het ogenblik van uw reis zal je ook nog een vlucht moeten voorzien tussen Schiphol en Brussel of een andere Belgisch luchthaven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website