Lezersvraag: Missen van vriendschap in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 juli 2020

Geachte mede Neder-Thialanders,

Hierbij mijn vraag met betrekking tot: het missen van een vriendschap in Bangkok. Ik begrijp dat deze blog geen dating site is, echter ik ben absoluut niet uit op een date 🙂

Ik woon alweer 4 jaar in Thailand. Eerst 3 jaar in Sawang Arom Uthai Thani district, en nu bijna 1 jaar in Bangkok, Chatuchak 10900. Wat ik hier mis in Bangkok is een vriendschap.

Ja, ja ik weet het, er zijn business clubs of Nederlandse ontmoetingsavonden, echter daar heb ik weinig trek in. Ben bijna mijn gehele zakenleven lid geweest van ondernemersclubs etc etc. Daar heb ik geen behoefte meer aan. Ben gelukkig en weer back to basic met een volle rugzak met ervaringen.

Mijn concrete vraag hier op deze blog: Zijn er mede grijze en wijze Neder-Thailanders hier in Bangkok in de regio Chatuchak of nabij, welk het ook missen om een vriendschap te hebben?

Indien ja, en er is interesse in een kennismakingssit met Coffee, dan zie ik deze met spanning tegemoet.

Cheers.

John

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Missen van vriendschap in Bangkok”

 1. haki zegt op

  Dag John!
  Tja, ik heb datzelfde gemis als ik elk jaar voor een langere periode bij mijn Thaise vrouw in Bangkok (Bang Khun Thian) verblijf. Dan wil ik ook wel eens wat contact met anderen en heb daarentegen geen behoefte om lid te worden van een club of vereniging.
  Momenteel zit ik echter “vast” in NL en het ziet er niet naar uit dat ik weer snel in BKK ben, maar wellicht voor de toekomst is het leuk wat contact te houden. Mijn email: prive.nummer@zoho.eu
  Wellicht tot later!
  Groeten, Haki

  • John zegt op

   Beste Haki,
   thx voor jou bericht. Eerlijk gezegd, het is wel erg leuk om een positieve reactie te krijgen.

   Ik zal zeker een mail sturen, morgen.

   Cheers
   John.

 2. Rob V. zegt op

  Beste John, ik kan me helemaal voorstellen dat je zo nu en dan in je eigen taal eens gezellig samen wil zijn. Maar ik zou het zoeken naar vrienden niet beperken tot mannen met grijze haren. Wellicht zijn er wel aardige lezers actief met een kale kop, of die een pak jonger zijn. 🙂 Ik ben zelf pas in de 30 maar heb diverse kennissen en vrienden die al uitgewerkt zijn (ja, ik noem ze soms plagend bejaarden 555). Zo zoeken Tino en ik elkaar regelmatig eens op hier in Nederland. Ik woon dus niet in Bangkok dus ik een kop koffie zit er niet in. Ik wens je natuurlijk wel succes bij het zoeken van ongedwongen contacten (dus buiten clubs enzo om).

  Mocht het aantal reacties tegenvallen, kijk dan toch eens of je bij een evenement van de ambassade of Nederlandse/Vlaamse club eens aan kunt schuiven als niet-lid. Als je daar een interessant persoon treft kan er een vriendschap ontstaan zonder geketend te zijn aan elkaar treffen bij een club met leden (lidmaatschap verplichtingen enzo die jij niet wil).

  • John zegt op

   Beste Rob,
   yeah je hebt volkomen gelijk mbt het zoeken in de grijze leeftijd, echter ik wilde hiermee alleen kenbaar maken dat ik de 35 ben gepasseerd 🙂

   Ik kan net zo goed met jongere mensen omgaan als met oudere.

   Uiteraard heb ik diverse gesprekken gehad met Nederlanders hier in bangkok, ook bij de Nederlandse Ambassade.

   Ik spreek ook ,,Farangs” aan in de grote shopping malls, eigenlijk zoeken beiden kontact met de ogen en de bekende wil je met mij praten smile, maar meer dan een kort oppervlakkig gesprek leidt dat niet. Meestal in het Engels. Ik kan ook wel stellen dat de meeste Nederlanders zich afstandig opstellen.

   Wat betreft de ontmoetings avonden / clubs,…. is niet meer iets waar ik echt warm voor loop.

   Maar in ieder geval mijn dank voor jou bericht,

   Als je in BKK bent, even een mail naar : meteenmetmy@outlook.com

   Cheers
   John.

 3. Dick zegt op

  Vreemd, iemand die mensen wil ontmoeten maar niet naar een ontmoetingsavond wel. Je maakt het jezelf best moeilijk. De avonden zijn er en ze zijn best gezellig.

  • John zegt op

   Beste Dirk,
   wat voor de een vreemd is is niet vreemd maar begrijpelijk voor de ander 🙂

   Zulke avonden zijn er zeker, ik hoop van harte dat je het er naar jou zin hebt.

  • haki zegt op

   Nee, beste Dick, dat is niet vreemd. Je zegt zelf al “avonden”, en dan nog vaak ver weg van waar ik woon in BKK. En dan ook nog de volgende ochtend vroeg op moet, omdat mijn vrouw om 0530uur naar haar werk moet. Zo mocht ik de laatste 2 jaar wel meedoen met het versieren etc. t.b.v. van het Sinterklaasfeest van de vereniging omdat dat overdag was en op een Thaise feestdag, zodat ook mijn vrouw meekon. Dus als het even kan, zoeken we wel contact. Maar het blijft moeilijk!

 4. ger zegt op

  Dag John,
  ik zit met hetzelfde ,woon al 9 jaar in Bangkok in de buurt van ladpharoroad 101,
  mijn email . ger.th.m.hinssen@gmail.com

  Groetjes Ger

  • John zegt op

   Hello Ger,
   super dat je reageert.

   Verstuur morgen een mail naar jou.

   Cheers
   John.

 5. Caatje23 zegt op

  Wat een ontzettend leuk idee om via dit blog nieuwe vriendschappen op te doen.
  Heel veel succes en gezellige ontmoetingen toegewenst

  • John zegt op

   Hello Caatje, thanks.
   Ja leuk he, zonder opsmuk, gewoon ons zelf zijn en hopelijk waardevolle vrienden makend hier op deze Blog 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website