Beste lezers,

Mijn vriendin kan niet terugvliegen naar Thailand ivm cancelen vlucht. Hoe hebben anderen dat geregeld?

Ik heb een aanvraag gedaan bij het IND visumverlenging, dat is op zich geen probleem. Maar dan moeten we ons wel melden bij de Thaise ambassade. Nu heb ik contact gehad met de Thaise ambassade en die wil haar plaatsen op een repatriëringsvlucht, alle kosten voor jezelf.

Voor de ticket van KLM krijg ik een voucher of geld terug. Terwijl als ik haar ticket omboek naar januari er geen kosten aan verbonden zitten. De IND zegt het is overmacht en ze kan hier blijven maar het word niet schriftelijk bevestigd! Een beetje tegenstrijdig.

Graag een antwoord van iemand die ook in deze situatie zit of heeft gezeten.

Voor mij mag ze blijven en hoeft niet zonodig terug te keren (zoals repatriëring).

Groet,

Andrew

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Mijn vriendin kan niet terug naar Thailand vanwege cancelen vlucht”

 1. Ferdinand zegt op

  Hallo Andrew,

  Mijn vriendin is hier geweest van 7 juli tot 30 september.. En de terugreis is inderdaad geregeld via de ambassade. Als je haar daar hebt gemeld, moet je gewoon hun berichten afwachten want ze wordt op een terugvlucht geplaatst. Als je een KLM retourticket hebt, zal de retourdatum voor jou worden aangepast via Thai Travel.. neem met hen contact op zodra je van de ambassade de nieuwe datum weet. Zij boeken dan jouw ticket om .. kost 15 euro. Ik heb zelf de KLM eerst gebeld met het verzoek ons ticket om te boeken, maar dat werd niet toegestaan.. Dat moet via de weg.
  Verder zal je een fit to fly verklaring moeten aanvragen, dat kan bij medimare.nl online.. kost 60 euro
  Volg de aanwijzingen van de ambassade zodra je die ontvangen hebt.
  Vul hun vragenlijst in en stuur ze al je formulieren op.. (inscannen en mailen)
  Als alles in orde is, krijg je een certificaat of entry van ze en dan kan ze daarmee in het vliegtuig stappen.

  In Bangkok zal ze worden opgevangen door een ploeg in blauwe pakken, die ervoor zorgen dat ze eerst 14 dagen in een hotel in quarantaine gaat. Alles is prima en kosteloos geregeld.
  Daarna kan ze naar huis.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
  groet
  Ferdinand

 2. Glenno zegt op

  Hallo Andrew,

  Door persoonlijke omstandigheden was ik zoekende naar een vlucht van Bangkok naar Amsterdam. Niet te vinden.
  Bij toeval werd ik gewezen op Qatar Airways. Die vliegen nagenoeg elke dag van en naar Bangkok en Amsterdam. Wellicht dat dat een optie is?

  https://www.qatarairways.com/en/book.html#beTId_flight|

  Succes

 3. Eric H zegt op

  Hoi Andrew
  MIjn vrouw is hier 180 dagen geweest ipv de 90 dagen visum die ze heeft
  De IND heeft het 1 x verlengt met 90 dagen en dat was het maximale hebben ze mij gezegd.
  Via de Thaise ambassade in Den Haag mijn vrouw aangemeld en zei sturen je alle benodigde info die je nodig hebt voor de repatriëringsvlucht.
  De enigste onkosten die wij hebben gemaakt was de fit to fly certificaat van Mediamare.
  De EVA vliegticket hebben we kunnen omzetten met behulp van de ambassade naar de datum van vertrek.
  Volg gewoon de aanwijzingen die je krijgt van de ambassade.
  Voor Thai die de eerste keer terugkeren zijn er geen kosten verbonden aan de 2 weken qaurantaine.
  Alles wordt netjes geregeld van de reis naar het hotel, eten, coronatesten en de reis naar huis
  grt Eric H

 4. albert zegt op

  Klopt wat Eric schrijft.
  Zelf vanaf april al meerdere fit to fly exemplaren ondertekend.
  Met daarbij de hele historie zoals beschreven in een vorig bericht op Thaiand Blog.
  Alles wordt prima geregeld door de Thaise Ambassade.
  Dus contact met hen opnemen en komt het goed.

 5. Bert Suikers zegt op

  Beste Andrew,

  Ik zou niet het risico nemen om je vriendin later te laten vertrekken. Je hebt grote kans dat ze de volgende keer een visum wordt geweigerd, omdat ze dan niet op tijd het Schengengebied heeft verlaten. Er worden regelmatig repatriëringsvluchten geregeld door de Thaise ambassade in Den Haag, dus je kan je moeilijk beroepen op overmacht. Mijn vriendin zou 30 oktober vetrekken met de KLM, maar wij hebben om problemen voor haar volgende bezoek aan Nederland te voorkomen, maar gekozen om haar 2 weken eerder te laten vertrekken met de repatriëringsvlucht van 16 oktober. Je kan haar KLM ticket zo laten omboeken door Thai Travel. Online kan je alles regelen met de Thaise ambassade. Hoef je niet voor te bellen en je hoeft er ook niet langs te gaan. Er zijn geen kosten in Thailand voor Thaise onderdanen.
  Komt behalve het uitprinten van het Certificate of Entry, de fit to fly verklaring en het T8 formulier dus nauwelijks papier aan te pas. Enige kosten zijn de omboeking à € 15, – en de fit to fly verklaring van Medimare à € 60,-
  Geen probleem om terug te gaan dus. Dat zal de IND intussen ook wel weten en dan moet je vriendin wel met een heel goede reden voor overmacht komen om te laat te mogen vertrekken.

  Veel succes,
  Bert Suikers

 6. Sjoerd zegt op

  Emirates kan ook, is een zgn semi-commerciele vlucht, heeft toestemming van CAAT in Thailand. Vliegt geloof ik dagelijks vanaf Amsterdam.

  • Maarten zegt op

   Ja emirates kan ook maar dan ook weer via de thaise ambassade , maar er zit een extra kosten aan omdat je daar via dubai moet vliegen en dus een CPR test van een klein 160 euro moet betalen omdat je via dubai vliegt en mijn vrouw is 30 september ook vertrokken en opgevangen en geplaats in Pattaya in het Brighton Hotel was allemaal goed geregeld daarvoor dank aan de thaise regering die dit tot nu toe bekostigde .

 7. A.Merken zegt op

  Ik heb een verzoek voor mijn vriendin (na advies van de ambassade) omdat in repatriëringsvlucht van oct vol was en daardoor de visum van mijn vriendin zou verstrijken 31-oct. Haar terugvlucht ticket was nog niet gecanceld maar dit zat wel in de verwachting. Wist toen nog niet dat enkele vliegmaatschappijen wel toestemming zouden krijgen om passagiers mee te nemen naar Thailand.

  Ik contact opgenomen met IND en zou teruggebeld worden. Kreeg een norse man aan de telefoon, ik legde hem uit dat wij graag gebruik wilde maken van de repatriëringsvlucht van Nov. Echter hij gaf aan dat het niet mogelijk was en dat ik bewust een risico had genomen om haar naar Nederland te laten komen. Dus met andere woorden en totaal tegen de regeling in van Grappenhaus om geliefde de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. Hij had daar geen boodschap aan. Als de vlucht gecanceld zou worden dan moest ik maar weer contact opnemen.

  Echter nu komt het, mijn vriendin vliegt met Swiss air en deze hebben toestemming gekregen om vanaf 17-oct met passagiers naar Thailand te vliegen. Daarbij komt dat we daardoor de 2 weken quarantaine nu zelf moeten betalen a € 880.- Heb voor deze prijs echt moeten zoeken, diverse Hotels (van de ASQ lijst) gaven aan dat ze vol zaten.

  Dus het verhaal van kosteloos voor Thaise mensen klopt niet als je de pech hebt dat jou vliegmaatschappij op de lijst wordt gezet om mensen mee terug te nemen.

  De maatschappijen die recentelijk toestemming hebben gekregen zijn: Emirates al vanaf 1-sept, Ethiad vanaf 5-oct, Austrian Airlines vanaf 18-oct, Swiss air vanaf 17-oct, Lufthansa vanaf 17-oct, Singapore airlines 16-oct, Eva Air 25-oct en Cathay Pacific vanaf 7 oct.

  Klm, Airfrance en Thai Airways hebben nog geen toestemming de lijst is te vinden op de site van de Ambassade

  Buiten de zeer Norse IND man klopt de regeling dus niet meer voor wat betreft kosteloos quarantaine verblijf voor Thaise mensen.

  Dus let op en ook dat IND dus niet zomaar meewerkt.

  • Eric H zegt op

   zie de Thaise ambassade: https://www.facebook.com/ThaiEmbassy.Hague/
   de IND kan 1x een verlenging geven van 90 dagen en daarna moet je vriendin het land uit dus je bent zelf te laat, er is al veel over geschreven op Thailandblog en ook op de site van de Thaise ambassade is er al bijna het hele jaar info te vinden

   • A.merken zegt op

    Hi Erik

    zou goed lezen volgens IND was ik te vroeg ondanks dat de ambassade het advies gaf contact op te nemen met de IND. De vlucht van oct waren al vol volgens de ambassade. Konden in November maar dan moesten we opschieten. Dit accepteerde de IND niet.

    En dat er al het hele jaar over wordt geschreven dat weet ik ook en volg de info. Bij mij gaat het om dat er geen gecancelde ticket is (en wat ook niet gaat gebeuren). Gezien de nieuwe toestemming aan luchtvaartmaatschappijen om passagiers mee naar Thailand te nemen en dit is nieuwe info.

    En over deze info Erik heeft nog niemand geschreven.

  • Bert Suikers zegt op

   De regeling kosteloze quarantaine geldt wel zeker nog steeds hoor, als je je maar houdt aan de door de Thaise ambassade geregelde vluchten en niet zelf een vlucht gaat regelen. Die repatriëringsvluchten worden 2 tot 3 x per maand gedaan. Vandaag nog uitgevoerd door de KLM. Mijn vriendin heeft zich 5 dagen geleden aangemeld en kon zo mee. Op de vlucht van vandaag was nog zat plaats, dus ik begrijp niet dat je vriendin niet meer mee kon…….Als het goed is wordt er 30 oktober ook weer een repatriëringsvlucht georganiseerd. Dus kansen te over zou ik zeggen.

  • TheoB zegt op

   Beste A.Merken,

   Ik kon die lijst van luchtvaartmaatschappijen die toestemming hebben voor vluchten in het kader van de (voor Thai gratis) State Quarantine (SQ) niet vinden op de website van de Thaise ambassade in den Haag. Kun je ons de link geven?

   Wel vond ik op de facebookpagina van de Thaise ambassade in den Haag het volgende bericht (dd. 16-10-’20): https://www.facebook.com/ThaiEmbassy.Hague/posts/3572172746168445
   Hierin worden de 10 luchtvaartmaatschappijen genoemd die toestemming hebben/krijgen om naar Thailand te vliegen in het kader van de Alternative (Local) State Quarantine (A(L)SQ).
   Emirates: dagelijks vanaf Dubai met vluchtnr. EK384
   Qatar: dagelijks vanaf Doha met vluchtnrs. QR830 en QR836
   Etihad: dagelijks vanaf Abu Dhabi met vluchtnr. EY406
   Cathay: 4x/week vanaf Hong Kong met vluchtnr. CX653
   Singapore: miv. 16-10-’20 3x/week vanaf Singapore met vluchtnr. SQ976
   Lufthansa: miv. 17-10-‘20 3x/week vanaf Frankfurt met vluchtnr. LH772
   Swiss: miv. 18-10-’20 3x/week vanaf Zürich met vluchtnr. LX180
   Austrian: miv. 18-10-’20 3x/week vanaf Wenen met vluchtnr. OS025
   EVA: miv. 25-10-’20 2x/week vanaf Taipei met vluchtnr. BR211
   Thai: miv. 06-11-’20 1x/week vanaf Frankfurt met vluchtnr. TG923

   In het volgende bericht (dd. 10-10-’20) wordt KLM/Air France ook genoemd als ‘A(L)SQ-vlucht’: https://www.facebook.com/ThaiEmbassy.Hague/posts/3553881474664239

   Ook vond ik dit: https://hague.thaiembassy.org/th/content/register-for-sq-november-2020
   De pagina is in Thai en Google Translate maakt er de volgende (aardig gelukte) vertaling van:
   “Registratie voor Thaise staatsburgers in Nederland die naar Thailand moeten terugkeren Gebruikmakend van de ontvangende faciliteit (SQ) in november 2020

   Lees aandachtig !! Voordat u zich registreert om het recht te behouden !! Alleen voor degenen die SQ gebruiken

   1. Ambassade Het gaat open voor Thaise staatsburgers in Nederland om zich te registreren om terug te keren naar Thailand via SQ op 19 oktober 2020 vanaf 8.00 uur en zal de registratie sluiten zodra deze vol is. Maar niet later dan 5 dagen voor de vertrekdatum

   2. Open om de rechten te reserveren voor 2 vluchten, elk 70 stoelen (1 naam, 1 stoel, 1 vlucht, namen kunnen later niet worden gewijzigd)
   2.1 Vlucht KL815 op 13 november 2020 vertrekt om 20.55 uur (inschrijving is gesloten indien vol Of niet later dan 8 november 2020)
   2.2 Vlucht KL815 op 27 november 2020 vertrekt om 20.55 uur (inschrijving is gesloten indien vol Of niet later dan 22 november 2020)

   3. Ik wens dat jullie dat allemaal beseffen Je inschrijving en uiteindelijk niet reizen Dit is een diskwalificatie voor anderen, dus denk er alstublieft over na of u bereid bent om op die datum en tijd te reizen voordat u zich registreert

   4. Kies ervoor om u voor slechts één vlucht te registreren. Indien blijkt te zijn geregistreerd op beide vluchten Uw naam wordt verwijderd van vluchten die op dat moment meer geregistreerde nummers hebben. Zodat andere mensen meer kunnen registreren

   5. U die niet in Nederland woont Neem contact op met uw plaatselijke ambassade. Als je geregistreerd bent in dit kanaal De ambassade is verplicht om uw naam van de vlucht te verwijderen.

   6. Wie gebruik wil maken van het ASQ (Self-Cost Detention Center) hoeft zich niet aan te melden. Maar u kunt zich wel registreren voor een certificaat van de ambassade (COE) om op beide vluchten terug te keren naar Thailand. U moet een ASQ-reserveringsbewijs hebben voor registratie – coethailand.mfa.go.th”

   Pfff. Al met al een flink verhaal geworden.

   • Fons zegt op

    Hi Theo

    De info die ik heb is de zelfde als die van jou.ik heb niet gezegd dat je dan gebruik kan maken van de regeling van Thailand. Want dat kan ik niet. Toen mijn vriendin kwam heb ik een retour ticked geboekt bij Swissair (wat verplicht is) toen kon ik die niet weten dat zij toestemming zouden krijgen om mensen mee naar Thailand te nemen. Ok en daar licht het probleem.

    En voor andere lezer lees svp goed de ambassade gaf mij al 2 weken gelden aan dat terug vlucht via hen in oct niet mogelijk was. Vergeet niet het zijn verzamel vluchten voor Thai uit meerdere landen dus als bv KLM voor een vlucht moet verzorgen voor de ambassade deze wordt gevuld met niet allen mensen vanuit Nederland.

    Verder de IND werkt niet mee zolang je vlucht niet is gecanceld en dat gaat in mijn geval niet gebeuren. De opmerking van de man van IND zacht genoeg u heeft haar hier heen gehaald en dan had u dat maar niet moeten doen zegt genoeg.

 8. Johan Meijer zegt op

  Is toch eenvoudig maar wel veel werk. Via het IND kan ze langer blijven en je regelt met de ambassade een repatrieringsvlucht, die je moet betalen maar wel zeker is. Over de gecanselde vlucht krijg je of je geld terug of een vouchertje. Ik kreeg mijn geld terug bij Quatar en dat binnen 2 weken.

 9. Klus zegt op

  Mensen schrijven hierboven over repatrieringsvluchten. In november gaan er nog 2 vluchten en daarna is het afgelopen. Alle kosten voor quarantaine zijn dan voor jezelf.

  Welke vluchten zijn er gecanceld? Ik neem aan dat dat geen KLM was?

  • Klus zegt op

   Vreemd. De eerst volgende vlucht voor KLM die je kan boeken is in januari. Mijn vriendin heeft een ticket voor 10 november maar ik heb wederom niks van KLM gehoord over een annulering. Maargoed, als het goed is is ze ingeplanned op de repatrieringsvlucht van 30 oktober.

  • TheoB zegt op

   “In november gaan er nog 2 vluchten en daarna is het afgelopen. Alle kosten voor quarantaine zijn dan voor jezelf.”
   Waar staat dat?

   • Klus zegt op

    Ik heb dat gelezen in een bericht van de ambassade, ik dacht op facebook. Ik kan het niet meer terugvinden. Ik weet nu dus ook niet meer zeker of het waar is. Het speelt overigens al wel een aantal weken dat ze de repatrieringsvluchten willen stoppen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website