Lezersvraag: Mijn Thaise vriendin wil niet met mij trouwen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
2 april 2021

Beste lezers,

Nu is het eens anders. Ik wil graag trouwen met mijn Thaise vriendin maar zij wil niet, moet ik mij zorgen maken?

Ik woon sinds 2013 in de buurt van Pattaya. In 2015 leerde ik mijn vriendin kennen. Zij is midden 46 en ik ben een paar jaar ouder. Ik heb een luxe condo en een vakantiehuis elders in Thailand. Mijn vriendin heeft een goede baan bij de overheid.

Nu we ongeveer 6 jaar samenzijn vond ik het tijd om te trouwen, ik heb haar een paar maanden geleden een aanzoek gedaan. Ze reageerde blij verrast maar wil maar niet concreet een datum prikken. Als ik er met haar over praat dat geeft ze ontwijkende antwoorden

Ik heb er met twee vrienden over gesproken en die zeggen dat er wat aan de hand is als een Thaise niet wil trouwen. Ik dacht eerst van niet, maar ik begin nu ook te twijfelen. Wij hebben geen relatieproblemen of zo.

Mijn vraag is zijn er andere lezers die een dergelijke situatie kennen of hebben meegemaakt en hoe hebben zij gehandeld? Moet ik mij echt zorgen maken of valt het wel mee?

Groet,

Olivier

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 8 votes.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise vriendin wil niet met mij trouwen”

 1. Dirk zegt op

  Misschien wil ze wel maar kan niet omdat ze wettelijk nog getrouwd is en dat staat geregistreerd.

 2. Rob V. zegt op

  Niet iedereen is van het trouwen, dat dit mogelijk vaker de man dan de vrouw is moet je niet doortrekken op het individu. Veel meer doen dan jouw gevoelens aan haar vertellen over waarom je wil trouwen en haar vervolgens de vragen over haar gevoelens en ideeën over trouwen te praten kun je niet doen. We kunnen wel gaan speculeren over waarom iemand de boot (nog even?) af houdt maar dan heeft naar mijn idee geen zin. Kan van alles zijn: niet haar ding, zonde van het geld,teveel gedoe, geeft ene slecht of benauwend gevoel etc.

  Kortom vraag gewoon hoe ze zich voelt en of ze zich ergens zorgen om maakt. Zie daar dan samen uit te komen.

  En voordat iemand met het idee komt “misschien is ze stiekem al gehuwd”, dan kun je altijd nog een blik in het paspoort of ID kaart werpen. Vreemd genoeg kun je van een man niet maar van vrouwen wel de huwelijksstaat zien:
  Mr นาย (Naay): Meneer, de heer
  Mrs นาง (Naang): Mevrouw, de vrouw (gehuwd)
  Miss นางสาว (Naang-Saaw): Mejuffrouw, jonge dame (ongehuwd)

  • Paul Westenborg zegt op

   Rob,
   In Thailand is het mogelijk als vrouw om je meisjes familie naam aan te houden als je trouwt. In je paspoort en op je ID staat dan นางสาว (Naang Saaw). Deze regel is al vele jaren geleden ingevoerd. Met andere woorden: als een vrouw hiervoor kiest kun je niet aan een paspoort of ID kaart zien of een vrouw getrouwd is.

   • RonnyLatYa zegt op

    Mijn vrouw heeft in 2004 ook haar eigen naam behouden toen we trouwden
    Ik heb net eens op haar ID gekeken
    Haar naam staat op haar Thaise ID zowel in het Thai als het Engels.

    Voor haar naam in Thai staat er นาง (mevr)
    Voor haar naam in het Engels staat Mrs.

    Ik zie nu pas dat alle info er in zowel Thai als Engels op staat .
    Was me voordien eigenlijk nooit opgevallen.
    Laatst dat ze haar ID vernieuw was in 2019.

   • rob H zegt op

    Hallo Paul dat klopt inderdaad. Mijn vrouw en ik hebben ons huwelijk ( buiten Thailand gesloten) officieel geregistreerd bij de amphur in Thailand. Toen zij bij vernieuwing ID/ rijbewijs mejuffrouw wou wijzigen in mevrouw kon dat niet. Hadden we blijkbaar bij trouwen/registratie moeten wijzigingen. Ondanks het feit dat zij al bijna 10 jaar mijn mrs. is, is zij op haar ID nog steeds een miss

 3. Rob zegt op

  Als je een goede relatie hebt, zou ik geen druk op de ketel zetten. Zou je gelukkiger zijn als ze wel wil trouwen? Verandert dat iets aan jullie relatie?
  Er kunnen zoveel uiteenlopende redenen zijn waarom ze niet willen huwen. Ik zou er niet over zitten speculeren en als ze het niet wil toelichten, zou ik het gewoon laten rusten.

 4. Conimex zegt op

  Ik zou me er niet al te veel zorgen om maken en haar zeker niet onder druk zetten, wanneer zij de relatie zo goed acht, waarom zou je dan moeten trouwen ? Vaak is het de vrouw of de familie van de vrouw, die het nodig acht dat er getrouwd dient te worden, wanneer jullie zo gelukkig zijn met elkaar, dan mooi zo laten.

 5. Jos zegt op

  Ik ben het 100% eens met Rob V. en Dirk.

  Wat voor goede baan bij de overheid heeft ze?
  Zou het daar vanaf kunnen komen?

 6. Herman zegt op

  Wellicht is ze als man geboren? Ik zou eens in haar paspoort kijken welk geslacht er staat.

 7. John Chiang Rai zegt op

  Het mag een beetje aan mij liggen,maar als je 6 jaar met deze vrouw samen bent,zou je eigenlijk niet ons, maar haar moeten vragen waarom ze niet trouwen wil.
  Op de vraag waarom,zou ik willen weten waarom zij iedere keer zoals je schrijft, ontwijkende antwoorden geeft.
  Je zou haar als ze ontwijken blijft,gewoon kunnen confronteren met een vraag,dat je het gevoel hebt dat ze reeds getrouwd is.
  Zonder een vooroordeel te hebben,moet je er wel mee rekenen dat ze niet de eningste is die reeds gehuwd is,om zich onafhankelijk van dit reeds bestaande huwelijk,toch nog een mooi leventje van een ander financieren laat.
  Er zijn mannen die onwetend,de vriendin met geld geschenken verwennen,terwijl daar ook de wettig getrouwde echtgenoot nog profijt van heeft.

 8. peter zegt op

  Ze heeft in ieder geval een mening hierover en ALLEEN ZIJ kan dat kenbaar maken of niet.
  Hetzelfde zoals jij besloot haar te vragen en de deksel op je neus kreeg.
  Lastig voor jou om hier mee om te gaan, je bent, lijkt mij , gekrenkt.
  Het is aan haar om de reden(en) te openbaren, maar wil ze dat? Neem aan dat je het gevraagd hebt.
  Je vrienden denken dat er iets is en ja natuurlijk menigeen zou dit denken. Alleen wat?
  Ik ben 2 x getrouwd geweest, waarbij de vrouw in dat proces later er anders over dacht en met mij vele andere mannen. Het was niet mijn idee, maar vanuit de vrouw. Trouwen? een overschat idee.

  Je zou het trouwen kunnen laten en doorgaan zoals het met jullie gaat.
  In principe is het trouwen niets meer dan een papiertje, contract. Denk ik, en stelt weinig voor.
  Totdat je weer gaat scheiden, want dan hang je aan dat contract.
  Het trouwen mag dan soms idyllisch worden beschouwd (moment opname), maar kan veranderen in hel.
  Mee gemaakt, gezien, gehoord.

  Opties: je hebt het kenbaar gemaakt, je wacht en gaat verder met haar. Hoop dat je dan het voorval
  “vergeet” en hier vanuit “normaal” weer door gaat.
  je verlaat haar.
  Beide zij afhankelijk van hoe jij je persoonlijk voelt hierover en jij bent de enige, die daar weer over beslist. Verloochen jezelf niet en hou vast aan je beslissing, welke je ook neemt.
  Iets anders is niet denkbaar. Kwestie van mind setting.

  • Thai Thai zegt op

   Om het te vergeten zou denk ik een beetje lastig gaan. Een relatie is gebouwd op vertouwen en openheid. Als zijn vriendin geen reden geeft waarom ze niet wil trouwen dan krijgt het vertrouwen een flinke deuk, een deuk die naar mijn inziens niet meer uitgedeukt kan worden.

   Als ze niet gebonden wilt zijn of haar werk er mee heeft te maken kan ze dit in alle openheid aangeven lijkt mij.

 9. martin zegt op

  Misschien mag ze als hoge ambtenaar van de thaise staat niet trouwen met een buitenlander

 10. Thai Thai zegt op

  Misschien heeft zij een minderjarig kind uit een vorige relatie wat nog niet bekend is bij u. Op mijn trouwpapieren staat dat mijn vrouw een dochter heeft uit een vorige relatie (buddha huwelijk) met de naam van deze man. (Ik was ervan op de hoogte, toch vroegen ze het na bij de amphur).

  • Carlos zegt op

   1. zie al het bovenstaande.
   2. ze houdt echt zoveel van je dat ze niet wil dat familieleden tot in de 9e graad, enof ex mannen haar afpersen om jou leeg te plukken.
   3. haar zgn ex-man staat klaar met chantage zodra ze getrouwd is.

   Zelf al ca 20 jaar met dezelfde, ze wilde jaren geleden dus ook niet trouwen, en is Naang,
   Laat maar gaan denk ik. Toen ze lucht van de levens verzekering op mijn leven kreeg, voor haar, heb ik die afgekocht omdat ik niet het risico wil lopen dat een „broer“ of ex mij ombrengt zodat ze haar de uitkering afhandig kunnen maken.

  • John Chiang Rai zegt op

   Als zij na 6 jaar nog steeds een kind verzwijgt uit een vorige relatie,dan zou ik erg graag willen weten wat ze nog meer verzwijgt.
   Is eerlijkheid en openheid na 6 jaar relatie niet de basis waarom je überhaupt zolang bij elkaar bent,en haar ten huwelijk vraagt.
   Geen normaal denkend mens kan toch verwachten dat zij met 46 jaar geen verleden gehad heeft?
   Daarom kun je over een kind,vroegere relatie, of een vermeende hoge positie die haar dit huwelijk onmogelijk maakt,wat ik niet geloof,toch gewoon praten?
   Ik heb het gevoel, dat ze gewoon haar nu nog bestaande huwelijk verzweigt,om hier zelf en misschien ook nog haar echtgenoot, een mooi leven van op na te houden.

 11. Jacques zegt op

  U schrijft dat u al zes jaar een relatie heeft en u schrijft over samen zijn. Dit is iets anders dan samenleven onder een dak . Mogelijk heeft u een lat relatie welke door een zelfstandige vrouw wel als prettig wordt ervaren. U heeft daar moeite mee en zult toch echt zelf te raden moeten gaan of uw relatie wel stand kan houden en of er bij uw partner zwaarwegende redenen zijn om een huwelijk niet te willen aangaan. Liefde dient van twee kanten te komen en het is wel zo fijn als dit in acties en woorden en daden tot uiting komt. Iets uit uw bewoordingen of juist uit hetgeen u niet verwoordt geeft mij bedenkingen en roept vragen op. Als buitenstaander is advies dan moeilijk te geven. Wel weet ik dat er door velen wordt gedacht wat niet weet wat niet deert en wil men vaak niet praten over bepaalde zaken. Mogelijk speelt dit bij uw partner. Schaamte is dan vaak aan de orde. Als u haar niet kan overtuigen van de meerwaarde van een getrouwde relatie zal zij haar mening niet gaan veranderen. Uiteindelijk ligt bij uzelf de beslissing om dit te accepteren en zo laten of te stoppen. Bezint eer ge begint als u wel genoegen kunt nemen met de afwijzing en geen uitsluitsel of antwoord door eventueel op dit gebied getelde vragen aan uw partner. Soms moet je genoegen nemen met minder.

 12. Ralph van Rijk zegt op

  Niemand kan jou advies geven om de simpele reden dat niemand anders dan jij weet hoe het karakter van jou en je meisje in elkaar zit en de beweegredenen zijn om niet met elkaar te trouwen .
  Een positieve of negatieve opmerking geeft ook geen oplossing op jouw onzekerheid.
  Er zijn dingen in het leven die je zelf moet kunnen beslissen en de consequenties ervan nemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website