Lezersvraag: Mijn hulpbehoevende Thaise vrouw afhalen op Schiphol

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 april 2021

Beste lezers,

Mijn vrouw vliegt normaal gezien eind mei 2021 met KLM vanuit Bangkok naar Amsterdam. Wij wonen in België wat met zich meebrengt dat ik mijn vrouw moet gaan afhalen op Schiphol met eigen wagen. Dit hebben wij in het verleden bijna altijd zo gedaan. Nu met de corona/covid maatregelen weet ik echter niet waaraan of waaraf?

Er is sprake van (niet) essentiële reizen, quarantaine bij aankomst in Nederland, er is het Passenger Locator Form, de coronatesten en noem maar op. Mijn vrouw is door een hersentrombose hulpbehoevend, kan noch lezen of schrijven, is verward en vooral bang en bijgevolg NIET in staat om zelfstandig verder te reizen naar België. Ik kan mijn vrouw moeilijk op de luchthaven laten totdat de pandemie over is of de maatregelingen van de overheid gunstiger zijn. Ik heb hier in België al rondgeschreven en zelfs de Nederlandse Rijksoverheid gecontacteerd, dit alles ZONDER succes tot nu toe.

Mijn vraag aan jullie lezers, hoe kan ik op de juiste manier mijn vrouw gaan afhalen op Schiphol vanuit België met de eigen wagen (mijn zoon rijdt ook mee), welke papieren e.d. moet ik bijhebben en kunnen voorleggen om dit alles tot een goed eind te brengen?

Groet,

Frank

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Mijn hulpbehoevende Thaise vrouw afhalen op Schiphol”

 1. Leo Eggebeen zegt op

  Beste Frank,
  Heb mijn vrouw ook kortgeleden afgehaald op
  Schiphol.geparkeerd op kortparkeren (P1) en dan gelopen richting aankomst. Werd toen aangehouden, maar na een korte uitleg, dat mijn vrouw hulpbehoevend was, werd ik zonder meer doorgelaten.
  Wel, als je dat kunt krijgen een brief van je arts dat je vrouw hulpbehoevend is in verband met onnodig reizen ed.
  Gr. Leo

  • Frank H. zegt op

   Beste Leo, van Schiphol zelf heb ik ondertussen antwoord gekregen dat ik mijn uitleg moet doen aan de politie die daar de bewaking doet. Die gaan mij zowiezo doorlaten zeggen ze. Het gaat mij er echter om dat ik vertrek in België en Nederland binnen reis wat volgens de laatste regels meebrengt dat ik in quarantaine moet voor 5 dagen in het kader van (niet) essentiële reizen) of heb ik dit verkeerd voor? Ik zal zeker en vast een Passenger Locator Form moeten bijhebben, voor de rest heb ik er het raden naar.

 2. Wim+Dingemanse zegt op

  Beste Frank.

  Ik weet dat het eigenlijk geen antwoord op je vraag is maar is het geen optie om je vrouw van Schiphol naar Zaventem te laten vliegen, dan heb je bij thuiskomst alleen met de regels in België te maken en niet met de Nederlandse regels? Ik woon in Zeeuws-Vlaanderen en vlieg altijd vanaf Brussel via Schiphol met KLM naar Bangkok en terug. Ik weet alleen niet hoe het op dit moment zit met vluchten van Schiphol naar Brussel, tijden, want door Corona is het een jaar geleden – april 2020 – dat ik deze deze reis heb gemaakt. Het moet toch via KLM te regelen zijn dat er op Schiphol assistentie voor je vrouw is?
  Heel veel succes!!

  P.S. ik heb toen via Google gekeken op “Corona regels België” en kon daar alle info vinden over wat wel en niet kon.

  • Frank H. zegt op

   Bedankt voor je reactie Wim maar een vlucht van Amsterdam naar Brussel is geen optie voor mijn vrouw. Indien ik zelf ook op reis ga is voor mij met KLM Brussel-Amsterdam-Bangkok ook heel gemakkelijk, heb dit trouwens al meerder malen gedaan. Het was zelfs zo dat deze optie de laatste keer zelfs iets goedkoper was dan AMS-BKK en terug, de andere malen moest ik per persoon iets van een 30tal euro bijbetalen, daar moet je het echt niet voor laten.

 3. Nonkelwin zegt op

  Beste Frank.
  In de huidige covid situatie zie ik geen enkel probleem om vanuit Belgie, samen met je zoon, vanuit Belgie naar Schiphol te rijden en daar je vrouw op te pikken.
  Er geldt momenteel geen reisverbod, zeker niet voor noodzakelijke verplaatsingen. Zorg ervoor dat je de vluchtgegevens hebt afgeprint, dat is meteen het bewijs van de noodzaak van jullie verplaatsing.
  De covid toestand zou tegen eind mei al erg moeten wijzigen om een verbod aan essentiele reizen te verbieden.
  Uiteraard moeten de geldende inkomstvoorwaarden in Nederland wel worden opgevolgd door je vrouw bij aankomst.
  Maak je dus maar niet te veel zorgen.

  • Frank H. zegt op

   Beste Nonkelwin, dit is nu eens goed nieuws.
   De vluchtgegevens heb ik reeds in mijn bezit en mijn vrouw laat zich in Bangkok behelpen bij het opvragen van de documenten Fit-To-Fly en PLF en de benodigde corona/covid test.
   I keep my fingers crossed en hou je raad om niet te veel zorgen te maken voor ogen. Bedankt. 🙂

 4. Albert Jacobs zegt op

  Tot nu toe is het nog altijd zo geweest, tijdens de covid pandemie, dat Belgen wel naar Nederland kunnen komen, maar de Nederlanders niet naar België.
  Schiphol is geen enkel probleem gezien de medische achtergrond.
  Dus als er een probleem op zou kunnen treden is dat in België.

  Appie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website