Lezersvraag: Met mijn Thaise vrouw van Belgie naar Spanje emigreren

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 februari 2021

Beste lezers,

Mijn Thaise vrouw en ik wonen al 5 jaar in België, we zijn getrouwd vorig jaar 2020 in België. We zouden graag in Spanje gaan wonen. Mijn vrouw heeft een ID kaart. Hebben we meer documenten nodig voor mijn Thaise vrouw, dan ik als Belg, om te immigreren naar Spanje?

Groet,

Johan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Met mijn Thaise vrouw van Belgie naar Spanje emigreren”

 1. Rob V. zegt op

  Een burger met EU nationaliteit plus familieleden hebben het recht zich overal binnen de EU vrij te verplaatsen, vestigen en werken. Dus ja, jij en je vrouw kunnen naar Spanje migreren. Ik weet niet of je met een “ID kaart” de verblijfskaart bedoelt (je vrouw is dus een Thaise met legale migratie status in België) of dat ze reeds ook een de Belgische nationaliteit heeft bekomen en dus een Belgisch identiteitskaart of paspoort heeft. Maakt niet zo heel veel uit.

  Reken er wel op dat Spanje in het geval van familieleden van buiten de EU (jouw vrouw dus als ze alleen Thaise is), veelal eist dat het huwelijk in het land van de EU partner (hier dus België) ingeschreven staat. Formeel volstaat elke legaal huwelijk (mits geen schijnhuwelijk) ook als dat huwelijk slechts buiten de EU formeel geregistreerd is. Er vanuit gaande dat het huwelijk in België gesloten is zal je gelukkig niet tegen Spaanse ambtenaren aanlopen die hun eigen interpretatie over deze huwelijkseisen.

  De EU heeft een website, een portaal, voor hen die meer willen weten over van buiten of binnen de EU migreren: https://ec.europa.eu/immigration/

  Of zoek anders naar de Spaanse evenknie van DVZ en wat die website zegt over migratie van een EU partner met (niet EU) familielid naar Spanje. Ik weet niet hoe die heet.

 2. Prawo zegt op

  Formeel heeft u zelf niet meer nodig dan uw Belgische paspoort of ID kaart. Als u langer dan drie maanden wilt blijven heeft u ook bewijs nodig van voldoende middelen van bestaan. Informatie staat o.a. hier: https://www.justlanded.com/nederlands/Spanje/Spanje-Gids/Visum-Vergunning/Verblijf-en-NIE
  Andere nuttige links vindt u in het blok Spanje op mijn startpagina http://belgieroute.eu

  U mag uiteraard uw vrouw meenemen. Zij heeft een geldig paspoort nodig plus jullie huwelijksakte en verstandig (maar niet verplicht) is het om bij inschrijving ook de geboorteakte te hebben.

  Mocht uw vrouw in België alleen de F kaart hebben (waar ik gemakshalve even van uit ga), zoek dan uit of zij voor vertrek al recht heeft op de F+ kaart. Zo ja, laat haar die dan aanvragen. Dat vergemakkelijkt op termijn terugkeer naar België. Al blijft dat laatste ook zonder F+ kaart na een verblijf in Spanje zeker mogelijk.

 3. stanley zegt op

  Aller eerst bij de spaanse ambasade een NIE nummer aan vragen.formulier is te downlaoden op internet


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website