Beste lezers,

Ik ben woonachtig in Nederland en op dit moment in Thailand. Op 29-6-2021 vlieg ik met de Emirates van Bangkok via Dubai naar Brussel. Is er op dit moment meer bekend, heb ik een PCR-test nodig?

Na aankomst in Brussel ga ik per taxi naar Nederland.

Heb ik nog iets nodig voor aankomst in Belgie of Nederland?

Groet,

Pierre

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Lezersvraag: Met Emirates van Bangkok via Dubai naar Brussel”

 1. Cornelis zegt op

  Thailand staat sinds 9 juni op de Belgische rode lijst. Wanneer je niet vanuit België doorvliegt – dus niet in transit blijft – heb je een negatieve Covid testuitslag nodig,

  Ik haal het volgende van https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/

  Personen die geen hoofdverblijfplaats in België hebben dienen vanaf de leeftijd van 6 jaar over een negatief testresultaat te beschikken, wanneer ze aankomen vanuit een rode zone, op basis van een test die ten vroegste 72 uren voor vertrek naar Belgisch grondgebied werd afgenomen.

  Uitzonderingen:

  Reizigers die niet via een vervoerder (de openbare of private luchtvervoerder; de openbare of private zeevervoerder; de binnenvaartvervoerder; de openbare of private trein- of busvervoerder voor het vervoer vanuit een land dat zich buiten de Europese Unie en de Schengenzone bevindt) naar België komen, en maximum voor 48u in het buitenland waren, of maximum 48 uur in België zullen blijven, moeten geen negatieve test kunnen voorleggen.
  Reizigers die louter transiteren via luchtverkeer en die zich uitsluitend in de transitzone begeven, dienen eveneens niet over een negatief testresultaat te beschikken. Deze personen dienen te beschikken over een bevestigd ticket van hun connectievlucht. Indien een negatief testresultaat nodig is om door te reizen naar de eindbestemming, dient de persoon dit in zijn/haar bezit te hebben voor de aankomst in België. Men kan zich in België niet in orde stellen vermits aan de inreisvoorwaarden niet voldaan is.
  De leerlingen, studenten en stagiairs die minstens één keer per week naar België reizen in het kader van hun grensoverschrijdende studies of stage.

 2. Dolf. zegt op

  Voor Brussel heb je sowieso een negatieve Coronatest nodig (max. 72 u voor aankomst) + Plf-formulier in te vullen.
  Mvg Dolf.

  • Cornelis zegt op

   Nee, dat formulier heeft hij, omdat hij doorreist, niet nodig

  • fred zegt op

   Moet zijn 72 uren voor vertrek.

 3. Wim zegt op

  Beste Pierre,
  Hier zal de info die je zoekt vast wel bij staan.
  https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies tevens zal er hier ook wel voldoende te vinden zijn.
  Succes Pierre en een goede reis.

  • Cornelis zegt op

   Hij arriveert in België vanuit Thailand en de regels van toepassing vind je op de Belgische website waar ik hierboven naar verwijs.

 4. Bo Meekers zegt op

  Pierre ,,,
  mijn vrouw is op 13 mei hier in Zaventem toe gekomen met Etihad(Emiraten) Suvarnabhumi-Abu Dhabi-Zaventem en alles is zeer goed verlopen.
  Zij had een verplichte PCR test nodig en kreeg daar ook een Fit To Fly attest bij mee.
  Zonder dat Fit To Fly attest kom je niet door de douane en zeker niet op het vliegtuig !!!!
  De PCR test was 72 uur geldig !!!!
  Bij aankomst op Zaventem is er dan geen enkel probleem geweest ,,,, bij thuis komst hier in Sint-Truiden is zij 7 dagen bij mij thuis in quarantaine moeten blijven en heeft nog 2 PCR moeten laten doen bij de huisdokter ,,, die waren beiden Negatief en vanaf toen mocht zij de woonst verlaten .
  Hoe het in Nederland zit weet ik niet .
  succes en grtj. Bo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website