Lezersvraag: Met een huurauto naar Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 september 2019

Beste lezers,

Ik kom over 2 maanden aan op Bangkok airport en wil daar een auto huren om naar mijn hotel in Bangkok centrum te rijden, nabij het Nana-district. Nu zegt een kennis van mij dat ik dat beter niet kan doen omdat Bangkok een gekkenhuis is qua verkeer. Hij zegt dat je overal in Thailand prima kan rijden behalve in Bangkok. Gevaarlijk, te druk, etc.

Nu begin ik een beetje te twijfelen. Zijn er hier lezers die ervaring hebben met rijden in Bangkok? Is dat te doen. Ik ben een ervaren chauffeur en rijd in Nederland 40.000 km per jaar.

Groet,

John

 

37 reacties op “Lezersvraag: Met een huurauto naar Bangkok?”

 1. Bert zegt op

  Persoonlijk vind ik BKK wel meevallen om te rijden.
  Verkeer is druk en je moet goed opletten want de scooters rijden/vliegen je links en rechts voorbij, ook als je je richting aanzet naar links.
  Het moeilijkste vond ik in het begin dat je niet weet waar je moet voorsorteren als je op een kruising komt waar je 4 of 5 kanten op kunt. En natuurlijk links rijden is anders dan rechts als je het niet gewend bent.
  Ik persoonlijk zou na zo’n lange vlucht geen auto huren en meteen naar het hotel rijden.
  Ik zou een taxi nemen en dan de volgende dag als je wat uitgerust bent evt een auto huren en gewoon rustig aan proberen. Iedereen die in TH autorijdt is tenslotte een keer begonnen met autorijden.

 2. Cornelis zegt op

  Als je met die auto geen andere plannen hebt dan de afstand vliegveld – hotel te overbruggen en je geen eerdere Thailand ervaring hebt (zo klinkt het toch), lijkt het me niet aan te raden. Nog afgezien van het feit dat je na een lange vlucht je je niet op het toppunt van fitheid en alertheid zult bevinden – en dat heb je in het verkeer rondom en in Bangkok wèl nodig……….

 3. harry zegt op

  Beste John
  Ik denk dat je bar weinig hebt aan je ervaring als chauffeur in Nederland .Ik ken heel wat Thai die niet eens in Bangkok durven te rijden.Waarom geen taxi nemen vanaf het vliegveld?Voor de prijs hoef je het niet te laten en is heel wat relaxter.Ben het verder volledig eens met je kennis.

 4. niels zegt op

  Ik rij regelmatig in Bangkok, Als je voor het eerst in Asia gaat rijden zou ik dat zeker niet doen in Bangkok. Het verkeer is niet te vergelijken met Europa. Scooters links en rechts van je, elk gaatje word gebruikt om een auto tussen te plaatsen. Als we naar Bangkok gaan dan parkeren we de auto en nemen ander vervoer om ons te verplaatsen, ik weiger om meer te rijden in Bangkok als strikt noodzakelijk.
  Dan hebben we het nog niet eens gehad over het navigeren. Bangkok bestaat uit veel heel veel vreemde zijweggetjes. Afslagen die geen afslagen zijn, waar je van rechts naar links naar rechts moet of andersom.

  Lekker laten vervoeren veel beter voor je eigen gezondheid.

 5. Dree zegt op

  Je kan met de taxi tussen de 5 en 10 euro van de luchthaven naar het centrum, als je nog nooit links heb gereden zou ik het niet aanraden om hier in het gekkenverkeer te rijden want regels kennen ze niet, je moet wel in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs.

  • Dieter zegt op

   Een internationaal rijbewijs hoeft niet. Een origineel Thais rijbewijs is ook goed.

   • RonnyLatYa zegt op

    Lijkt me voor da hand te liggen denk ik dat je met een Thais rijbewijs een auto kan huren in Thailand.

    Maar gezien zijn vraag, denk ik niet dat hij een “origineel Thais rijbewijs” zal hebben………….

 6. janderk zegt op

  beste john,
  Ik woon in Thailand al 13 jaar. Ik heb ook veel ervaring in het rijden in Nederland gehad.
  Dat is niet te vergelijken met Thailand.
  Allereerst het links rijden. Dat kan je wel leren maar dat heeft tijd nodig. Je kan wel ervaring hebben opgedaan in Europa( o.a. UK is waar ze links rijden) Maar daar is het georganiseerd. Hier is niets georganiseerd. Ik rij vanuit mijn woonplaats(in het midden van Thailand) naar Bangkok (rechtstreeks naar mijn hotel aan de rand van Bangkok. Daarna doe ik alles per taxi, bus of metro/BTS. Mijn auto gebruik alleen aan de buitenzijde van Bangkok.
  Nu wil je met je huurauto vanuit het vliegveld naar het centrum van Bangkok.
  1. Het vliegveld is voor het verkeer al een gekkenhuis.
  2. De buurt NANA. is zogezegd crowded. Op elk moment van de dag.

  Als je slim bent neem je een taxi vanaf het vliegveld. Rust een paar dagen uit en geniet van het (nacht)leven in en om NANA.
  Als je dan nog zin hebt ga een auto huren, maar gebruik die niet om je in Bangkok te verplaatsen maar uitsluitend om naar bestemmingen buiten Bangkok te gaan.

  Ik denk dat je dit advies van alle Nederlanders krijgt die hier in Thailand hun hoofdverblijf hebben.
  Ik hoor van weinig Nederlanders (ook die hier werken) dat ze zich in Bangkok met hun eigen vervoer verplaatsen.
  groet en veel plezier.
  Janderk

 7. Hans zegt op

  Gewoon NIET doen als je Bangkok niet kent
  Taxis zijn goedkoop.

 8. Jos zegt op

  Ik rij een 50.000 Km/jaar in en uit Bangkok.
  Heb dus wel wat ervaring in het verkeer hier en is zeker te doen.
  wat ik me wel afvraag is waarom je in godsnaam een auto wilt huren om naar Bangkok te rijden. Een taxi is veel goedkoper. In Bangkok centrum is de BTS een heel stipte en snelle manier om je te verplaatsen.

 9. Hans Woltman zegt op

  Als je voor 500 baht met een taxi van de luchthaven naar het nana district kan, waarom zou je dan je vakantie in Thailand beginnen achter het stuur van een auto in de file waar de beste gps ter wereld je niet omheen kan leiden?

  • willem zegt op

   Voor 300 Baht gaat het ook.

   • rori zegt op

    Met de raillink naar Phaya Thai a 45 bath.
    Reistijd 30 minuten met mooi overzicht over de route omdat de lijn gemiddeld een 10 meter boven straat niveau ligt.
    https://www.bangkokairportonline.com/bangkok-airport-rail-link/

    Vanuit Phaya thai station is het gewoon overstappen op de BTS (skytrain) en een paar stations verder heb je al een mooi idee van de chaos welke je ontlopen bent (zie onderliggende wegen) en hebt meteen een aantal leuke ideeen op gedaan om te gaan shoppen in het centrum. te denken ook dan eens de skywalk tussen Siam en Ploenchit te nemen om zo Bangkok en zijn malls te verkennen. Ik meen 120 bath voor een dagkaart. En voor het gedeelte Phaya thai naar Nana een 60 bath. Maar in het laatste kan ik mij vergissen.

    https://www.transitbangkok.com/bts.html
    https://www.transitbangkok.com/images/BTS_MRT_Chao_Phraya_Express_Khlong.png

 10. Dick41 zegt op

  John,
  niet doen. Neem taxi of airportlink(trein) voor EUR 1,50 en binnen 30 minuten ben je bij een BTS(soort bovengrondse metro) station en van daaruit nog 15 minuten rechtstreeks naar Nana voor minder dan 1 Euro.
  Met de auto, behalve na middernacht ben je er ca.2-3 uur mee bezig vol in de stress. Ook de taxi kost veel tijd afhankelijk van het tijdstip van aankomst, maar is wel goedkoop( niet met ronselaar meegaan maar bij loket bonnetje halen bij uitgang. Als de meter niet aangezet wordt gewoon weer uitstappen en andere nemen en met je telefoon foto nemen van nummerbord. Zijn ze snel hun vergunning kwijt.
  In Bangkok kun je overal komen met BTS of metro en vandaar uit eventueel een kort ritje met taxi naar je eindbestemming. Ook is Uber ingeburgerd maar heet in Thailand Grab. Vaste prijs vooraf bekend, op airport kun je de app al downloaden.
  Bangkok is erger dan welke stad in Europa dan ook, incl. Istanbul of Parijs en daarbij komt dat ze aan de verkeerde kant rijden(voor onze begrippen). Naast de scooters is er dan nog een feit dat de meeste Thai lak hebben aan alle regels en/of niet kunnen rijden.
  Buiten BKK is rijden een kleiner probleem maar je moet altijd op je hoede zijn voor ander verkeer, overstekende honden, koeien, en andere levende have en politie die wil bijverdienen.
  Zelf rijd ik wel overal, ook in BKK als het nodig is, maar draaide rondjes om de Parijzenaars in mijn jongere jaren (en nog) en heb een paar miljoen km ervaring. Geniet en rijdt met mate.
  Veel plezier in Thailand.

 11. Bertje zegt op

  Een ander alternatief is om met de airportlink vanaf het vliegveld naar Phayathai te gaan, overstappen en vandaar uit de skytrain (Sukhumvit line) naar Station Nana te gaan.
  En vandaar weer eventueel een taxi naar je hotel.

  Snel en goedkoop.

 12. Jos M zegt op

  Als beroeps chauffeur raad ik iedereen af om in Bangkok te gaan rijden zonder eerst ervaring opgedaan te hebben op het platteland van Thailand.
  Zelf reis ik regelmatig naar Khonkaen, daar rij ik zelf maar echt nooit binnen Bangkok.

  • rori zegt op

   Ik ben het met je eens wat betreft de eerste rijervaring. Maar als je het eens onder de knie hebt is Bangkok ook niet echt een probleem.
   Ik rij door heel Thailand en heb in 14 jaar nog geen enkel ongeval gehad.
   Rij regelmatig. Uttaradit, Bangkok, Jomtien, Hua Hin, Nakhon Si Thammarat, Buriram, Ubon Ratchatani, Chiang Mai.

   Daarbij probeer ik als we bijvoorbeeld van Uttaradit naar Jomtien of Hua Hin gaan dit meestal ‘s-avonds en ‘s-nacht doen.
   Dan is het rond Bangkok zo lekker rustig.

   Omdat mijn beide zwagers In Bangkok wonen zitten we ook regelmatig toch met de auto in Bangkok, Gelukkig zijn voor mij veel locaties vanaf de expressway en de oostelijke ring te bereiken. Maar om met de auto van Asok naar National Stadium of Phaya Thai cq Victory Monument te rijden door de BTS te volgen raad ik echt iedereen af.

 13. L.Burger zegt op

  In Nederland rijden we op recht, daar tellen de lijntjes als uitgangspunt.
  In Thailand kun je je niet beroepen op recht en verdrijvingsvakken.

 14. Rudi zegt op

  Nooit met een huurauto of eigen auto rijden in heel Thailand zonder de beste omnium verzekering die je kunt krijgen.In geval van ongeval kun je in het gevang belanden.En zonder borg van verzekeringen blijf je er in.Wees gewaarschuwd.Neem de bts van de luchthaven naar Bangkok centrum.Of de taxi.Veel sukses.

  • rori zegt op

   Raillink naar Phaya Thai en dan de BTS
   Kosten totaal 100 bath pp.
   En je ziet ook nog eens wat meer

 15. Eddy B zegt op

  Beste John

  Wij zij net terug van Thailand waar we dit jaar een rondreis hebben gemaakt van ongeveer 4200 Km met een huurwagen. Ik ben eveneens een ervaren bestuurder met 80.000 Km/jaar.
  Thailand is echter België of Nederland niet. Men lapt er echt alle verkeersregels aan hun laars. Men rijd er links maar men zou dit beter omvormen naar rechts omdat iedereen rechts rijd en links word ingehaald. Echt 50 ogen heb je nodig en dan nog ….Wat je bij ons onmogelijk acht is daar dagelijkse kost. Op het einde van het verlof verbleven wij nog 3 dagen in Bangkok ( met de wagen ).
  Dit doe ik nooit meer ! Wij hebben gewoon een halve dag letterlijk stilgestaan om in te checken bij het hotel ( eveneens Nana area ). Ik raad het je gewoon niet aan. Rijden is totaal onmogelijk en vergeet parkeergelegenheid die er niet is. De betaalparkings zijn verschrikkelijk duur. Voor de prijs van een betaalparking rij je een ganse dag met de taxi.
  Indien je het toch zou overwegen je plannen alsnog uit te voeren > SUCCES , maar je gaat nog aan me denken.

  Vriendelijke groetjes,

  Eddy ( België )

 16. Peter zegt op

  Heel simpel Bangkok is goed te doen als je over genoeg tijd en in de file staan geen probleem vind gewoon gaan.
  Maar mijn tip lekker met taxi of metro gaan veel sneller.

  • rori zegt op

   Je bedoelt Raillink en BTS Metro vanaf het vliegveld is onmogelijk.

 17. Wilbar zegt op

  Beste John,

  Als je alleen een auto wilt huren om naar je hotel dan is dat sterk af te raden. Ten eerste is een taxi veel goedkoper en het openbaar vervoer in Bangkok verder prima (taxi, Skytrain, MRT underground). Ten tweede is het verkeer in het centrum van Bangkok (Sukhumvit en omgeving NANA) veel intenser en chaotischer dan de drukste straten in de grote steden hier in NL.
  Dan kan je je verder afvragen: heeft het hotel (gratis) parkeerruimte? Parkeren is in BKK geen sinecure dus je auto verder in Bangkok gebruiken is een beetje zinloos. Kan je de verkeersborden lezen? Of heb je een goede Bangkok navigatie op je mobiel? Als je perse een auto nodig hebt dan kan je die ook later via je hotel huren. Bereid je voor op verkeerspolitie die je graag een financiële poot uitdraait omdat je (n)iets verkeerd deed met je auto en waarmee je vooral niet in discussie moet gaan.
  O ja, je bent vanaf het vliegveld met een taxi (kosten max 15 euro) sneller bij je hotel in Bangkok dan dat je op het vliegveld de huuradministratie hebt geregeld en in je auto zit.

  Veel plezier daar (en rij voorzichtig).
  Wil

 18. rori zegt op

  Als je voor de eerste keer in Thailand komt en geen ervaring hebt met de verkeersregels en omgangsregels ter plekke raad ik het af.
  Zeker als je het alleen wilt gebruiken om naar het Centrum te rijden. Mocht je verder in Bangkok willen touren is wel te doen als je en ervaren links rijder bent en hebt proef gereden buiten Bangkok.

  Je kunt voor 45 bath (1 euro 25) helemaal naar Phaya Thai (eindstation in centrum Bangkok) rijden met de raillink.
  Is de meest optimale manier in tijd en kosten.

  Vandaar is het heel eenvoudig om de BTS oftewel skytrain te nemen naar de meeste voor touristen belangrijkste plaatsen te gaan.

  Een dagkaart voor onbeperkt gebruik kost 120 bath. Zoek eens op het totale routeplan van de BTS en je wilt niet anders.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Rapid_Transit_Master_Plan_in_Bangkok_Metropolitan_Region

 19. Paulg zegt op

  Waarom boor dat ritje niet gewoon een taxi nemen?

  • rori zegt op

   Rail link en BTS zijn VEEL sneller

 20. Jos zegt op

  Je kan veel problemen ont lopen als je met een taxi naar je bestemmeng gaat

 21. Aad zegt op

  John vergeet niet een internationaal rijbewijs te halen bij de ANWB.

 22. robert vereecke zegt op

  Ik heb water en bloed gezweet en het heeft mij veel tijd gekost om te leren de juiste afslagen en routes te nemen in Bangkok. Je hoeft maar eenmal verkeerd af te slaan en het is een hele operatie soms van lange adem om terug op je passen te komen. Ik woon nu eenmaal in Hua Hin en moest bijna wekelijks in Bangkok zijn dus het was een absolute noodzaak voor mij. Ben je hier voor een korte tijd of kom je nu en dan in Bangkok dan neem je beter het openbaar vervoer of taxi’s die spotgoedkoop zijn. En denk nu niet dat alle taxichauffeurs in Bangkok je proberen op te lichten, ik heb vaak taxi’s genomen en de overgrote meerderheid van de chauffeurs hebben mij correct en eerlijk behandeld.

 23. Liam zegt op

  Gewoon doen! Wel druk maar go with the flow. Soms wel wat langer in de file, dus vooraf even naar de wc. Als ervaren chauffeur weinig anders dan in grote stad in NL. Eventueel zet de google mars op je telefoon aan als ruggesteuntje. Dus, lekker gaan..

 24. khunang karo zegt op

  Ach man…. Zelfs met GPS (noodzakelijk onmisbaar) mis je al gauw een afslag, omdat je de weg niet kent. En dan ga je de mist in. Dan wordt het razend ingewikkeld om de weg terug te vinden. Dat betekent ver omrijden, twee keer U-turn onderdoor of bovenlangs via brug links of rechts, dan mis je weer iets en ben je een half uur verder of nog langer, ver van huis. Je moet tijdig voorsorteren door soms vier rijen verkeer.
  Ik heb mij jaren in BKK voortbewogen op alle mogelijke manieren ( lopend, tuktuk, motortaxi, taxi, bus, boot, trein, skytrain, metro en eigen vervoer met motorfietsen en autos). Honderden avontuurlijke kilometers. 50x70km drukte tot ver daarbuiten.
  Voor ongeveer €10 met taxi, zeker als je met z’n tweeën bent.

 25. Arjen zegt op

  Rijden in BKK gaat best.

  Maar het idee is krankzinnig! Als je land op BKK, neem een taxi naar Nana. Ga vanaf daar overal heen met taxi.

  Ik rijdt veel in BKK omdat ik van ver kom, en een hond bij me heb. Dat maakt ander vervoer lastig, en bijna onmogelijk.

  En als gezegt rijden gaat prima, het is merendeels stilstaan.

  Arjen.

 26. Casper zegt op

  Man wat haal je je aan. Een taxi is goedkoper en je hoeft je koffer niet te sjouwen dat doet de taxi chauffeur.
  Voordat je de huur auto hebt opgehaald kun je met de taxi al in je hotel achter een heerlijke consumptie zitten en heb je onderweg heerlijk rond kunnen kijken.

  Buiten Bangkok rijden met mijn eigen Tom Tom heb ik goede ervaring.

  Casper

 27. Jan zegt op

  Ik kan het je niet aanraden, ten eerste rijden ze links, is zeker even wennen en Bangkok is zo druk dat je veel in de file staat, waarom in Bangkok rijden, elke seconde een taxi of meer en voor de grotere afstanden openbaar vervoer bv de skytrain of de mrt , buiten Bangkok valt het wel mee, heb er regelmatig met een scooter gereden.

  Suc6

  Neem geen onnodig risico als je bij een ongeluk betrokken raskt ben je als buitenlander meestal de klos.

 28. Mike zegt op

  Ik rij ook al 20 jaar met de auto in Thailand,maar Bangkok Downtown last ik ook liever links liggen.

 29. Theo zegt op

  Ongelofelijk dat er zoveel reacties komen!
  Ik heb redelijk veel gereden in BKK maar niet in de buurt van Nana.
  Ik vind het leuk, uitdagend en avontuurlijk. Echt in het centrum met de auto is waanzin, zoals iedereen zegt.
  Er is uitstekend openbaar vervoer en evt neem je een taxi. Wel een stuk langzamer en duurder dan BTS….
  In mijn hotel (buiten Bangkok) heb ik eens een dag beschikt over een auto met chauffeur voor minder dan de huurprijs van een auto…..
  Veel plezier!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website