Lezersvraag: De Mekong rivier bezoeken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
14 april 2018

Beste lezers,

Wij hebben al veel gezien in Thailand maar nu willen we graag een keer de Mekong rivier bezichting en bevaren. Gezien de lengte van deze rivier hebben we geen idee waar wij het beste naar toe kunnen gaan. Wie heeft er een tip?

Het liefst vliegen we naar een noordelijk plaats in Thailand waaruit we dan verder reizen naar de rivier. Graag ook een tip voor een hotel in de buurt van de rivier.

Wat moeten we absoluut zien of doen bij de mekong rivier? Wij zijn natuurliefhebbers.

Groetjes,

Ans en Harry

12 reacties op “Lezersvraag: De Mekong rivier bezoeken”

 1. Gerard zegt op

  Chiang Khong – Ibis Hotel, ligt mooi aan de rivier. Dan daar boot trip boeken in Chiang Khong.

 2. henry zegt op

  de mooiste trip is de 2 daagse tocht van Chiang Khong naar Luang Prabang in Laos. In het droog seizoen kan u ook een boottrip maken langs de kraters in Sam Pang Bhok in de provincie Ubon

 3. Henk zegt op

  Hallo Ans en Harry,
  Als je via Chiang Rai verder gaat naar Chiang Khong daar heb je de grensovergang naar Laos. In Chiang Khong zijn veel hotels en guesthouse dus dat is geen probleem. Vanuit Chiang Khong ga je de grens over na houexai. Van daaruit kun je met de slowboot naar Luang Prabang. Een 2 daagse reis op de Mekong. Prachtig om te doen. In Luang Prabang naar de yangxi waterval. Maar ook in Chiang Khong kun je of met de motor naar door patang en naar Phu chi fa. Mooie rit door de bergen. Ik woon daar en kan jullie eventueel wat van de omgeving laten zien.
  Groetjes Henk

 4. Henk zegt op

  Je kunt het best naar Udon Thani vliegen. Vervolgens is het 50 km naar NongKhai. Zaterdag is daar een grote markt langs de rivier. ChiangKhan, westelijker is een mooie plaats aan de Mekong, met vele originele Thaise houten woningen. Wij wonen 20 km vanaf de Mekong Rivier. We hebben een guesthouse, midden in de natuur tussen rijstvelden en rubberplantages. Tevens zijn er mogelijkheden om excursies te te verzorgen.

  • Christian zegt op

   Dag Henk,
   kan je mij eens de gegevens van je guesthouse aan mij bezorgen.

   Groeten

   • Edwin zegt op

    ik heb ook wel interesse naar jullie guesthouse

 5. Leo Th. zegt op

  Anantara hotels biedt op http://www.mekongkindoms.com luxe cruises over de Mekong aan. Dagtrips maar ook meerdaagse tochten met overnachting op de boot, bezoek aan Laos en de jungle. Beslist niet goedkoop!

  • Bz zegt op

   Foutje in de URL. De “g” in kingdoms vergeten.
   Moet dus zijn http://www.mekongkingdoms.com

   Mvg. Bz

 6. peter westerbaan zegt op

  Leuke plaatsen aan de Mae Khong zijn Khong Chiam(waar de rivieren met verschillende kleur samenkomen), Mukdahan, Nakhon Phanom, Bung Khan (met uitstapje naar Wat Phu Tok met grandioos uitzicht) , Nong Khai (fietsen naar de prachtige beeldentuin sala kaeo Kae) en Chiang Khan (leuke straatjes, teakhoutenhuisjes) Allemaal supergezellige plaatsjes met romantisch uitzicht over de Mae Khong en Laos. Je kunt natuurlijk de boot naar Luang Prabang nemen maar ook de Thaise plaatsjes zijn zeker de moeite waard. Heel veel plezier,
  Peter

 7. Ruud NK zegt op

  NongKhai is leuk met de zaterdag markt langs de Mekong. Deze markt is niet echt groot,maar heel gezellig. Een heel grote markt vind je zondag’s bij het treinstation. Hier komen vooral veel mensen uit Laos hun boodschappen doen.
  Inderdaad Kaeo Kae Koe is een leuke beeldentuin op 3 km van NongKhai die de moeite waard is om te bekijken.
  Fietsen zijn te huur voor 50 bath per 24 uur, bijvoorbeeld bij Jong tegenover Mut Mee. Je kunt auto vrij langs de Mekong fietsen. En ‘s-avonds kun je een boottocht maken en gelijk eten met een van de restaurant boten.
  Vanuit NongKhai kun je gemakkelijk via UdonThani vliegen naar o.a. ChiangMai, Phuket en Sattahip (Pattaya) als je nog meer van Thailand wilt zien.

 8. Björn zegt op

  Chiang Khong en de slowboot naar Luang Prabang is idd prachtig. Ikzelf woon niet ver van Mukdahan waar je een prachtig uitzicht hebt op de Mekong river en tevens via de friendship bridge of per boot de rivier over of met de boot op kunt. Legio mogelijkheden zoals je leest.

 9. Jacq Reijnders zegt op

  Start in Laos en kom aan in Thailand. Mijn broer heeft dit gedaan. De vaart duurt 2of 3 dagen en moet spectakulair mooi zijn. Ik heb het wel vaak gelezen. Ik heb een dergelijke tocht gemaakt over de river Kok Van Taton naar Chiang Rai. Zeer mooi en de moeite waard om te doen. 80 km in 5 uur, stroomafwaarts.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website