Lezersvraag: Lijst van landen voor CoE (Phuket Sandbox)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
24 juni 2021

Beste lezers,

Waar vind ik een recente lijst van landen die in aanmerking komen voor de aanvraag van een Certificate of Entrance naar Thailand (Phuket sandbox)?

Ik heb al veel op internet gezocht maar vind niet de juiste – of meest recente informatie.

Groet,

Gert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Lezersvraag: Lijst van landen voor CoE (Phuket Sandbox)”

 1. Hans Bos zegt op

  https://www.traveloffpath.com/thailand-confirms-entry-requirements-for-phuket-reopening-in-july/ 
  Zo lang Nederland rood blijft, dus geen toegang.

 2. Cornelis zegt op

  Het project is pas gisteren definitief goedgekeurd, dus de details en de betreffende landen-lijstjes zullen in de komende dagen officieel worden gepubliceerd,
  Op dit moment staat Nederland nog steeds te boek als een land met een hoog risico, maar dan kan er later deze week al weer anders uitzien. België wordt gezien als ‘medium risk’. Blijft dit zo, dan mogen de Belgen van de ‘sandbox’ gebruik maken, de Nederlanders niet….. Zie o.a.:
  https://www.traveloffpath.com/thailand-confirms-entry-requirements-for-phuket-reopening-in-july/

  • Dennis zegt op

   De lijst wordt elke 14 dagen geupdate. Ik verwacht met de dalende besmettingen in NL dat Nederland ook snel als geel (medium risico) of groen (weinig risico) geldt.

   Dankzij het losse Nederlandse beleid staan wij er Europees (en mondiaal) niet heel goed op. Teveel vrijheden met hoge besmettingsgraad tot gevolg. De “inzidenz” (aantal besmettingen per 100.000) is in Duitsland nu 7. In Nederland zitten we daar in sommige gebieden nog fors boven! Alleen Groningen, Friesland en Zeeland zitten op een dergelijk niveau. In de “bible-belt”, Achterhoek, Randstad zit men nog boven de 50!

  • Kris Kras Thai zegt op

   Volledig gevaccineerde Nederlanders die 3 weken voorafgaand aan hun vertrek in België verblijven, zouden kunnen afreizen vanuit Zaventem.

   Disclaimer: voor zover ik het begrepen heb (zie link van Cornelis).

 3. Robert zegt op

  Als er in Nederland versoepelingingen intreden kunnen ze code Rood niet handhaven.
  Dus dat zou volgemnde week eraf gaan en dan gaan we weer naar Geel …Hoop ik

  • Martin zegt op

   Ik denk dat ze aantal gemeten besmettingen.per 100.000 bewoners gebruiken. Dus als we vanaf volgende week 30 euro per test gaan vragen in Nederland dan kunnen we twee weken later overal heenreizen.

 4. Co zegt op

  Al dat gespeculeer over wel of niet kunnen afreizen naar Thailand, ok ik kan mij voorstellen dat je je vrouw of vriendin of kind in Thailand hebt zitten maar anders ga je toch veel liever naar Spanje of ander warm Europees land waar je gewoon naar een restaurant kan gaan of naar een bar om een lekker biertje of wijntje te drinken iets wat in Thailand nog niet kan.

  • Sander zegt op

   Sinds dinsdag mag er overal in Thailand, behalve bangkok, weer Alcohol worden geschonken. En restaurants zijn gewoon overal open… u bent niet goed geïnformeerd.

 5. Henkwag zegt op

  Misschien een misverstand, maar in een groot deel van Thailand kan wel alcohol worden genuttigd in een restaurant. Afgelopen weekend nog zelf meegemaakt in Surin en Si Sa Ket. Helaas blijven ook daar de bars ne pubs nog dicht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website