Beste lezers,

Zoals de titel het zegt, hoe gaan jullie om met een lange afstandsrelatie nu in tijden van Corona? Ik heb mijn vriendin nu al niet meer gezien sinds februari 2020. Ik weet nu al dat dit voor gans het jaar gaat zijn. En diep vanbinnen vermoed ik dat het in 2021 ook niets gaat worden.

Ik hoop dat ik mij vergis maar ik vrees dat voor de meeste onder ons, voor zeer lange tijd hun vriendinnen/vrouwen niet meer gaan zien. Mocht bij mij de relatie niet zo diep en vergevorderd zijn, zou er waarschijnlijk al lang een eind aangemaakt zijn, vermits er geen toekomstperspectief meer inzit.

Het is gewoon niet meer aan te raden om nog een lange afstandsrelatie aan te gaan, de komende jaren. Of zie ik het nu zo pessimistisch in?

Ik verbaas mij ervan dat er over dit onderwerp nog niets te lezen valt op deze blog.

Groet,

Steven

18 reacties op “Lezersvraag: Lange afstandsrelatie in tijden van corona?”

 1. Bertje zegt op

  Steven,

  Niet zo pessimistisch zijn.

  Ook ik heb een vriendin in Thailand, al ruim 9 jaar. We zijn niet getrouwd. En er zijn meer mensen in dezelfde situatie, ook zij die in Thailand een gezin hebben. Heel triest maar waar.
  Ik was in februari in BKK maar moest vanwege familie omstandigheden half maart terug naar NL. daarna werden de grenzen gesloten en kon niet meer terug naar mijn vriendin.
  Een tijd geleden vroeg ik me ook al af of ik de relatie moest beeindigen. Normaal ben ik in Thailand 6 tot 8 maanden per jaar, maar nu met dat C19 gedoe gaat dat niet lukken.
  Gelukkig zijn we nog steeds bij elkaar via LINE/videochat. Bijna elke dag wel even gezien en gesproken.
  Het is wachten op een vaccin en het openen van de thaise grenzen..

  Groet Bertje

 2. Frank zegt op

  Ik zou in maart naar Thailand vliegen, maar twee dagen voor vertrek ging de boel op slot. Nieuwe poging met een ticket in september ging ook niet door. Dus nu maar iets eerder dan gepland de MVV-procedure gestart, want van Thailand naar Nederland reizen is een stuk eenvoudiger dan andersom. Elkaar niet meer gezien sinds oktober vorig jaar, dus dat is al bijna een jaar. Het basisexamen is inmiddels op zak en gisterenavond de hele digitale papierwinkel voor MVV en verblijfsvergunning bij de IND ingediend. Als het een beetje meezit wordt het een gezellige kerst.

 3. AA merken zegt op

  Jullie hebben het alleen maar over om naar Thailand te gaan en ja dat is moeilijk. Echter jullie partners kunnen tot nu toe gewoon naar Europa komen met een Schengen visum. In Nederland is zelfs een regeling juist voor dit soort relaties ivm corona. Dus als de liefde zo groot is dan zijn er mogelijkheden

  • Cornelis zegt op

   Wordt een stuk lastiger als je partner in TH daarvoor haar baan zou moeten opgeven……

   • Tom zegt op

    Helemaal eens, mijn vriendin, echtgenote na buddistische trouwerij, kan 14 dagen verlof opnemen. Precies genoeg voor de quarantaine na terugkomst 555

   • Ger-Korat zegt op

    Ja en dan ook nog aantonen dat je financiële middelen in Thailand bezit en nog wat eisen om aan te tonen dat je niet de intentie hebt om permanent in Nederland te verblijven. En als je niet getrouwd bent en dan geen officiële relatie hebt wordt het nog extra lastiger om dit aan te tonen. Op de reactie van AA zeg ik daarom dat dit onmogelijk is. Voorheen kon je als bemiddelde Thai met een goed betaalde baan of bedrijf in Thailand en nog wel andere zekerheden een toeristenvisum aanvragen maar ja dan is nu het euvel dat een ieder bij terugkeer naar Thailand in quarantaine moet voor 2 weken een extra belemmering, zowel bij een baan met een dag of 10 vakantie per jaar alsmede bij een eigen bedrijf. Zelf leef ik van mijn vermogen in Nederland en overal word gevraagd om je inkomen voor bijvoorbeeld een visum, huisvesting of wat dan ook; zeg ik dat ik genoeg geld heb is niet goed want je moet inkomen aantonen als werknemer of als ondernemer. Kun je ook niet garant staan want voldoe je weer niet aan de inkomenseis; de ambtenarij gaat eraan voorbij dat velen niet van een inkomen leven maar een vermogen hebben en daarvan leven of daarmee hun verdiensten verwerven via bijvoorbeeld effectenhandel. Dus van 2 kanten een belemmering.

    • Paul Schiphol zegt op

     Vergis ik me nu, of betekend dit, dat er bij leven van vermogen en inkomsten uit effecten handel geen inkomstenbelasting aangifte gedaan wordt?
     Naar mijn mening kan deze belasting aangifte alle duidelijkheid verschaffen noodzakelijk voor de gewenste documenten.

  • Bo Meekers zegt op

   Beste , ik en nog een vriend van mij zijn daar mee bezig.
   Ik geraak Thailand niet binnen , dus laat ik haar naar hier komen(Belgie) maar dat geld enkel voor een huwelijk !!
   en het is ongelofelijk wat een hoop papperassen er bij komt kijken ,, maar het zal lukken.
   Dat is een visum C (huwelijk in Belgie).
   Wanneer de papperassen in orde zijn en zij mag naar hier komen , hoeft zij na het huwelijk niet terug te keren naar Thailand , dus hoeft ze ook maar een one way ticket te kopen.
   Zij dient ook naast de papierhoop ook nog eens een medisch onderzoek te laten doen in een door de ambassade aangesteld hospitaal..
   En wat in Belgie kan zal ook wel in Nederland kunnen ,, dat zijn dezelfde regels.
   Best is dat je inlichtingen vraagt aan de ambassade.
   Grtj Bo

   • steven zegt op

    Door te huwen via een C visum betekent dit niet dat zij in België mag blijven he. Voor in België te mogen blijven ga je na het huwelijk een aanvraag tot gezinsherening moeten doen. Met een C of D visum mag zij enkel 90 dagen blijven om te huwen maar moet zij daarna terug naar het land van herkomst.
    Verbeter mij als ik fout ben.

 4. John mak zegt op

  Je kunt altijd skypen of een andere app gebruiken zodat er altijd kontact kan zijn

 5. eduard zegt op

  De datingsites worden steeds voller met Thaise dames. Gaf mijn vriendin 10000 baht per maand ,terwijl zij gewoon werkt(e) en zij 16000 baht per maand verdiende. Nu is zij ontslagen en vraagt nu meer geld en meerdere gezinsleden uit haar familie hebben geen werk meer. Vraagt nu 25000 baht voor levensonderhoud en familie. Ben er mee gestopt, helaas.Zullen er wel meer mee te maken hebben / krijgen.

  • ThaiThai zegt op

   Ik weet niet hoe je vriendin was en hoe de relatie was met je vriendin maar logisch dat ze het verlies probeert op te vangen door het aan jou, haar partner, te vragen, zeker in deze tijden waar ze weinig aan kunnen doen.
   Je hoeft niet als atm te spelen maar om er dan maar mee te stoppen raak je haar dubbel zo hard.
   Had zelf voor de middenweg gegaan (indien de relatie gezond was).

 6. Ton vdM zegt op

  Het is lastig, maar je zou kunnen overwegen jouw partner een aantal maanden naar Nederland te laten komen, als haar persoonlijke omstandigheden (kinderen en overige familie) dat toelaten

 7. haki zegt op

  Ook ik heb mijn vrouw (alleen voor Buddha getrouwd) al sinds 29 februari niet meer gezien, zou 22/10 weer naar haar teruggaan, maar…..vlucht geannuleerd. Of het dit jeer nog lukt, hangt af van de laatste en welicht komende nieuwe plannen om toch weer toeristen toe te laten. Tja, en dan lees ik hier dat we dan wel onze partner hierheen kunnen halen, maar zo simpel ligt dat niet, althans niet voor mijn vrouw. Zij heeft goede baan in BKK en wil dat niet op het spel zetten. Bovendien zou ze, na terugkomst ook weer in quarantaine moeten. Alles onbetaalde dagen. Bovendien zal het ook niet door haar werkgever op prijs gesteld worden want die is enorm bang dat een medewerker het virus op kantoor meebrengt. Een angst, die misschien misplaatst is, maar die leeft bij vele Thai. Dit uit zich ook in het zo lang op slot houden van de grens.
  Toch blijf ik hopen en hoop ik elke dag weer dat dan op Thailandblog het verlossend nieuws te lezen is.

 8. acs zegt op

  Ik heb ook een vriendin in Thailand en zij wilt graag naar Nederland komen.
  Zover ik heb begrepen is het vliegveld in Bangkok dicht voor vliegverkeer.
  Ook de vrouw van de Nederlandse Ambassade die zij gesproken heeft, heeft haar afgeraden om naar Nederland te reizen.
  Nu lees ik hier dat het makkelijker is om je vriendin naar Nederland te laten komen, maar gaan er uberhaupt wel vluchten van Thailand naar Europa?

  • De luchthaven in Bangkok is niet dicht en ja jouw vriendin kan naar Nederland vliegen. Er vliegen meerdere keren per week Thai naar Nederland.

 9. Ruud zegt op

  dag Steven,
  ik heb mijn wederhelft nu exact 1 jaar niet in
  levende lijve gezien alleen maar 2 x per dag
  via video chat. Gewoon volhouden.
  Als ik het mag geloven zullen ze binnenkort
  een medicijn hebben tegen Corona virus.
  Dus nóg effe volhouden.
  Grtz Ruud

 10. theoweert zegt op

  Zelf vertrok ik eind februari vanuit Thailand voor een wandelreis naar Texas, Nieuw-Zeeland en Australië voor een periode van 5 á 6 weken. Helaas kregen we bericht dat op 23 maart de grens van Australië dicht ging en ook Europa op slot ging. Voor de groep heb ik nog vlug tickets kunnen boeken naar Nederland. Echter zelf ging op de 21 maart de grens van Thailand dicht en besloot maar even de quarantaine tijd in Nieuw-Zeeland door te brengen. Helaas bleken die paar weken nu al 7 maanden te duren en normale terugkomst si momenteel nog niet echt zicht op.

  Heb al ruim een tien jaren een relatie met mijn Thaise vriendin en heb twee dochters van haar die op de universiteit zitten en nog een zoon op de dorpsschool. We hadden net eind december ons huis gereed gekregen en zouden als ik terug was verder de tuin en een kippenfarm te maken. Helaas alles is tot stilstand gekomen.

  Zit nu dus al van begin maar lockdown in Nieuw-Zeeland een betrekkelijk veilig land, die dezelfde maatregelen als Thailand heeft ingevoerd, door een normaal democratisch gekozen regering. Ook hier dus verplichte staatsquarantaine (zonder alcohol en roken en ook hier moet je deze ca 2500 euro zelf betalen) bij binnenkomst en er staat zware straffen op overtredingen. Iemand die de quarantaine had doorbroken. Om in een naburige winkel wat drank te halen kreeg 14 dagen gevangenisstraf en NZ$25.000 boete opgelegd. Er zijn overal teststraten, waar je heen kan rijden, daarna moet je in quarantaine blijven tot de uitslag na twee dagen. Ben je positief getest ga je in verplichte staatsquarantaine .

  Gelukkig hebben we elke dag even via Messenger contact en als ze grotere rekening boven de 500 Baht heeft zend ze me een kopie en maak ik het geld over van de Thaise rekening naar haar rekening. Net als het geld voor de twee dochters. Geen moment maar aan het idee gedacht om de relatie te beëindigen, als men dat doet was de relatie ook niet hecht. Zelf ben ik ook in mijn gehuwde tijd uitgezonden geweest, dan kan je ook niet naar huis en dan stop je er toch ook niet mee.

  Dus voorlopig op mijn ruime kamer met kookgelegenheid wachten tot de grenzen weer open gaan. Gelukkig zijn we op 24 september weer naar level 2 gegaan tot 6 oktober en hopen dat we dan weer naar level 1 gaan. Gelukkig begint nu de lente en mag ik voorlopig tot maximaal eind maart hier blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website