Lezersvraag: Kunnen mijn dochters een Thais paspoort aanvragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
14 augustus 2019

Beste lezers,

Ik ben sinds 20 jaar getrouwd met een Thaise vrouw. Wij hebben 2 dochters 14 en 20 jaar oud, ze hebben allebei een Nederlands paspoort. Is het nog mogelijk dat ze ook een Thais paspoort kunnen aanvragen, bij de ambassade in Den Haag?

Wij wonen overigens in Nederland.

Groet,

Mike

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Kunnen mijn dochters een Thais paspoort aanvragen?”

 1. Laurens zegt op

  Dit zelfde wil ik voor mijn zoon doen. Zit wel met wat vragen zoals militaire dienst en andere verplichtingen voor jongens in Thailand.

  • theoS zegt op

   Mijn zoon heeft een Thais en Nederlands paspoort en van beide landen het staatsburgerschap. Hij werdt opgeroepen voor de Thaise Militaire dienst maar werd uitgeloot.

 2. jan zegt op

  ja in den haag geen probleem

 3. joep Utrecht zegt op

  Onze dochter in Nederland geboren heeft een thais paspoort gekregen in Den Haag, was geen probleem.Wij hebben eerst een thais geboorte document laten maken.

 4. Mike zegt op

  Maar ik heb kennissen met kinderen die ook in Nederland zijn geboren, en naast een nederlands ook een thais paspoort hebben, dit kan dus wel, maar ik dacht dat de mogelijk hiervan stopt op 21 jarige leeftijd, van de ambassade word ik niet veel wijzer.

 5. willem zegt op

  Mijn dochter is in Nederland geboren .Heb haar bij geboorte gemeld Thaise ambassade en bij stadsdeel kantoor in Nederland en ze heeft 2 paspoorten is nu 17 jaar

 6. martin zegt op

  Dag ik heb 2 zoons allebei met dubbele indentiteit

  Zoon 1 in Thailand geboren ,geen probleem Thais/Belg
  Zoon nr 2 in Belgie geboren geen probleem Belg /Thais ,hier in Belgie aangegeven op Ambassade ,na 2 weken paspoort .
  Mvg Martin

 7. Michiel zegt op

  Ik heb ook 2 kinderen (zoons) van 8 en 6. Toen zij geboren zijn in Nederland heb ik later ook een thaise geboorte akte laten opstellen bij de Thaise ambassade in Den-Haag. Daarmee hebben ze toen ook een Thais paspoort kunnen aanvragen. Voorheen kon je een Thais paspoort ook verlengen bij de ambassade in Den-Haag. Nu zijn er wat regels veranderd en moet er eerst in Thailand (voor de kinderen althans) een Id nummer aangevraagd worden en dan zou er een paspoort verlengd/aangevraagd kunnen worden.

  We zijn vorige maand in Thailand geweest en kregen het niet voor elkaar. Blijkbaar hadden ze daar andere papieren nodig als wat vooraf door de Thaise ambassade gezegd werd. Ook moesten documenten (waaronder Nederlands trouwboekje) eerst vertaald worden naar het Engels en dan door de Gemeente waar je getrouwd bent gelegaliseerd worden en ook door de Thaise ambassade in Nederland. Dat ging ons dus niet lukken omdat we het trouwboekje wel bij hadden, maar niet vertaald in het Engels en dus ook niet gelegaliseerd kregen. Nu heb ik dus voor een zoon nog een geldig thais paspoort en voor de ander een verlopen Thais paspoort.

  Er worden door verschillende instanties verschillende dingen gezegd die je zou moeten meenemen, vooraf dus informatie ingewonnen bij Thaise ambassade in Den-Haag, maar uiteindelijk bleek deze informatie in Thailand dus niet volledig.

 8. Arnolds zegt op

  Mijn zoon is nu 14 jaar en geboren in Nederland.
  Vorig jaar hebben we een Thaise paspoort voor ons zoon aangevraagd .
  Dit paspoort hebben we zonder problemen na een maand gekregen.
  Jammer dat we het niet eerder hebben aangevraagd.
  Op vakantie naar Thailand heb ik in 13 jaar,15 x een visum aangevraagd voor mijn zoon.

 9. Dirk zegt op

  Mijn zoon geboren in 2017 in Nederland .
  Dus Nederlandse nationaliteit, na 6 maanden aanvraag Thais paspoort.
  Na ongeveer 6 weken Thais paspoort ontvangen.
  Via de Ambassade in den haag

 10. Ruud zegt op

  Dat is niet correct, ook indien in Nederland/België geboren kan ze Thais paspoort krijgen, nu wel maar toch een bepaalde leeftijd…

 11. theoS zegt op

  Dit komt omdat Thailand officieel geen dubbele nationaliteit erkend. Het wordt toegelaten als het andere land geen bezwaar maakt. Het sleutelwoord is “officieel”

 12. theoS zegt op

  Hier nog wat. Mijn dochter is geboren in 1990 en op haar Thai geboortebewijs staat dat zij statenloos is. Ben daar gelijk ingeklommen en doordat haar Moeder Thai is kon zij de Thaise nationaliteit aanvragen en verkrijgen. Een enorme bureaucratie. Na anderhalf jaar heen en weer naar Bangkok verkreeg zij de Thaise nationaliteit. Hetzelfde jaar werd dat automatisch gemaakt en mijn zoon kreeg gelijk de Thaise nationaliteit bij de aangifte van zijn geboorte. Bij mijn dochter werd het handmatig met een ballpoint achterop haar geboortebewijs geschreven. Er worden geen nieuwe afgegeven, ook niet als men het kwijtraakt. Geboortebewijzen worden maar 1 malig gegeven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website