Beste lezers,

Ik zou graag willen weten, nu er zoveel hotels, bars, restaurants, winkels, etc. etc. gesloten zijn, of deze ook ondersteuning van de Thaise overheid krijgen, zoals in Nederland. En of werknemers en kleine zelfstandigen ook ondersteuning krijgen, met misschien een bijstandsuitkering. Bestaat er zoiets in Thailand? Ben erg benieuwd.

Zelf ben ik meermalen in Thailand op vakantie geweest, met name in Phuket-Patong, waar het nu volledig uitgestorven is. Thailand is toch wel afhankelijk van het toerisme, en triest voor de werknemers in het algemeen.

Groet,

William

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Krijgen Thaise bedrijven en werknemers overheidssteun tijdens de pandemie?”

 1. Dielie zegt op

  Werknemers, waarvoor de werkgever sociale bijdragen heeft betaald , kunnnen tijdelijk aanspraak maken op het Social Security fonds ( Prakan Sangkom ). Deze uitkeringen zijn echter beperkt, minimaal en zorgen ervoor dat je kunt eten, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje. De Thaise overheid is redlijk blut wat dat betreft en laat veel mensen in de steek. Ondernemers krijgen niets en zijn aangewezen op de goodwill van banken en financiers voor eventueel uitstel of tijdelijke verlaging van betalingen.
  Met name in de toeristische gebieden zijn veel Thais weggetrokken, terug naar hun families om zo hopelijk de crisis door te komen.

 2. TheoB zegt op

  De Thaise regering heeft afgelopen jaar af en toe wat geld uitgetrokken voor de verschillende groepen.
  Van structurele ondersteuning is geen sprake.
  Op die manier blijft het plebs tenminste dankbaar voor de aalmoes die ze krijgen en blijft er genoeg over voor die ene die vind dat alles in en op Thaise bodem van hem is.

  • Adriaan zegt op

   Tjs … Er zijn veel plekken op deze wereld waar 10 % van het volk 90 % bezit en de andere 90 % samen 10 %.

  • Johnny BG zegt op

   Als je als plebs geen belasting betaalt kan je toch ook niet verwachten dat het geld gratis uit de lucht komt vallen? Maar wat is de werkelijke situatie? Gratis geld door allerlei overheids initiatieven voor de mensen die het het hardst nodig hebben….en ook voor mensen die het niet nodig hebben.
   Ik snap nooit de fun om het echte verhaal niet te willen weergeven en dat er mensen buiten de boot vallen is overal ter wereld een dingetje.

   • TheoB zegt op

    Iedereen betaalt belasting. Al was het alleen BTW en accijns.
    Verder zijn mensen vrijgesteld van inkomsten-/vermogensbelasting, omdat hun inkomen en vermogen onder de belastingvrije voet valt. Die mensen zijn nog steeds gerechtigd om gebruik te maken van door de overheid verzorgde voorzieningen zoals infrastructuur.
    Verder heeft de staat een zorgplicht voor haar burgers.

 3. Daniel zegt op

  Paul zegt.
  Mijn vrouw haar dochter was net een kapsalonetje begonnen. Alle spaarcenten erin plus huur buiten hun woonst. Haar man duikinstructor. Job kwijt. Een kind op school. O bath steun . Moet er nog uitleg bijgevoegd worden ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website