Beste lezers,

Volgende maand ben ik van plan om 5 weken naar Azië te gaan. Vliegticket: Amsterdam – Taiwan terug Bangkok – Amsterdam. Tussendoor is de planning nog naar Hongkong te gaan voor dat ik afreis naar Bangkok. Kan ik problemen verwachten i.v.m. met het virus als ik afreis naar Thailand?

Groet,

Dennis

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Krijg ik problemen met het coronavirus als ik naar thailand reis?”

 1. Karel zegt op

  Wellicht bevindt zich ondrr de talrijke lezers van dit blog een helderziende oF medium met voorspellene gave, die een antwoord kan geven op uw prangende vraag.

 2. Onno zegt op

  Je kunt de hele wereld afreizen: zolang je niet in directe aanraking komt met een besmet persoon zijn zorgen over een corona-virus onnodig. Wanneer weet je zeker dat je niet met een besmet persoon in aanraking komt? Dat doe je door thuis te blijven! Blijf dan wel uit de buurt van Tilburg/Loon op Zand. Aldaar is Carnaval gevierd door een “Lombardije”-iemand. Als je dan al zo bang bent problemen te krijgen te Bangkok, waarom kies je dan voor “besmette” bestemmingen?

 3. Jasper zegt op

  Ik heb net mijn glazen bol laten vallen, maar ik schat de kans dat je met problemen te maken krijgt in als zeer groot.
  Of dat ernstige problemen zijn hangt van de verdere ontwikkelingen rond het virus af. Als landen massaal op slot gaan, er niet meer wordt gevlogen heb je een stevig probleem als je daar bent. Kan ook zijn dat het meevalt, en je alleen met heel veel monddoekjes en desinfecterende handgel te maken krijgt, eventueel gevolgd eventueel door een quarantaine bij terug komst.

  Anderzijds kan het aantal besmettingen in Nederland vandaag al zo enorm oplopen dat het allemaal niet meer uitmaakt.

  Als ik de keus had bleef ik thuis. Ik zit liever 4 weken in mijn eigen huis vast, met eten en internet dan op een hotelkamer ergens anders op de wereld.

  • Harry Romijn zegt op

   Mijn zoon en schoondochter zouden 7 maart naar Japan gaan, doch .. nemen een verlies van tickets a €1100 voor lief wegens:
   1. Afgelastingen van nogal het eea waar we heen wilden in Japan,
   2. Geen zin zelf paranoïde rond te lopen tussen paranoïde Jappers met niet-werkende mondkapjes om
   3. Risico vermijden op ophokplicht in Japan-size hotelkamer van zeg 2 bij 2 mtr en
   4. Risico vermijden op verboden daarheen te kunnen gaan, waar wij naartoe willen
   5. Risico vermijden over 4 weken vast te zitten in een ver en vreemd land

   Nog 2 mnd gelezen zagen velen het corona-virus als een intern Chinees probleem, doch.. die Chinese cursist naar Italië heeft daar voor een besmettingshaard gezorgd, die totaal NIET naar behoren is opgevangen ( 1 1/2 dag rond laten lopen in het zhs; dorpen afgesloten, doch een Sloveense Tv-ploeg ging naar binnen en er weer uit; burgers gingen buiten het quarantaine gebied boodschappen doen enz.)
   Oftewel: quarantaine in dit democratische gekkenhuis… vergeet het.

   Mij viel één ding op bij al die NLe beroepsduiders op TV: de gelatenheid van iedereen en m.n. minister Schut: oftewel: we proberen die besmettingspiek zo laag mogelijk te houden ( = verzorgingscapaciteit) en uit te strekken ( tijd komt (inentings)raad), want stoppen… vergeet het maar.

   Kans om ziek te worden in NL zal spoedig net zo hoog zijn als overal op de wereld ( 100%)

 4. Henk zegt op

  Volgens deze site https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen s Taiwan (groen) een land waar gewoon naar toe kan worden gereisd. Daarentegen is Hong Kong (geel) dat niet. Ga er heen als dat strikt noodzakelijk is, wordt vermeld. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of vanuit Hong Kong op Bangkok wordt gevlogen. Je zou jouw vliegmaatschappij kunnen bellen.

  Volgens mij kloppen media de coranavirus volledig op tot onnodige hypes. Een programma als gisteravond van Rob Trip en deskundigen op NPO1 is veel nuttiger en geeft veel meer duiding dan alle aandacht teveel van nieuwsmedia. Dat maakt mensen enkel onzeker en angstig.

  Op dit moment zijn een kennis van mijn vrouw en haar man in Thailand op vakantie. Hij is op visa-exemption. Na 28 dagen in Thailand is het plan om 15 maart naar Taiwan te vliegen en na een week weer terug naar Bangkok. Nog een weekje bij Thaise (schoon)familie en terug naar Nederland. Dat was het plan en afspraak. Maar nu opeens durft zij niet meer. Ze heeft zich helemaal gek laten maken en durft niet naar Taiwan. Hij boos natuurlijk want alle tickets en hotel al geboekt en betaald.
  Het is al dermate uit de hand aan het lopen dat zij in hun hotel blijft hangen, en hij in zijn eentje wat rond cruised. Zij ius de hele dag aan het appen via Line en Messenger met familie en vriendinnen: de een zegt dat ze groot gelijk heeft, de ander meent dat ze gewoon naar Taiwan kan. Ik hoop dat het goed komt met hen beiden.

 5. Joop zegt op

  Hongkong zou ik maar overslaan, anders kom je Thailand niet binnen.

 6. Jan zegt op

  Naar Honkong lijkt me niet handig, gezien de code voor dat land. Naar Thailand? Dat is geen probleem. Het lijkt inmiddels riskanter om van Thailand naar Europa te reizen dan omgekeerd… Ikzelf ga over drie weken naar Nederland in risicogebied Europa …. Als je op de interactieve wereldkaart van Johnss Hopkins kijkt, dan lijkt dit (griep)virus niet zo van warme landen te houden. Bijvoorbeeld Australië (zomer momenteel) en Afrika (toch zeer frequente Chinese contacten. Zie: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

 7. Harm zegt op

  De Thaise minister van gezondheid schijnt een nog werkende glazen bol te hebben Volgens die mijnheer is het corona virus op Songkran niet meer in Thailand aanwezig Dus na die tijd kun je rustig naar Thailand komen geen probleem. Maar als die glazen bol een error vertoont geef ik weinig voor je gezondheid. Zou zomaar kunnen dat ook Thailand dan nog virus geinfecteerden heeft en dus jou zouden kunnen besmetten.

 8. TJ Chiang Mai zegt op

  Lijkt het je niet beter om het antwoord op jouw vraag te zoeken op websites van de authoriteiten i.p.v. je vraag hier aan leken te stellen? 😉

 9. kawin.coene zegt op

  Was drie maand in Thailand en zelfs veel chinezen in mijn nabijheid gehad.Je loopt zoveel risico in je eigen land als daar!!!
  Goeie reis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website