Lezersvraag: Korting op hotelkamer prijzen tijdens het regenseizoen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 september 2019

Beste lezers,

We willen naar Thailand gaan begin juli volgend jaar. In het regenseizoen dus. Ik hoor en lees dat er dan goede kortingen zijn op hotels. Kan ik die nu reeds krijgen? Als ik via booking.com of Agoda ga heb ik niet de indruk die kortingen nu al te hebben.

Of kan ik die enkel ter plekke onderhandelen op het moment zelf?

Groeten,

Peter (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Korting op hotelkamer prijzen tijdens het regenseizoen?”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Mijn kleinzoon is in Juli dit jaar hier geweest voor 4 weken.
  Hij heeft prachtig weer gehad ook op de eilanden.
  Half Augustus tot nu toe regent het geregeld,op sommige plaatsen met overstromingen.
  Ben dit jaar hier gebleven,van April t/m half Augustus in Changmai alleen maar smog,maar haast geen regen.
  Men kan niet meer op aan,wanneer het regentijd is.
  Hans

 2. Christiaan zegt op

  Peter,

  Zoek eens hotels op naar jouw zin en probeer rechtstreeks via hen te boeken.Boekingsorganisaties hebben vaak al lang te voren prijzen opgevraagd en komen pas met kortingen, als hun kwantum nog niet opgebruikt is.

 3. Enrico zegt op

  Veel hotels hanteren flexibele prijzen. Bij weinig boekingen zakken de prijzen op die dagen. Bij veel boekingen gaan de prijzen omhoog.
  Juli volgend jaar is nog ver weg en moeilijk in te schatten. Je hotels ook rechtstreeks benaderen en boeken. Wordt gewaardeerd, want dan hoeft het hotel geen commissie aan booking.com te betalen.

 4. Henk zegt op

  Inderdaad is het onderhandelen de moeite waard. Wij hebben onlangs een hotel geboekt via Agoda, en toen we daar aankwamen waren we de enige gasten, op een groot bord bij de ingang stond de prijs: 250 baht minder als wij betaald hadden. De andere dag zou het hotel volgens Agoda volgeboekt zijn. Pure onzin! Daar komt bij dat we bemerken, dat het veel rustiger is met toeristen.

 5. Stephan zegt op

  Beste Peter,
  Het is nog veel te vroeg om hotels te boeken als je pas volgend jaar in juli naar Thailand gaat. Daar moet je echt mee wachten tot zeker januari 2020.
  Aanbiedingen zijn er het hele jaar door. Je krijgt het niet goedkoper als je direct bij een hotel boekt. Agoda of booking.com zijn de bekendste websites voor hotels. Maar als je tripadvisor neemt ben je vaak een paar euros goedkoper uit. Ik betaal meestal rond de 25 euro p.nacht in een goed hotel. Dus afdingen heeft weinig zin.
  Veel plezier en gewoon nog even wachten is mijn advies.
  Good luck.
  Stephan

  • Stu zegt op

   Marriott (Bonvoy) heeft een best rate guarantee op de Marriott website. Als je het ergens goedkoper kunt vinden (en bewijzen), zal Marriott dezelfde prijs aanbieden plus 25% korting of 5.000 punten. Overigens, als je een Marriott hotel boekt via een “third party” zoals een reiswebsite, krijg je geen punten of credit voor status (gold, platinum, enz.).

 6. Joop zegt op

  Een week van te voren boeken, dan heb je zeer hoge kortingen. Het is doodstil, dus plaats genoeg. Hoe verder naar voren je boekt, des te lager de korting, tot geen korting. Logisch toch. Boek je op de laatste of één na laatste dag, dan moet je ook vaak de hoofdprijs betalen…………….

 7. slopje zegt op

  eerst even dit. Pas op met boeken bij agoda. het vorige jaar met Agoda Geboekt en betaald. aan gekomen by het hotel was er niet geboekt en niet betaald. Bij Agoda hadden ze wel mijn papieren maar die waren niet verwerkt Het hotel heeft ook naar hun gebeld. Dus weg mijn geld, en heb dus in de buurt een klein rustig hotel geboekt. Ik reis veel rond in Thailand, en kijk ter plaatsen op Google kijk op deze buurt en dan zie je heel veel hotels het zelfde als je het hier ziet. Kleine maar leuke hotelletjes schoon en rustig ook nog en slaap vaak voor 10 Euro soms met een ontbijtje. Ik boek nooit meer van te voren. ik g nu de maand oktober en niets geboekt want weet nog niet waar ik naar To ga dat is altijd weer een verrassing voor mij zelf Ik dacht naar Cha Am te gaan dat is kort bij Huahin ik vind daar zeker iets en zeker niet duur. In Thailand is het gemakkelijk te reizen en er zijn hotels voor elke prijs. Je kunt het zo duur of zo goed koop maken zoals je zelf wilt. Peter een fijne vakantie gewenst maar je moet niet bang zijn het komt altijd weer goed daar, en je word altijd geholpen

  • Christina zegt op

   Hallo, Moet dit toch even kwijt geen geld terug van Agoda? Vreemd had eens geboekt Amerika Las Vegas 28 nachten je mog er maar 14 doen dus een melding telefoon 14 nachten geannuleerd. 14 bijgeboekt en het teveel betaalde geld was binnen een week retour. Ook meegemaakt in Bangkok kregen geld terug hotel via Agoda perfect geregeld. Je hebt toch een bevestiging ontvangen voucher uitprinten of terug zoeken bij boeken. Dat Agoda niet terug betaald vreemd als je van het hotel een papier hebt gekregen dat er niet betaald was door Agoda dan reclameren. Nog nooit problemen gehad bij Agoda. Er zit trouwens een kantoor van hun in Bangkok tegen over het hoofdpostkantoor. Veel succes als je Met gewijs komt weet ik zeker dat je het geld terug krijgt. Veel succes.

 8. Arne zegt op

  Ik gebruikte in het verleden Booking.com voor reserveringen.
  Paar keer aangesproken door bali medewerker: volgende keer gewoon bellen, is goedkoper.
  Vorige week in Bangkok geweest voor een nacht, bij Booking.com 1000baht excl ontbijt.
  Wij betaalden 800 baht incl ontbijt.
  Misschien eerste hotel wel boeken voor aankomst in Thailand, hoef je niet te zoeken na een lange reis.

 9. Chipper zegt op

  Boek enkel het hotel voor de eerste paar dagen en bekijk het daar verder. Hotels genoeg en dikwijls zeer grote kortingen. Als je op voorhand boekt hang je vast aan je keuze die nu misschien goed lijkt maar als je daar bent de verkeerde keuze blijkt te zijn.

 10. Peter zegt op

  Bedankt allemaal voor jullie fijne reacties. Ik woonde zelf in Thailand meer dan 25 jaar geleden dus ik denk dat een en ander wel veranderd is. Ik reis met mijn twee kinderen van 13 en 15 en wil niet teveel tijd verliezen met hotels maar ik zoek ze op en contacteer hen rechtstreeks en inderdaad beter wachten en terplaatse onderhandelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website