Lezersvraag: Kookgasflessen omruilen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 april 2021

Beste lezers,

Ik ben in het bezit van een gasfles van 15 kg inhoud en wil deze omruilen naar een fles van 7 kg inhoud. Nu blijkt al bij een aantal verkopers dat zij dat niet doen. Ik kan alleen een kleinere gasfles kopen + inhoud voor ongeveer 700 THB.

Mijn vraag is dus of dat niet vreemd is. Is er niet een soort van statiegeld op gasflessen in Thailand?

Als ik een kleinere nieuwe moet kopen blijf ik met de grote zitten.

Groet,

Wim

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Kookgasflessen omruilen”

 1. Tukker Jan zegt op

  Hallo Wim,
  Heb het even nagevraagd bij mijn vrouw en die zegt dat zij dat niet doen het omruilen naar een kleinere fles, moeilijk om het opnieuw te vullen zegt zij, ook de kleur van de fles geeft meestal aan van welke leverancier uit de buurt deze is (soms naam of nummer), en kan men deze alleen omruilen bij deze verkoper, ervaring na onze verhuizing naar ander district, werd moeilijk om de fles om te ruilen, andere kleur en nummer, maar toch gelukt na veel gepraat door mijn vrouw

 2. ruud zegt op

  Kunt u die fles niet bij de oudijzerboer kwijt?
  Daarbij ga ik er niet vanuit, dat het u niet om het geld die de gasfles waard zou kunnen zijn gaat, want een gasfles die in de weg staat heeft geen waarde.

 3. Eduard zegt op

  Je zegt het zelf ” Ik ben in het bezit van een gasfles” dus het is jouw bezit (eigendom), dus normaal geen statiegeld op gasflessen hier in Thailand, de kleine gasfles zou je dan ook moeten kopen en is dan weer jouw eigendom, deze eigen gasfles kan je dan, als die leeg is omruilen voor een volle gasfles, ook al is het een andere fles het blijft jouw eigendom (bezit) de grote fles kun je als je wilt altijd kwijt aan een oud ijzer handelaar, of anders aan iemand die het met wat minder moet stellen, maar dan wel gevuld A.U.B ! , TIT.

 4. S zegt op

  Als je in Hua hin of Cha-am woont, wil ik de grote fles wel overnemen

  • Caspar zegt op

   Ik neem hem wel over krijg je een kleine oranje fles terug in Khon kaen

 5. Georges zegt op

  Beste kwaliteid om B.B.Q..van te maken..wel eerst vullen met water..daarna..1/4 van afschijven..is van staal en dit vervormd niet bij het heet worden.

 6. Guy zegt op

  Je kan die fles toch perfect laten vullen in een gasstation en als reserve achter de hand houden.
  Je kan er ook een terraskachel of BBQ van maken (laten maken) De dikwandige constructie leent zich uitstekend daartoe. Beste oplossing volgens mijn denkpiste.
  Ook kan je, als je werkelijk ervan af wil en er geen andere bestemming kan aan geven die je dient, ze wegschenken aan familie of vrienden.

  Je ziet, mogelijkheden genoeg om je absoluut geen zorgen te maken over die metalen fles.

  Good luck ermee

  Guy

 7. janbeute zegt op

  Er is inderdaad wel statiegeld op een gasfles.
  Als je begint, wij hebben twee gasflessen van Worldgas blauwe kleur, dan betaal je eenmalig een bepaalt bedrag aan de lokale distribiteur voor het gebruik van de flessen.
  Als een van de flessen leeg is dan breng ik hem of zij komen aan huis door de distribiteur en wissselen hem om uiteraard alleen voor het zelfde gasmerk.
  Een volle grote fles kost ongeveer aan vulling rond de 400 bath, en wij doen er een langetijd mee.
  Worldgas blauwe en PTT groene flessen zijn de meest gangbare merken.

  Jan Beute.

 8. Lung addie zegt op

  Ja Jan, bij de aankoop van de eerste gasfles betaal je een paar 100THB meer. Dit is eigenlijk geen statiegeld of waarborg maar een huur van de fles voor onbepaalde tijd. Bij het opvullen betaal je enkel het gas, wat idd voor een grote fles een 400THB is, afhankelijk van het merk kan dat iets meer zijn. Omruilen gaat idd niet maar over wat spreken we hier? Het gaat hem over een bedrag van een paar 100THB. Ik zou daar echt niet van wakker liggen en die gewoon teruggeven aan de leverancier…. als je deze fles bv 5j in gebruik hebt, wat heb je dan uiteindelijk betaald?
  Zelfde met lege bierflessen, blikjes, plastiek flessen.. Ik hou die een tijd, gescheiden, bij en als er genoeg zijn dan geef ik die gewoon weg aan een local, moet ze wel zelf komen ophalen en mag ze gratis hebben. Je geeft tenslotte je hemd niet weg door zoiets te doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website