Lezersvraag: Kom ik Thailand in met 1 vaccinatie?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 juni 2021

Beste lezers,

Ik heb een vraagje, als je in Nederland Covid heb gehad en antistoffen in je bloed hebt, dan krijg je 1 vaccinatie (soort boost). Maar nu zit ik met het volgende, kom je daarmee Thailand in als het zover is dat het weer een open gaat? Of is dit in een glazen bol kijken?

Ik heb tot nu toe de vaccinatie uitgesteld tot ik wat meer weet hierover.

Groet,

Annie

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.75/5. From 4 votes.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Kom ik Thailand in met 1 vaccinatie?”

 1. Henk zegt op

  Neem in dat geval een Jansen-vaccin. Eén prik Jansen staat voor volldige gevaccineerd zijn, en geeft je per 23 juni as recht op een digitale corona-certificaat, waarvan de verwachting is dat die internationaal (dus ook buiten Europa) geaksepteerd wordt. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/wat-is-het-eu-digitaal-corona-certificaat

 2. Al zegt op

  Goed idee denk ik vwb het nog even wachten en uitstellen vd prik.

  Volgens o.a. dit artikel vd Washington University School of Medicine krijg je levenslang immuniteit door een eerdere besmetting. Een prik zou dus niet eens nodig zijn. Zie:
  https://medicine.wustl.edu/news/good-news-mild-covid-19-induces-lasting-antibody-protection/

 3. Marco zegt op

  Hallo, ik heb deze vraag enkele dagen geleden ook op dit forum gesteld. Conclusie is dat je bij elke vaccinatie behalve het JANSSEN vaccin. De volledige dosis (dus 2 vaccinaties)moet hebben gehad.

 4. Diny zegt op

  Annie, ook ik heb Covid gehad in oktober vorig jaar, maar toch 2 prikken Pfizer gekregen . De laatste was afgelopen zaterdag. Dus als ik jou was ging ik voor de zekerheid toch voor de 2e prik. Je weet het maar nooit met die varianten. Misschien gaan ze daar straks toch om vragen. Zekerheid voor alles. Succes.

 5. Leen zegt op

  Ook al ben je gevaccineerd. Zonder een belachelijke Thaise verzekering krijg je geen CoE van de ambassade
  Van Thailand. Land of smiles. Amazing Thailand.:)

 6. WimThai zegt op

  Annie, Thailand is open hoor. Je moet niet gevaccineerd zijn zelfs, alleen voldoen aan alle inteisvoorwaarden.
  Wim

 7. Kris Kras Thai zegt op

  Glazen bol!

  Tot op heden sprak men enkel van volledig gevaccineerd, hopelijk voor jou wordt deze casus verder opgehelderd.
  Wacht tot alles in de ‘Royal Gazet’ verschijnt (hopelijk volgende week). Als er dan nog onduidelijkheid is, vraag je het best aan de ambassade.

 8. Eric zegt op

  In principe ben je in Thailand ook ongevaccineerd welkom (ASQ 15 dagen in hotelkamer). De Phuket Sandbox deal (waar Nederlanders niet voor in aanmerking komen) is enkel voor volledig gevaccineerden. Dus twee prikken of 1 (Janssen). Ik denk (99,9% zeker) dat er in het digitale corona certificaat ook de optie “antistoffen” staat. Met 1 (Pfizer, Moderna, AZ,…) prik zou je dus volstaan.

  Persoonlijk ben ik blij dat ik geen (***bewezen***) corona gehad heb (voor hetzelfde geld had ik al antistoffen in mijn bloed tijdens de eerste vaccinatie). Ik heb het liefst het zekere voor het onzekere, had zonder enig probleem bijvoorbeeld ‘t vector vaccin Sputnik V genomen, maar ben er met Moderna gerust op dat twee injecties van deze fabrikant bij geen enkele grensovergang tot twijfels zal leiden. Volgende week krijg ik m’n 2e prik.

  Moderna en Pfizer leveren bovendien uitstekend waardoor de kans dat een derde “boostershot” (zucht) wat betreft productie/distributie tot vertraging zal leiden kleiner is.

  Het grote voordeel van mNRA vaccins is dat ze veel makkelijker zijn aan te passen aan mutaties t.o.v. de vector vaccins. Ik ben overigens niet -pro vaccinaties en niet -anti. Ik maak mijn eigen afweging in deze.

  “Ik heb tot nu toe de vaccinatie uitgesteld tot ik wat meer weet hierover”.

  Het is sinds afgelopen week mogelijk om specifiek voor Janssen te kiezen. Ondanks de huidige leveringsproblemen zijn er voorlopig voldoende vaccins beschikbaar. Mijn advies in jouw specifieke situatie is dan ook: bel het afsprakennummer van de GGD dat op de brief staat die je waarschijnlijk al gehad hebt (ik kan het nummer hier niet plaatsen) en laat je zsm vaccineren met Johnson & Johnson (Janssen). Je weet dan 100% zeker dat Thailand genoegen zal nemen met 1 vaccinatie.

 9. Arthur zegt op

  Hi Annie,
  Zelf ben ik begin januari pos getest.
  Nergens last van gehad, gelukkig!
  Eind maart mijn 1ste vaccinatie gekregen.
  Was later bekend dat je dan een 2de niet nodig hebt.
  Daar wij graag elk jaar Thailand willen bezoeken, heb ik
  ervoor gekozen de 2de niet af te zeggen. Ik ervan uit
  dat ze je straks graag binnen willen hebben, veilig met
  een volledige vaccinatie.
  Wat let jou om de vaccinatie niet te nemen/uit te stellen?
  Jij veilig, jouw omgeving veilig en het respect naar de
  Thaise bevolking. Toch?

  Sawadee Groet Arthur Barre Hond


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website