Lezersvraag: Koerswaarde van de Baht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
25 juli 2020

Beste lezers,

De koers van de baht gaat richting de 37 (1 euro) dat is gunstig voor de expats hier. Volgens mij komt dat door de stijging van de Euro. Na de miljarden deal van de EU zag je koers van de euro omhoog gaan.

Ik moet binnenkort een behoorlijk bedrag overmaken van Nederland naar Thailand. Wat denken jullie, nu doen of nog even wachten?

Misschien stijgt de Euro nog wat of daalt de Baht. Ik snap dat jullie geen glazen bol hebben maar het het gaat om het kiezen van het juiste moment.

Groet,

Carl

 

21 reacties op “Lezersvraag: Koerswaarde van de Baht?”

 1. Geert zegt op

  Zoals je zelf schrijft, niemand heeft een glazen bol. Toch wil ik opmerken dat de koers in gunstige zin evolueerde na de bekendmaking van het ontslag van een aantal Thaise ministers. Nadien pas kwam het nieuws over de EU begroting. Misschien als Prayut weer een voltallige regering heeft dat het weer de andere kant uitgaat. Wie zal het zeggen?
  Ik hoop dat je de juiste beslissing neemt. 😉

  Gegroet,

 2. Andre zegt op

  Jij MOET een behoorlijk bedrag overmaken naar Thailand….?? klinkt als gedwongen, dan zou ik het nu maar doen en niet wachten op een vorm van onzekerheid

 3. Matthijs zegt op

  ik denk dat je best nog even wacht, de euro wordt nog een stuk sterker( technisch gezien). Als ik van u was, maar ik ken de tijdsdruk niet, zou ik wachten tot 42 a 43 Bath per euro wat er dit jaar nog zit aan te komen.

 4. Peter Reijnders zegt op

  Ik sluit me aan bij Mathijs, dus wachten. Ik denk zelf welwachten tot de bath op 40 staat

 5. Herman zegt op

  De koers van de baht is niet alleen aan het oplopen ten opzichte van de euro omdat die laatste sterker is geworden nadat afgelopen week een EU-voorstel-meerjarenbegroting en -herstelfonds is overeengekomen. De koers van de baht zakt zelf ook want heeft te lijden van de bizarre corona-maatregelen in Thailand, waardoor toerisme, binnenlandse bestedingen, de dienstensector en de export met name klappen krijgen. De verwachting is dat Thailand evenals andere landen in de regio komende paar jaar een daling van het BNP zal laten zien van meerdere procenten. Het stabiliseren van de baht op een niveau gunstig voor een enkeling om daarmee euro’s aan te kopen stokt.
  Al met al een situatie die gunstig is voor hen die vreemde valuta willen overmaken naar Thailand.
  Zo juist heb ik koffie gezet en in de drab ervan gezien dat geduld een schone zaak is.

  • Ger-Korat zegt op

   De Bank of Thailand verwacht een krimp van 8% van de economie, en daarmee de slechts presterende in de regio. Kijk je naar Vietnam dan blijkt deze economie zelf een paar procenten te groeien. De koers van de baht zal later dit jaar nog meer zakken ten opzichte van de Euro want op dit moment wordt er veel goud geëxporteerd, zonder de export van goud ziet de export er slecht uit. Deze goudexport is te vergelijken met wat de bevolking ook doet namelijk niets anders dan dat je je bezittingen (goud) verkoopt en er valuta voor terug krijgt ( de bevolking verkoopt goud voor dagelijkse uitgaven). Na een aantal maanden stopt de verkoop want er is immers minder goud en krijg je een versterkt koersdaling van de baht. Zelf verwacht ik dat de baht in oktober al op 38 tot 40 baht voor een Euro staat door dit effect. De negatieve coronagevolgen voor Thailand zullen doorgaan want ze zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de export en toerisme en zal het mij niet verbazen dat de baht volgend jaar op 45 of hoger staat want de economische krimp is zelfs groter dan tijdens de economische crisis welke in 1997 in Thailand begon.

   zie de link:
   https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-07-06/here-s-why-thailand-s-dire-economic-outlook-is-the-worst-in-asia

  • Jan zegt op

   Hallo allemaal,de koers van de baht stijgt niet maar daalt juist!!!

 6. John mak zegt op

  Matthijs en Peter zijn prima waarzeggers dat zij de koers van de bath kunnen voorspellen

 7. peter zegt op

  https://www.wisselkoers.nl/thailand_bath

  Tussen 38-40 ligt een zware weerstand en de koers op lange termijn is nog steeds down.
  Ik zou wisselen, maar pak me niet op een paar tienden.

 8. Peter zegt op

  https://www.wisselkoers.nl/thailand_bath

  Koers op lange termijn is nog steeds down, zware weerstand tussen 38-40.

 9. Rene Martin zegt op

  Zelf zou ik de volgende zaken in de gaten houden: Staatsschuld is relatief laag in Thailand maar neemt wel toe ivm de huidige uitgaven. Daarnaast heeft de economie niet alleen nu last van de Corona maar het ziet er naar uit dat ze de komende jaren nog wel last hiervan zullen houden..Temeer daar er nog geen duidelijkheid is over welke gekwalificeerde mensen het voortouw gaan nemen op dit onderwerp en vervolgens je kunt je afvragen of alle regeringspartijen het wel eens zijn met het huidige economische beleid. Protesten nemen toe en met name de een groot deel van de jongeren zijn echt niet blij met de regering en onrust/onduidelijk beleid is m.i. een negatieve indicatie voor een wisselkoers. Werkloosheid stijgt en voor veel mensen en er is niet zoveel perspectief op een baan. Goudprijs geeft vaak ook een indicatie in Thailand hoeveel vertrouwen mensen hebben in de THB. Hoe gaat het met de investeringen vanuit het buitenland in Thailand. Daarnaast wat gebeurt er in het buitenland zoals de spanningen tussen de US en China, geldpers draait in Amerika op het hoogste niveau ooit maar in Europa lijkt het dat er een belangrijk akkoord is gesloten wat ten goede komt aan de wisselkoers van de Euro tov de THB. Moeilijk dus om te zeggen wat het beste moment is om geld over te maken maar het lijkt erop dat even wachten misschien wel lonend kan zijn.

 10. ser kokke zegt op

  Je kunt bij veel banken in Thailand een Euro rekening openen.

 11. Paulie zegt op

  Op dit moment zakt de baht parallel aan de dollar.Daarnaast is de goud prijs ook aantrekkelijk, deze 2 zijn de grootste indicatie om in de gaten te houden…als u merkt dat de goud prijs zakt, dan zou ik het geld direct over maken.

 12. Rob zegt op

  Niet teveel overmaken.
  Onder de 10000€ kijkt de belastingdienst niet mee.
  Niet interessant voor ze!!!
  Dus 9500€.
  En nog even wachten als je het mij vraagt.
  Of het moet dringend zijn.

  Groeten Rob

 13. Cees 1 zegt op

  Ik zelf denk ook dat de baht net als de dollar verder zakt. Dat de baht zakt komt hoofdzakelijk doordat er nu geen grote buitenlandse investeringen worden gedaan. Daarom zakt de vraag naar bahts. Geld is net als met alle producten als er veel vraag naar is word het duur. Geen of weinig vraag dan word het goedkoop.

 14. wim zegt op

  Misschien is het verstandig om met Tansferwise op een slimme manier over te maken zoals op ditzelfde blog van vandaag omschreven staat,

  Succes Wim

 15. Guy zegt op

  Hou best ook de US dollar in het oog – die US-dollar kan je als zeer nuttige tool mee bekijken.
  Dollar verliest tov euro met andere woorden Euro word sterker, geeft als gevolg dat de Thai bath verlies ook van de euro. Je krijgt dus meer bathjes voor je euro.

  Als het rommelt in Amerika daalt de US dollar in waarde
  Met de steunmaatregelen in Europa stijgt de Euro in waarde
  De beweging die je dan ziet zie je ook in de Thai bath.

  De tendens op de Markt is dat de euro nog een beetje kan winnen tov US dollar.
  Wanneer die tendens zich doorzet kan de je dus nog een beetje meer Thai bath krijgen voor die Euro.

  Als er globaal in de wereld niets drastisch verandert zou het best kunnen dat de Thai bath volgende week met de 37-grens gaat flirten. Op 15 juli 36,036 – op 22 juli 36,428- gisteren 36,772.
  De koersrichting zet zich dus redelijk door.

  Komt daarbij nog dat de Thaise Export met 23,2% op jaarbasis naar beneden gedoken zijn(Bron KBC-Bolero).
  Dat is uiteraard ook geen steunpunt voor de koers van Thai Bath.
  Persoonlijk zou ik nog even wachten met transfer (wisselen) en als je de risico wil spreiden dan maak je die transfer van ” een behoorlijk bedrag”’ opdelen in meerdere transfers.
  Good luck

 16. Carlos zegt op

  De helft nu meteen de andere helft over 2 weken. Immers zonder glazen bol zul je nooit het maximale halen. Door in 2 /3/4 keer te splitsen in de tijd benader je een optimum.

 17. Sjaak S zegt op

  Ik denk dat de Euro stijgt, want ik hoor ook van Nederlanders die in Brazilië wonen, dat ze meer Reais voor de Euro krijgen…

  • Klopt, de euro is in waarde gestegen.

 18. mattheus zegt op

  Het heeft heel weinig te maken met het verzwakken van de baht. De stijging is vrijwel geheel te danken aan de stijging van de euro t.o.v. de dollar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website