Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met het huren van een kluisje bij een bank als niet ingezetene van Thailand? Ik wil legaal contant geld opbergen, zodat ik het niet bij iemand thuis hoef te stallen.

In principe ben ik dus min of meer een toerist (die met enige regelmaat naar Thailand gaat) en een kluisje wil huren bij een bank. Is dit mogelijk, en indien mogelijk kan je het kluisje langer dan een jaar of 2 jaar of meer huren? Eventuele kosten die hiermee gepaard gaan? Ik heb niet de intentie (momenteel) om een bankrekening te openen.

Hoop dat iemand mij meer informatie kan geven hierover.

Heel veel dank!

Groet,

Marcel

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Kluisje huren bij een Thaise bank als niet ingezetene?”

 1. John mak zegt op

  Marcel waarom ga je niet zelf bij een Thaise bank informeren indien je weer in Thailand bent. Ik denk dat het bij iedere bank weer anders kan zijn. Ik persoonlijk vind eigen initiatief toch het beste. Tevens vraag ik mij af waarim zou je geld in een kluis in het buitenland bij een bank achterlaten, maar dat is een prive kwestie voor jezelf.

  • Leo Th. zegt op

   Jaren geleden, in de tijd dat je nog gebruik kon maken van travellercheques, heb ik twee of driemaal een kluisje gehuurd in Thailand voor enkele maanden. Niet bij een bank maar bij een particuliere kluisverhuurder. Nam destijds aardig wat cash geld mee en dat wilde ik niet in het huis van mijn Thaise partner of makkelijk te openen kluisje in een hotelkamer bewaren. Als uitbreiding op de reactie van John wil ik toevoegen dat het huren van een kluisje als niet ingezetene niet zonder risico is. Instellingen en ook banken kunnen besluiten om op redelijk korte termijn te verhuizen of hun kluisverhuur te staken. Zoals onlangs ook de banken in Nederland successievelijk hun kluisverhuur staakten. Als huurder heb je dan een beperkte termijn om je waardevolle bezittingen uit de kluis te halen. Heb ook wel gebruik gemaakt van hotelkluizen achter de receptie. In het geval dat de kluisjes met 2 sleutels geopend moesten worden, één in eigen beheer en één in het bezit van het hotel, was dat m.i. redelijk veilig maar ik was ook een keer zo naïef geweest om mijn geld, een rond bedrag in een envelop, in de hotelkluis van een hotel in Pattaya te laten bewaren, waar het hotelpersoneel ook zonder mijn aanwezigheid bij kon komen. Bij vertrek bleken er 2 biljetten van 1000 baht te ontbreken. Niet bepaald een bedrag om wakker van te liggen maar toch vervelend. Toeristen kunnen nu al maandenlang Thailand niet binnenkomen en het einde is nog niet in zicht. Zou mij niet prettig voelen bij de gedachte dat ik in Thailand een kluisje zou hebben waarvan ik niet wist wanneer ik de inhoud weer eens zou kunnen inspecteren. Gisteren zag ik overigens op het voetbalshirt van Leicester de tekst: “Thailand smiles with you”. Daar lijkt mij nu al lang geen sprake meer van.

 2. Jef zegt op

  Marcel, ik heb 6 maand geleden geprobeert een bankrekening te openen in 4 verschillende banken.
  Niet 1 heeft me een rekenig gegeven, alle vier vroegen ze me om een ‘working permit’.
  Dus ik vermoed dat we als regelmatige toerist geen bankrekening meer kunnen openen.
  Indien ik verkeerd ben lees ik het graag, dit is mijn eigen ervaring vqn 6 maanden geleden.
  Vr grtjs, Jef

  • Cornelis zegt op

   Jef, de vraagsteller geeft duidelijk aan dat hij geen bankrekening wil openen…..

  • herman buts zegt op

   Bij mij is dit in februari , ik zou bijna zeggen probleemloos,wel met een hoop papierwerk gelukt.Heb nu ook de app op mijn cellphone en kan probleemloos geld overschrijven naar mijn Thaise rekening.Ik neem echter meestal euros in cash mee en wissel die ter plaatse zonder kosten en zet de bht op mijn thaise rekening en krijg hier zelfs nog intrest op .

 3. Bob jomtien zegt op

  Doe het bij een Thais postkantoor.

  • Piet zegt op

   Beste Bob,

   Een POBox bij het lokale postkantoor is niet hetzelfde als een kluisje bij een bank.
   Natuurlijk kan je de POBox als een kluisje gebruiken maar daar zitten nadelen aan.

   Piet

   • janbeute zegt op

    Een postbox als kluisje gebruiken lees ik dat goed.
    Ook ik heb al voor vele jaren een pobox bij ons lokale postkantoor, en weet je hoe dat werkt.
    Ik heb een sleutel voor aan de voorkant en de postbeambten doen de post voor mij in de box aan de achterkant.
    Want anders zou je nooit post kunnen ontvangen in je box, want iemand moet er toch de post voor jou er indoen,
    Wat denk je wat er zo al kan gebeuren als er 100000 bathjes voor een lange tijd inliggen, denk daar maar eens eerst over na.

    Jan Beute.

  • lung addie zegt op

   een postbox is langs de achterkant gewoon open…. dus geen goed idee dit als kluis te gebruiken.

 4. José zegt op

  Hallo
  Wij vallen ook onder de toeristen, verblijven elk jaar ongeveer 6 maanden in ons huis in Thailand.
  Wij hebben ongeveer 2 jaar geleden geprobeerd om een kluisje te huren bij een bank.
  Dit is niet gelukt.
  Wij zijn bij meerdere banken geweest, bij 2 ervan hebben we ook een bankrekening, maar alle kluisjes waren bezet, werd ons gezegd. En er was geen zicht op een kluisje wat vrijkwam.
  Voor ons gevoel stonden ze niet te wachten op buitenlanders die een kluisje wilde huren.

  • janbeute zegt op

   Dat bij vele banken de kluisjes bezet zijn dat klopt.
   Ik heb al van af het begin dat ik hier permanent op retirement kwam te wonen een kluis gehuurt, eerst bij de Kasikorn en ben later naar een andere bank overgestapt daar de Kasikorn in een jaar tijd de huurprijs verdubbelde.
   Bij beide banken moest je wel een rekening hebben lopen, tevens wordt er wel gevraagt om je verblijfsstatus.
   Dus voor toeristen of voor shortstayers zal het wel niet eenvoudig zijn om een kluis te verkrijgen.

   In het geval van Jose als je al een huis hebt in Thailand zou je het geld ed op een geheime plek kunnen verstoppen.
   Ergens onopgemerkt onder de vloer in een dikwandige PVC waterpijp lengte en diameter na gelang de inhoud aan beide zijden afgedekt met een gelijmde eindstop.
   Heb je geen last van termieten die je papiergeld opeten.
   Een gekochte en in de muur gemetselde kluis zou ik nooit doen, daar ze deze er kompleet uitbreken door het plaatselijke boevengilde.

   Jan Beute.

 5. John zegt op

  Marcel. Kijk eens op de website van Siam secure. Die verhuren kluisjes in Thailand. John.

 6. Sjakie zegt op

  Ik heb sedert enkele jaren een kluisje gehuurd, zonder problemen. De kosten bedragen ca 3500 baht per jaar en eenmalig 7000 baht. Je dient er wel een rekening te hebben, het wordt ieder jaar automatisch ingehouden.Wel zoals al beschreven zorg voor 2 sleutels , 1 voor jou en 1 voor de bank employee, op deze manier kunnen zij er niet in. Wel een goede is id dat ook wij in eerste instantie een kluisje hadden en dat we hoorden dat deze verhuisd zou worden. We kregen gelukkig op tijd te horen dat we 3 maanden hadden dit leeg te halen, een familielid van ons heeft dit dan ook gedaan met een machtiging en sleutel. Na de eerst volgende vakantie hadden we dan weer een nieuw kluisje. Houdt er wel rekening mee dat er maar enkele filialen zijn die een kluisje hebben, makkelijk is het niet. Wij hebben er een naast het vliegveld, dus dat is wel handig mits je een nacht verblijft in Bangkok. Voor alle duidelijkheid zitten hier onze belangrijke chanot en huis papieren en contracten in en geen cash, dit kan je namelijk gewoon op je rekening zetten daar staat het saver als in je kluis lijkt me.

  • janbeute zegt op

   Hoezo Sjakie zorg voor twee sleutels.
   Bij het huren van een safe loket krijgt de huurder altijd twee sleutels, hiervoor betaal je bij aanvang sleutelgeld die na beeindigen van de safe huur of contract, en terug gave van uiteraard de beide sleutels weer geretouneerd wordt.
   De andere sleutel niet de zelfde die jij hebt die de bank employee gebruikt is de moeder sleutel die nodig is om jouw slot en al die andere sloten in de kluis combinatie te kunnen deblokkeren.
   Dit slot zit naast jou slot.
   Ik betaal jaarlijks voor een A4 grote kluis rond de 1500 bath per jaar aan de bank.
   Voor de rest geen enkele kosten buiten dan het eenmalige sleutelgeld als garantie voor de beide sleutels die weer terug komt bij beeindigen.
   Huur wordt jaarlijks automatisch van de lopende rekening afgeschreven.

   Jan Beute.

 7. eugeen zegt op

  Er zijn ook advokatenkantoren waar je een kluisje of kluis kunt huren. Voorbeeld in Pattaya bij Magna Carta.

  • David H. zegt op

   @eugeen
   inderdaad kluizen te huur akdaar

   https://magnacarta.co.th/services/safety-box-rental/

 8. Joke Heemeijer zegt op

  wij gaan elk jaar naar het Postkantoor in Jomtien geen probleem.
  800 Baht per maand en 1000 Baht borg.
  Succes

 9. john zegt op

  ik bevestig maar wat al is geschreven. Een kluis huren bij een bank krijg je alleen gedaan als je een rekening hebt bij die bank. Een rekening openen in thailand is niet eenvoudig maar wel te doen. Kijk maar eens verder op dit blog. Is best wel veel over geschreven. Heeft niets te maken met werkvergunning ! Ook zonder werkvergunning maar wel enige langduriger status nodig. Les maar eens uitgebreid op dit blog. Tenslotte het volgende . Kluisjes zijn meestal alleen bij de grotere kantoren te vinden. Als je bij een klein kantoor van de bank bankiert kun je het beste eens vragen welk groot kantoor kluisjes heeft. Maar of ze nog onverhuurde kluisjes hebben is de vraag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website