Lezersvraag: Kan mijn vriendin nu naar Nederland komen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 augustus 2020

Beste lezers,

Kan mijn vriendin vanuit Thailand naar Nederland komen, ze heeft een visum dat is geldig voor 1 jaar tot december 2020. Ze is bang dat ze bij inchecken wordt tegengehouden.

Zijn er verhalen bekend dat je met visum nu gewoon kan vertrekken?

Groet,

Ernst

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Kan mijn vriendin nu naar Nederland komen?”

 1. Rob V. zegt op

  Het Schengengebied is sinds 1 juli weer open gegaan voor mensen uit Thailand. Ze kan dus naar Nederland komen op een geldig visum met de gebruikelijke bewijsmaterialen (zie eventueel het PDF Schengendossier hier op dit blog) . Ze zal wel via de airliner een gezindheidsverklaring in moeten vullen.

  Zie:

  https://www.netherlandsandyou.nl/travel-and-residence/visas-for-the-netherlands/qas-travel-restrictions-for-the-netherlands

  En

  https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/documents/publications/2020/07/07/information-for-passengers-flying-to-and-from-the-netherlands

  • Bert Suikers zegt op

   Beste Ernst en Rob,

   Je vriendin kan gerust naar Nederland komen. Mijn vriendin is sinds een week hier.

   ze heeft geen enkele gezondheidsverklaring hoeven in te vullen.

   Kon door het onderbezette vliegtuig heerlijk slapen over 3 stoelen.

   Bij de paspoortcontrole geen enkele rij, dus zo gepiept.

   De bagage is er nog nooit zo snel geweest.

   Bij douane ook zo doorlopen.

   Zeg maar tegen je vriendin dat ze zich geen enkele zorgen hoeft te maken dat ze bij het inchecken tegengehouden zal worden.
   Mijn vriendin heeft het door het verlaten Suvarnaphumi en het rustige Schiphol nog nooit zo soepeltjes verlopen meegemaakt.
   Bert Suikers

   • Rob V. zegt op

    Een Thaise die ik goed ken zat tot een drie terug ook vast in Thailand, die heeft ook een gezondheidsverklaring ingevuld. Dat was 1 A4tje met enkele vragen of je symptomen had, in de buurt ben geweest van Covid patiënten etc. Een paar keer nee/no aanvinken, naam, vluchtnummer, handtekening enzo en klaar. Precies zoals de PDF bijlage op de site van de overheid staat waarna ik gelinkt heb.

    Dus ik weet niet waarom dat in jullie geval vergeten is, maar is verder niet zo spannend, je komt Nederland gewoon in als je aan de standaard visum eisen voldoet.

    • Ron321 zegt op

     Kreeg ze die op het vliegveld?

 2. laksi zegt op

  Tja,

  Naar Nederland geen probleem,

  maar……..

  Andersom, ……… Thai Airways heeft de vlucht naar Brussel weer een maand uitgeteld.
  Nu hopen ze per 1 september passagiers naar Thailand te mogen brengen.

 3. polle zegt op

  Rob,

  de Europese had een advies van veilige landen opgemaakt maar elk land moest dit zelf goedkeuren. In België heeft de ministerraad dit voorstel niet aanvaard en blijven de grenzen gesloten voor deze niet Eu landen.

 4. Max zegt op

  De redenatie is natuurlijk, dat de Thaise autoriteiten niet zitten te wachten op het aangroeien van de groep Thai die nog repatrieert.

  ik zit met hetzelfde probleem. Maar heb gehoord van lerares Thai in NL, dat er onlangs succesvol een Thaise vrouw Nederland heeft bereikt. Ik zou graag ook meer bevestigingen willen krijgen, dat bij men bij de incheck op Suvarnabhumi gewoon kan doorlopen, en het land kan verlaten.

  • RonnyLatYa zegt op

   Vraag eens aan die lerares om je in contact te brengen met die vrouw als dat kan of als die contact wil. Heb je informatie uit de eerste hand.

 5. Ron321 zegt op

  Ik ben ook aan het kijken of mijn vrouw weer kan komen.
  Haar visum is nog niet voorbij.
  Maar ik zie nog geen mogelijkheid om een rechtstreeks ticket te boeken om op korte termijn te vliegen.

  • Je kan gewoon bij KLM boeken.

   • Ron321 zegt op

    Nu wel inderdaad, thx. Tot voor kort nog niet.
    Gelijk een ticket geboekt.

  • Cornelis zegt op

   EVA Air vliegt 1x per week, op zaterdagen, rechtstreeks van Bangkok naar Amsterdam.

 6. Ernst zegt op

  Allen,
  Bedankt voor de reacties!
  Dan ga ik het er maar op wagen en een KLM ticket kopen.
  Hoop dat ze haar doorlaten.
  Ze heeft aan haar visum en paspoort genoeg neem ik aan.
  Groet,
  Ernst

  • Rob V. zegt op

   Ze moet ook niet de overige (kopie) bewijsstukken vergeten die onderdeel waren van de visumaanvraag: kunnen aantonen financiële middelen (haar eigen of jouw garantstelling), verblijfplaats (logies deel van het formulier) enzovoort. Aan de grens kan men nogmaals toetsen of aan alle voorwaarden wordt voldaan. En nee, de KMar kan niet alle reizigers doorlichten maar op een gesprek in een hok apart met de grenswachters en onvoldoende papieren zit je niet te wachten. Zorg er ook voor dat jij op de luchthaven bent en bereikbaar voor haar en de grenswacht (mobiele telefoon).

 7. Ernst zegt op

  Nog een vraag: mijn vriendin denkt dat een retourticket met terugvlucht na een maand meer kans heeft dan retourdatum na 3 maanden. Is dat zo?

  • Waarom? Daar is geen enkele reden toe. Kans waarvoor? Ze mag met een Schengenvisum maximaal 90 dagen aaneengesloten (in een periode van 180 dagen) in Nederland verblijven. Dus gewoon doen.

   • Bert Suikers zegt op

    Ernst lees even goed wat Peter schrijft: maximaal 90 dagen en GEEN 3 maanden zoals jij voorstelt.
    Mijn vriendin is ook gewoon op een retourticket van 90 dagen binnengekomen.
    Geen enkel probleem dus.

 8. Toine zegt op

  Maar hoe zit het met de quarantaine plicht als ze teruggaat na 90 dagen? Die bestaat er nog steeds volgens mij. Dat is een reden waarom ik mijn vriendin nog niet overkomt. Ik heb geen zin om flink te moeten betalen voor een quarantaine hotel als ze teruggaat. Heeft iemand daar de laatste, betrouwbare info over?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website