Beste lezers,

Ik heb even een vraag over mijn vader van 78 jaar die elk jaar naar Thailand gaat om van november tot mei te overwinteren in Thailand.

Mijn vader zit nu in Bangkok sinds 2019 en is in 2020 het hele jaar in Bangkok gebleven. Hij is gewoon Nederlands staatsburger en wil dit jaar eigenlijk wel weer terug. Is het mogelijk om vanuit Thailand te vliegen? Kan ik vanuit Nederland zonder problemen een ticket voor hem bestellen?

Ik had begrepen dat hij wel een PCR-test moet ondergaan en daarvan een document moet kunnen overhandigen op het vliegveld waaruit blijkt dat hij het covid-19 virus niet heeft. Wie kan mij hier advies over geven?

Met vriendelijke groet,

Tijl

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Kan mijn vader van 78 jaar terug vanuit Bangkok naar Nederland”

 1. Ernst-Otto Smit zegt op

  Beste Tijl – WhatsApp +66897847272 of mail <gilles@greenwoodtravel.nl) met Gilles Van Geit. Hij weet meteen het antwoord op je vragen.

  • Ger-Korat zegt op

   Tegenwoordig heb je internet, ga naar de site van bijvoorbeeld Lufthansa boek de ticket ( je kan ook voor een ander boeken), betaal met Ideal (lekker eenvoudig als je een Nederlandse bankrekening hebt) en krijg je eticket in de opgegeven email. Geen print nodig, alles staat in het “‘systeem”: het enige wat je nog hoeft te doen is je naam doorgeven als je op het vliegveld komt en alles is in orde.

 2. Tom zegt op

  Let op dat u niet teveel betaald: een enkeltje is vaak duurder dan een retour. In dat geval retour boeken en terugvlucht niet gebruiken.

 3. Frank zegt op

  Heb twee weken geleden gevlogen van Bangkok naar Amsterdam met Lufthansa. Geen test of iets anders nodig. Alleen goedgekeurd mondkapje in vliegtuig. Gewoon boeken bij Lufthansa. Ongeveer 600 euro voor retour. Stukken goedkoper dan KLM. Wel 1 tussenlanding in Frankfurt, totaal 16 uur.

  • Jacq Reijnders zegt op

   Qatar airways enkele vlucht, tussenlanding in Qatar duurt niet lang. Rond 400 Euro

 4. Jan S zegt op

  Heeft uw vader geen tegoedbon voor zijn ongebruikte retourvlucht van mei 2020 ? Of heeft hij het geld teruggekregen ?

 5. laksi zegt op

  Beste Tijl.

  In heeeeeel de Wereld zijn slechts 7 landen die als groen en veilig worden beschouwd en Thailand is er één van, dus je vader hoeft bij terugkeer naar Nederland niets te hebbend, dan alleen een mondkapje. geen test, niks. Bij Lufthansa moet het een officieel mondkapje zijn, geen gebreide of zelf gemaakte of zo.

  Ik kan begrijpen dat je vader, >maar er zijn meerdere<, graag weer een keer naar Nederland wil, maar de corona is daar giga, ten opzichte van Thailand, meer dan een miljoen besmettingen, dus 1 op de 17 mensen is besmet. Weet waar hij aan begint.

  Wij zijn ook overwinteraar en ook vorige zomer niet terug gegaan en ook wij willen graag naar Nederland, maar wel als het veilig is en dat is het nu, zeker nog niet.

 6. adje zegt op

  Zoals de situatie nu is kan hij gewoon terugvliegen. Voor Nederland is Thailand een veilig land en hoeft men geen coronatest te overleggen.
  Let op. Er zijn wel vliegtuigmaatschappijen die dit eisen. Van KLM weet ik dat er niets nodig is. Voor andere maatschappijen moet je dat navragen bij de vliegmaatschappij.

 7. Hermann zegt op

  Met dit soort vragen kan je heel goed terecht bij d Nederlandse ambassade in Bangkok, via Email/ website of het ministerie van buitenlandse zaken.
  Ze kunnen daar uitleg geven over de geldende wet en regelgeving en waar nodig ook praktisch ondersteunen afhankelijk van de zelfredzaamheid van je vader .

  Succes

 8. PEER zegt op

  Beste Tijl,
  Mocht uw vader niet zo goed met de laptop of smartphone kunnen omgaan, advideer hem dan aub om naar ‘n reisburo te stappen.
  Daar zijn , zeker in Bangkok, er honderden van.
  Hij verteld dat hij naar Nederland wil en zij doen het werk!
  Dát moet zeker goedkomen.
  Prettige hereniging.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website