Lezersvraag: Kan mijn Thaise zoon zijn zieke moeder bezoeken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 juli 2020

Beste lezers,

Ik ben gescheiden van een Thaise vrouw in 2006. Wij hebben een zoon van 26 jaar, in Belgie geboren, en woont bij mij in Belgie. Mijn ex-vrouw (moeder) woont terug in Thailand sinds de echtscheiding. Sinds enkele weken ligt zij in het Bangkok hospital te Hua Hin met ernstige ziekte, leverkanker. Dus mijn zoon zou haar graag nog een keertje bezoeken. Hij heeft de Belgische en de Thaise nationaliteit.

Weet er iemand of hij een visum zou krijgen? Of kan hij met de Thaise identiteitskaart gewoon naar ginder?

Groet,

Ronny

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Kan mijn Thaise zoon zijn zieke moeder bezoeken?”

 1. TvdM zegt op

  beste Ronny, even bellen met de Thaise ambassade in Brussel. Daar worden personen geselecteerd die wegens dringende redenen naar Thailand zouden willen. Er is slechts een beperkt aantal vluchten.

 2. Jacques zegt op

  Ik neem aan dat u de nare informatie uit eerste hand heeft verkregen en dat dit ook klopt en dan bent u en uw zoon dus volledig op de hoogte van het ziektebeeld en de prognose enzovoorts. Met deze informatie en zeker als snelheid geboden is voor zo’n bezoek, als de weerga contact opnemen of langs gaan bij de Thaise ambassade, want daar kan men knopen doorhakken en duidelijkheid verschaffen wat wel en niet kan. Ik lees wel berichten dat er Thaise mensen terugkeren naar Thailand, maar dat gaat vaak om de groep die hier ook woont. Zij moeten wel aan de coronavereisten voldoen voor het reizen en de binnenkomst en in quarantaine indien van toepassing. Maar nogmaals de Thaise ambassade dat is de onderhandel partij.

  • Ronny zegt op

   Jacques, bedankt voor het antwoord. Ja de informatie is 100% juist. mijn zoon heeft normaal elke week 2 à 3 chats met haar. En zij voelde zich al een tijdje niet goed. Dan hebben ze haar naar het Bangkok hospitaal van Hua Hin gebracht. Daar hebben ze een MRI gedaan en gezien wat er was. Dan hebben ze haar in coma moeten plaatsen. En kortelings word zij overgebracht naar het Hua Hin hospitaal. De 2 ziekenhuizen werken dikwijls samen. Dinsdag ga ik dan naar de Thaise ambassade te Brussel bellen voor verdere info.

 3. sjaakie zegt op

  Dinsdag is de Ambassade nog gesloten, is Substitution for Asarnha Bucha Day.

  • Ronny zegt op

   Ok bedankt ,Substitution for Asarnha Bucha Day. is eigenlijk op maandag 6 juli .https://www.bot.or.th/English/FinancialInstitutions/FIholiday/Pages/2020.aspx

 4. Kees zegt op

  Als je zoon de Thaise nationaliteit heeft, heeft hij ook een Thais paspoort? Zo ja dan kan hij gewoon Thailand inreizen (as ik wel ben geinformeerd )

  • Ronny zegt op

   Kees, enkel de Thaise id. card. Dus hij zal met visa moeten gaan. Dinsdag weten we al meer, we mochten telefoneren naar de Thaise ambassade om een afspraak te maken.

   • Josef zegt op

    Beste Ronny, jouw zoon is 26 jaar, is Thai en in bezit van een Thai ID. Je gaat een afspraak maken met de Thai ambassade. Vergeet dan niet om een Thai paspoort aan te vragen. Daarmee komt hij zonder visum Thailand in en uit. Met z’n Belgisch paspoort België uit en in. Uiteraard gelden nu vanwege corona extra in- en uitreisvoorwaarden, maar dat verneem je wel van de ambassade.

 5. Pairoux Leon zegt op

  Kleine vraag,, is hij vrij gesteld van Thaise legerdienst, anders misschien problemen bij binnenkomst Thailand,nog veel sterkte …

  • Josef zegt op

   Ja dat klopt. Een heel goede opmerking. Ronny, bespreek die mogelijke oproep voor Thai legerdienst ook op de ambassade om vervelende situaties bij het weer uitreiken uit Thailand te voorkomen.

  • Ronny zegt op

   Pairoux Leon, bedankt voor het antwoord. Ja mijn zoon is vrijgesteld van het leger in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website