Beste lezers,

In augustus ga ik voor het eerst naar Bangkok. Is het mogelijk dat mijn Thaise vriendin mij kan zien (van afstand) voordat ik wordt gebracht naar de ASQ?

Groet,

Léon

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.80/5. From 5 votes.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Kan mijn Thaise vriendin mij zien voor ik in ASQ ga?”

 1. willem zegt op

  Als ze bij de ingang van de ASQ staat. Evt overleggen met de security. Dan zou het moeten kunnen. Normaal wordt je met een busje of taxi van de ASQ opgehaald van het vliegveld en meestal bij de ingang afgezet. Dat moment zou ze je kunnen zien. Ja zeker alleen van afstand.
  Mogelijk heeft een ASQ een aparte ingang voor aankomt maar dat kun je bij de security of het hotel navragen.

 2. PEER zegt op

  Beste Leon,

  Wanneer jij én je vriendin beschikken over ‘n I-phone oid, dan kun je meteen uit het vliegtuig haar al zien en spreken via Whatsapp video-call.
  Fysiek zul je haar níét ontmoeten want er mag niemand zich ophouden in de “verwelkom”-hal.
  Zelfs de horde hotelhosts met de bekende bordjes mogen er niet staan.
  Je wordt goed “beschermd” naar je quarantainehotel gebracht, waarna je na 15 dgn je lief in de armen mag sluiten.
  Welcome in Thailand

  • Loe zegt op

   Let op boek als je voor 18.00 in je hotel aankomt GEEN 15 nachten maar 14 nachten. Je krijgt je geld niet terug. Wel kon ik kiezen voor een dag langer in quarantaine te blijven. Gekker kan het niet worden

 3. RobHH zegt op

  Wanneer je vriendin bij de juiste deur staat, dan zou je in principe even kunnen zwaaien ja, voordat je in de taxi stapt op Suvarnabhumi die je naar je ASQ hotel brengt.

  Maar zelfs als ze op de juiste tijd op de juiste plek is, dan is er echt niet meer mogelijkheid dan een zwaaimoment op afstand. Niet de moeite waard voor haar dus om ervoor naar het vliegveld af te reizen. Maar dat is mijn mening. Misschien is het voor haar/jullie wel een mooi moment.

 4. Jacobus zegt op

  Als je geland bent en uitgestapt, begeef je je naar immigration. Onderweg daar naar toe wordt de geldigheid van je documenten gecheckt door overheidspersoneel. Daarna passeer je immigration, haal je bagage op en ga door naar de aankomsthal. Iemand van het door jou geboekte ASQ hotel wacht je op. Deze persoon begeleidt je de hal uit naar de gereedstaande auto of busje dat je naar het hotel brengt. Op dat moment is er denk ik wel gelegenheid om je vriendin te zien. Punt is dat je vriendin moet weten ik welk hotel je gaat verblijven. Misschien kan ze contact opnemen met het hotel en een afspraak maken. Ook zou ze naar het hotel kunnen gaan wanneer jij daar aankomt. Mogelijk dat jullie elkaar daar even kunnen spreken.

  • laksi zegt op

   Tja,

   Spreken zeker niet, maar misschien op afstand zwaaien wel.

 5. Lisa zegt op

  Beste Léon,
  Ik ben samen met mijn man in december in Thailand aangekomen. Naar ik begrijp verloopt het proces van aankomst op suvarnabumi tot aan het ASQ hotel nog steeds hetzelfde. Dan is het antwoord op jouw vraag, Nee.
  Zodra je uit het vliegtuig stapt wordt je in diverse stappen naar de uitgang begeleid, door mensen gekleed in volledige beschermende kleding. Je krijgt een nummer of een code waaraan men ziet met welke taxi je mee moet. Je loopt door een cordon van mensen. Het is niet de bedoeling dat je stopt en even een praatje maakt met wie dan ook. Ook bv. binnenkant taxi, en chauffeur zijn volledig in plastic ingepakt. Het heet niet voor niks quarantaine en dat wordt erg serieus genomen. Vanaf je hotelkamer gaat alle contact via internet of telefoon. Heel misschien heb je geluk en kan je contact hebben vanaf je balkon.
  Succes,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website